perjantai 12. joulukuuta 2014

Joulukortit 2014

Aloitimme lasten kanssa eilen joulukorttien askartelun (taas kerran ajoissa...). Eiliset ehdin jo laittaa kirjekuoriin, mutta tässä tämänpäiväisiä huonossa valaistuksessa kuvattuja.


Kaikki mallit olivat helppoja toteuttaa lasten kanssa.


Nyt sitten pikapikaa kiikuttamaan postiin!

Ilona

tiistai 9. joulukuuta 2014

Omppuja myös pikkuveljelle

Ompelin syksyllä meidän tytölle tämän ompputunikan. Kangasta jäi vielä sopivasti pikkuveljen puseroa varten.


Resorien väriksi valikoitui oranssi. Kaavana on sama Ottobren Totem Owl (1/2014) kuin tässä siskon sydäncollegessa. Piirsin 110cm kokoisen kaavan (poika on varmaan n. 106cm pitkä), mutta lisäsin sekä hihoihin että helmaan 2cm pituutta.


Kengurutasku oli ihan huippu. Tällaista ei pikkuveljellä vielä ole ollutkaan. Lelupäivän lelu sujahti heti tuonne taskuun, kun lähdettiin päiväkotiin.Tykkään kyllä tästä mallista, vaikka alkuperäinen kaava on minun makuuni liian lyhyt.



Tämä omenacollegehan löytyi ihan pilkkahintaan Jätti-Rätin paloista. Taisi olla 3€. Ja siitä sai siis kaksi paitaa ja kangaskin on säilynyt ihan hyvänä monista pesuista huolimatta. Sisäpinta kankaassa on velouria, joten sopii kivasti näihin ilmoihin.

Ilona

sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Hopeapalloja

Tyttö on kahden luokkakaverinsa synttäreillä. Ompelin päivänsankareille lahjaksi puserot, joista unohdin(!) ottaa kuvat.... No ne olivat samanlaiset kuin tämä neliöpaita, jonka ompelin syksyllä omalle tytölle. Värinä oli tällä kertaa vanha roosa, eli nyt pitää sitten vaan kuvitella, miltä näyttivät:) Hieno tällainen ompelublogi, jossa pitää kuvien katselun sijaan käyttää mielikuvitustaan...

No omalle tytölle ompelin sitten samaan syssyyn uuden puseron. Hopeapallollinen trikoo tarttui viime viikolla mukaan Eurokankaasta. Alkuperäinen suunnitelma oli ihan toisenlainen, mutta aikaa oli niin vähän, että piti yksinkertaistaa.


Kaavana käytin taas hyväksi havaittua Ottobren Flow-kaavaa muokattuna.


Tyttö halusi eteen vielä ruusukkeen. Olisin halunnut tehdä sen tuosta resorin värisestä harmaasta, mutta resorikangas oli tarkoitukseen liian paksua, joten piti tyytyä ainoaan ohueen harmaaseen, jota kaapista löytyi.


Kangasta jäi vielä pieni suikale, josta ompelin yhteensopivan pannan.

Ilona