tiistai 23. marraskuuta 2010

Jouluposti-pussukka

Tällainenkin tuli ommeltua!


Löytyy myös huutiksesta:)

Ilona

sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Jotain pientä kivaa huutikseen

Iski pitkästä aikaa inspis tehdä jotain huutikseen. Syntyi mm. tällaisia:







Ja lisää tulee sitä mukaa kun ehdin ommella... Linkki kohteisiin tuossa postauksen alussa ja myös blogin oikeassa yläreunassa.


Mukavaa sunnuntaita, minä lähden maalaamaan kerrossänkyä autotalliin...
Ilona :)

lauantai 13. marraskuuta 2010

Mekkoja lakanasta

Ostin joku aika sitten huutiksesta palan ihanaa lasten lakanakangasta 60-70-luvulta.
Ja mekkohan tästä oli pakko ommella Fannille. Kaavaksi valitsin sellaisen, jota ensin voi pitää mekkona ja myöhemmin tunikana. Hihoihin laitoin uutta keltaista pallollista puuvillaa, kaula-aukkoon somisteeksi päällystetyn napin ja tällainen mekosta tuli:

Fanni oli tyytyväinen iloiseen mekkoonsa.



Kangasta jäikin vielä ja koska epäilen, ettei Fanni seuraavaa viittä vuotta halua kulkea samasta kankaasta ommelluissa vaatteissa tein pari pikkumekkoa ILONKAn puolelle myyntiin:

Koko on molemmissa 92cm, joskin ylemmän mekon todellinen koko on 86-98cm ja Fannillekin (105cm pitkä) tuo vielä mahtuu puserona.

Kaikissa mekoissa on käytetty päällystettyjä nappeja, jotka monen muun bloggailijan innoittamina tilasimme kimpassa muutaman turkulaisen bloggailijan voimin. Minna kutsuikin minut, Norppastiinan, Inkeliinan sekä Marian toisille blogitreffeille kotiinsa nappitalkoisiin. Tässä iltapäivän saldoa:


Kiitokset emännälle ja muulle seurueelle! Oli huisin hauskaa:)

Hyvää isänpäivää kaikille!
Ilona

torstai 4. marraskuuta 2010

Pyrstöjä meren asukeille

 "Minä haluan sinisen meren kuninkaan pyrstön", ilmoitti Mio aamulla. Hän on moista ennenkin toivonut, mutta olen sen sivuuttanut siinä toivossa, että se olisi ohimenevää... Ja tietysti Fannikin halusi Arielin pyrstön, mutta sen piti ehdottomasti olla vihreä. Blääh! Minulla olisi ollut miljoona mieluisampaakin juttua ommeltavana, mutta päätin kuitenkin ilahduttaa lapsia...
 Kaapista löytyi sellainen läpikuultava kangas, joka hohtaa eri sävyissä. En muista, mitä tuo matsku on nimeltään. Ostin sen reilu vuosi sitten keiju-naamiaispukua varten, mutta lapset halusivatkin silloin olla röllejä...

Kangas oli lilan sävyinen ja mietin, kuinka siitä saisi sinisen ja vihreän. Päädyin laittamaan alle vaaleansinistä ja vihreää puuvillaa, jotka kuultavat tuon "hohtokankaan" läpi. Sitten vaan väliin vielä vanulevy, vähän tikkauksia ja tarrakiinnitys vyötärölle.
Täällä onkin sitten uiskennellut koko päivän meren asukkeja. Atraimina ovat toimineet Halloween-hiilihangot:)

Ilona