tiistai 28. toukokuuta 2013

Pari kuvaa poikien huoneesta

Meillä oli eilen muutama lasten kaveri kylässä ja tuli siivottua lastenhuoneetkin kunnolla. Nappasin samalla pari kuvaa poikien huoneesta. Täällä siis asustavat meidän 7- ja 3-vuotiaat pojat.


Kun muutimme vuosi sitten, isomman ainoa toive oli, että huoneesta tulisi musta. Värit on pidetty aika minimissä, mustan lisäksi on turkoosia ja aavistus vihreää noissa koulutauluissa.


Lokerikko löytyi pölyttyneenä miehen työpaikan käytävältä. Yleensä siinä asustelevat tärkeiden esineiden lisäksi pikkulego-ukot, mutta nyt ne olivat leikeissä...




Pikkuveljen kapea päästävedettävä löytyi huutiksesta ja retrotäkki on kirppislöytö. Alunperin tummanruskeaksi petsattu sänky sai valkoisen värin pintaansa.


Sängyn päädyssä on vanha tuplapulpetti. Koulutaulu huutiksesta.

Kirahvi on itse vuosia sitten ommeltu. Taustalla näkyvä koulutaulu tuli samalta myyjältä kuin edellisen kuvan taulu.

Poikien sänkyjen välissä on yöpöydän virkaa toimittava vanha mankelikaappi. Löytyi aikoinaan kirpparilta 20 eurolla.

Isomman pojan sängynpäädyssä on roskalavalta pelastettu avohylly legoille ja sarjakuville. Kunnostuksesta löytyy kuvia täältä. Tuohon tuolin takana olevalle seinälle olisi tarkoitus kunnostaa tienposkesta löytyneet puolapuut. Pitää vaan ensi tarkistaa lähemmin niiden kunto.

Vanhan lennokin ostin esikoisen ollessa muutaman kuukauden ja se on siitä asti roikkunut aina lastenhuoneen katossa.

Mukavaa viikkoa!
Ilona

lauantai 25. toukokuuta 2013

Päiväkodin tädeille osa 2

Edellisen postauksen lahjaompelut menevät niille päiväkodin tädeille, jotka ovat olleet lastemme kanssa vähemmän aikaa. Nämä mukit taas lähtevät eskarilaisen tädeille sekä tytön kahdelle tädille.

Idean näihin nappasin suoraan täältä Norppastiinalta.

Mukit ja lusikat on ostettu IKEAsta. Vyötteet ovat huopaa ja applikoinnit puuvillaa. Kaikki tarvikkeet omista nurkista.


Lusikoihin on naputeltu meisteillä saajan nimi. Olin jo menossa ostamaan meistejä Clas Ohlsonilta, mutta olivatkin loppu:( Jouduin lopulta ostamaan 6mm kirjainmeistit Motonetista. Mies saikin ne sitten naputella, kun omat voimat eivät riittäneet. Pienemmät, esim. 3mm meistit olisivat olleet paremmat ja helppokäyttöisemmät, mutta näillä mentiin tällä kertaa. Saa vinkata, jos noita pienempiä jostain edullisesti löytyy. Monessa nettikaupassa näkyi minimitilaus olevan 50€, joten tilaus jäi tekemättä...


Takaosaan applikoin vielä sydämen. Sivusaumat on saumuroitu rullapäärmeellä. Näitä löytyy jos jonkinlaisia versioita netistä saksankielisellä hakusanalla Becher Pulli.

Aurinkoista viikonloppua!
Ilona

perjantai 24. toukokuuta 2013

Päiväkodin tädeille osa 1

Viikon verran on ompelukone surrutellut päiväkodin tädeille kevätmuistamisia. Lapsilla on yhteensä 10 hoitajaa, joten hommaa on riittänyt.

Kankaat: Eurokangas

Viidelle hoitajalle lapset saavat ensi viikolla viedä kolikkokukkarot, joihin sujahtavat sisälle avainnauhat.

Kankaat: Iinu (Hilco), Jätti Rätti, Sinooperi (Tilda)
Ilona

perjantai 17. toukokuuta 2013

Isolle pojalle

Meidän eskarilainen alkaa jo olla aika tarkka siitä mitä pukee päälleen. Kaiken pitää olla mustaa... Tähtikankaatkin ovat kuulema vauvoille:(

Päätin kuitenkin vielä yrittää.


Alunperin ajatus lähti ruutupuuvillasta, joka löytyi Eurokankaan palalaarista. Heti iski ajatus shortseista.


Mio on käyttänyt 104-116cm kokoisia shortseja monta kesää, laihuliini kun on. Nyt kuitenkin päätin uusia shortsivaraston ja kokeilin, josko osaisin tehdä itse. Kaavana on Ottobren Wailers-shortsit (3/2010). Tein ne koossa 122cm (Mio on yli 130cm pitkä).


Muutama uusikin asia tuli ommellessa opittua, mm. valesepalus. Taskunsuihin laitoin niiteiksi nepparien osat. Sivusaumat on kaksoistikattu. Vyötärönyörinä kengännauha.


Takataskuja ei tähän malliin varsinaisesti kuulunut. Koska jätin reisitaskut pois (kangas on sen verran ohutta), niin päätin kuitenkin lisätä ne.


Eurokankaasta löytyi myös tällaisia tähti-niittejä ja sellainen pääsi sitten takalistoa koristamaan.


Ruutupuuvillaa jäi ihan hitunen yli ja siitä syntyi puseron applikaatio. T-paita on ommeltu Ottobren Short Sleeve -kaavalla (3/2013). On muuten tosi hyvä kaava hoikalle pojalle. Pitää vaan seuraavaksi suurentaa, koska loppuu jo 128cm:iin.



Tähtikuvion applikointi velouria. Ihastuin aikanaan tähän Marian ompelemaan paitaan. Tästä tuli meidän versio. Kirjaimet nappasin suoraan jostain Ottobren applikaatio-ohjeesta. Kirjaimet on siis ihan vaan vahvistetulla suoraompeleella tikattu. Saavat sitten ruveta repsottamaan reunoistaan rokahtavasti:)


Shortsien ompeluun upposi kyllä yllättävän pitkä aika, joten kiiruhdin eilen H&M:lle ja ostin kolmet shortsit... No, toisella kerralla varmaan vaaditaan vähemmän purkamista...


Mio oli kuitenkin tyytyväinen sekä shortseihin että puseroon, Jei!

Ilona

torstai 16. toukokuuta 2013

Frillahame ja keijutoppi

Keijukankaasta riitti juuri ja juuri vielä kesätoppiin. Topin alaosaksi ei kuitenkaan löytynyt sopivan sävyistä kangasta omista varastoista!?! En käsitä, miten näillä kangasvarastoilla näin pääsi käymään, mutta reissu Eurokankaaseen korjasi tilanteen:)


Punaisesta pallopopliinista syntyi frillahame omalla kaavalla. Aiempia versioita täällä ja täällä.


Tässä hame näkyy täydessä leveydessään. Edellisen kerran olin tehnyt hameen 98cm kokoisena, joten piti vähän kaavoitella isommaksi. Yritin myös löytää vastaavaa valmiskaavaa, mutta eipä löytynyt, piti siis tehdä itse. Jos joku haluaa, voin myös tehdä postauksen kaavoista koossa 98-140cm. Hamehan koostuu ihan vaan suorakaiteen mallisista paloista.


Tikkaukset ja helman rullapäärme eivät kuvissa juurikaan erotu. En lisäillyt mitään nauhoja tms., koska halusin hameen sopivan mahdollisimman monen yläosan kanssa.

 

Topin kaava on Ottobren ilmaiskaava. Ja on muuten hyvä. Tällä varmasti tehdään meille lisääkin hihattomia.


Ja neitikin oli tyytyväinen. Varsinkin, kun hame pyörii kivasti.

Ja nyt ulkoilemaan!
Ilona

tiistai 14. toukokuuta 2013

Keijumekko

Tämä keijukangas on oikeastaan ainoa tällainen levottomampi kuosi, jonka olen ostanut. Tässä viehättävät värit. Kangas on ostettu silloin kun tämä joskus tuli aikanaan myyntiin, olisikohan Ikasyriltä...

Kaava on sama kuin edellisen postauksen tähtimekossa, eli Ottobren Pupunen pusero muokattuna mekoksi. Tästä kankaasta riitti vielä toiseenkin vaatekappaleeseen, siitä myöhemmin.

Ilona

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Tähtiä tytölle ja pojalle

Hyvää äitienpäivän iltaa kaikille!

Nyt on sitten tuhottu punainen tähtikangas, joka on jo useamman vuoden roikkunut kaapissa.
Ensin kankaasta syntyi mekko Fannille.


Halusin mekosta istuvan mallisen ja kaavaksi valikoitui Ottobren pupunen (4/2012). Käytin kaavaa yläosan pohjana. Resorien väriä mietin pitkään ja päädyin lopulta vaaleanpunaisiin.

Mekosta tuli juuri sen mallinen kuin pitikin. Fanni on tällä hetkellä 122cm pitkä ja käytetty kaavakoko oli tuo sama.

Meillä pojat ovat varsinaisia linssiluteita, mutta neitiä ei voisi kuvaaminen vähempää kiinnostaa. Tässä alkaa jo kiukku nousta...

Lopusta kankaasta tuli t-paita Mitjalle.


Kaveriksi löytyi pala raitatrikoota, josta ompelin shortsit. T-paidan kaava on Ottobren Brave Firemen (3/2013). Mitja on n. 95cm pitkä, mutta leikkeilin 92cm kaavalla ja 104cm pituudella. Tykkäsin kaavasta ja tätä käytän uudelleenkin.

Shortsien kaava on Easy Piece samasta lehdestä. Tein koon 92cm. Ommellessani kirosin kaavaa, joka oli mielestäni tehty yläasteen saumurinkäyttöopetuskaavaksi, oli niin karvalakkimallia... Mutta kun shortsit olivat valmiit ja sovitin niitä Mitjalle, niin mieli lopulta muuttui.

Kuvassa haaraosa näyttää vähän hassulta, mutta johtuu ihan tuosta mallin asennosta:)

  

Mukavalta näyttävät päällä. Ehkäpä teen tällä kaavalla vielä toisetkin. Siinä tapauksessa tosin laitan vyötäröresorin väliin kumpparin, enkä pelleile framilonin kanssa. Ja lahkeensuuresorit teen kaksinkertaisena, enkä käänteellä, kuten ohjeessa.

Ilona

perjantai 10. toukokuuta 2013

Mansikoita ja kaavojen testailua

Armoton kesävaatteiden ompelu on alkanut. Fanni kulki jo viime kesän edelliskesäisissä kittanoissa vaatteissa... Nyt kaappi ammottaa sopivien kesävaatteiden osalta tyhjyyttään.

Samalla on myös minun tarkoitus systemaattisesti tuhota kankaita, jottei niistä kaikista jäisi sellaisia pieniä pipopalasia jäljelle. Ja samaan hengenvetoon päätin myös, että teen kaikki vaatteet jollain uudella kaavalla, jota en aiemmin ole kokeillut. Pari vuotta olen jo ommellut lähes yksinomaan omilla kaavoilla ja heräsikin kysymys: "Miksi ihmeessä ostan joka kerta Ottobren, jollen koskaan ompele niillä kaavoilla?"

Ensimmäisen kankaan onnistuin käyttämään kokonaan seuraaviin vaatekappaleisiin:


Ensimmäisenä leikkuuvuoroon pääsi Michas Stoffeckeltä aikoja sitten tilattu mansikkatrikoo. Ensimmäisenä siitä valmistui t-paita Ottobren Hoops-kaavalla (3/2012). Kaavaan lisäsin ainoastaan 3cm pituutta helmaan. Tosi kiva kaava, jolla valmistuu vielä varmasti lisääkin puseroita ja mekkoja.

Pallollinen trikoohame on ihan vaan summamutikassa leikelty ja saumuroitu. Sattui vaan tuo väri sopimaan hyvin tuohon puseroon.


Lopusta kankaasta tuli vielä toppi Ottobren Veruschka-kaavalla (1/2013) sekä hellehattu Hermione-kaavalla (3/2009). Hattu ei oikein näytä kuvassa miltään, mutta on kyllä trikoostakin ommeltuna kiva. Aiempi trikooversio parin vuoden takaa täällä. Hattu on kyllä harmikseni vielä turhan iso, mutta toivottavasti kutistuu vaikka pestessä:)

Ilona

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Tilausmekko 2

Eilen valmistui toinen mekko tilauksesta (samaan paikkaan kuin tämäkin mekko).


Tämä on yksi suosikkiretrokankaani. Väri on herkullinen, hitusen oranssiin vivahtava punainen. Taskuihin valikoitui Amy Butlerin retrohenkistä pallopuuvillaa, jossa sattui olemaan samoja sävyjä kuin kukkakankaassa.


Ilona