keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Hylly


Viikonloppuna saimme siivousrintamalla paljon aikaiseksi. Nyt kotonamme voi kulkea kompastumatta lattialla lojuviin tavararöykkiöihin! Ihana tunne. Hylly on myös paikallaan, kuva valitettavasti on vähän synkkä, koska niinkuin aiemmin taisin mainita, ei eteiseemme juurikaan osu päivänvalo. Tuohon kranssiin ajattelin vielä kiepauttaa ympärille vähän valkoista pitsiä... Tuohon vanhaan puiseen vetolaatikkoon viime viikolla kuivaamani ruusut nyt sitten päätyivät vanhan pullon seuraksi.

Tuossa alla näkyy keittiön hylly. Sinne olen vähän laittanut yrttejä kasvamaan, joskin ne ovat jo vähän kärsineen näköisiä. En viitsinyt kuvaa varten piilotella noita laatikoista pursuavia laskuja, olkoon tämä kuva ihan "au naturel". Laskut voisivat olla pienempiä, sekä kooltaan, että loppusummaltaan, **hih**. Nuo metallilaatikot ovat kaupungin laitoskeittiön vanhoja käytöstä poistettuja ruokailuvälinelaatikoita. Liitutaulumaalin alle oli pakko laittaa pohjamaalia, sillä liitutaulumaali ei kiinnittynyt kunnolla teräkseen.


Ja täytyyhän tässä nyt suuren siivousrupeaman jälkeen pistää muutama kuva kodistamme. Voimme sitten perheen kanssa tulla täältä blogista ihailemaan siivottua olohuonetta, kun "pidetään tästä lähin kämppä siistinä" -yrityksemme seuraavan kerran lopahtaa:)

Tästä pääsenkin sujuvasti aiheeseen "Sohva". Ostimme sen viisi vuotta sitten Kodin Ykkösestä. Kotimainen, hyvän mallinen, irroitettavat vesipestävät irtopäälliset..., mutta tummansininen!!! Yäk! Entinen sohvamme oli myös sininen ja kun lähdimme ostamaan uutta, niin vannoin, etten ostaisi sinistä. Törmäsimme kuitenkin tähän siniseen sohvaan, jonka Kodin1 oli poistamassa mallistostaan. Hinta oli 240€, kun se normaalisti maksoi 780€. Sopi siis myös opiskelijan kukkarolle. No, minähän tuolloin näppäränä tyttönä ajattelin, että äkkiäkös ompelen siihen uudet päälliset. Toisin kuitenkin kävi; työkiireet, lasten syntymät jne. ovat lykänneet ompelua tähän päivään asti. Ja tähän asti sohvan päällä on roikkunut tuo vaalea peitto...

Ajattelin jo Kodin1:stä tilata siihen päälliset, mutta ne olisivat halvimmillaan maksaneet 420€, joten sillä hinnalla voisi sitten saman tien ostaa uuden sohvan... ja sitten ihmetellään, mikseivät ihmiset osta kotimaista... Eurokankaasta löysin nyt keväällä todella kauniin, vaalean beigen verhoilukankaan (18,90€/m), josta olin uudet päälliset ajatellut ommella. Mutta miehen töiden loppumisen myötä jouduin sen ajatuksen hautaamaan:( Ette arvaakaan miten iloiseksi eilen tulin, kun kävin Eurokankaassa ja aivan sattumalta kävin hypistelemässä verhoilukankaita. Löysin sellaisen vaalean pellavan sävyisen kankaan, jonka metrihinta oli vaivaiset 5,90€!!! Varasin pakan ja menen lauantaina mittojen kanssa ostamaan sitä. Pitäkää peukut pystyssä, että sitä on riittävästi!
Tuon pienen lääkekaapin huutelin huuto.netistä jo talvella, mutta vasta nyt sain sen maalattua ja kiinnitettyä seinään. Ostin myös kokeeksi laventelipuun, vaikka ne eivät taida sisällä kovin hyvin viihtyä. Eilen se osoitti pieniä nuupahtamisen merkkejä, joten nostin sen yöksi parvekkeelle ja kas kummaa se oli aamulla taas ihan pirteän näköinen. Täytyy siis jatkossa nostaa se aina yöksi ulos.

Tässä muuten kuva siitä ruusupuusta, jonka ostin itselleni ennakko-äitienpäivälahjaksi:)

Ja lopuksi vielä yksi kesäinen parvekekuva. Tuon söpön ruusutäkin löysin kirpparilta kahdella eurolla ja nyt se toimii sitten parvekkeella lasten leikkialustana:) Sopii hyvin parvekkeemme väreihin.

Tulipas tällä kertaa kirjoitettua vähän pitkästi, toivottavasti edes joku jaksaa/ehtii lukea loppuun asti:)

Mukavaa viikkoa teille kaikille!!!
Ilona

18 kommenttia:

  1. Voi, miten kaunista teillä on! Ja hyllystäkin tuli todella hieno. Mistä sinä aina keksit nuo ideasi? Ei voi kuin vain ihailla!

    Ymmärrän hyvin tuon röykkiöongelman, meillä se on tällä hetkellä erityisen paha, kun koko alakerta on täynnä huvilalle menevää tavaraa, hermot meinaa mennä! Ensin oli vain sauna täynnä, sitten löydettiin tavaroille varasto, mutta sen jälkeen tavaraa alkoi taas kertyä ja nyt on sauna ja takkahuone tupaten täynnä. Eikä täällä yläkerrassakaan ole juuri nyt kovin siistiä, vaikka juuri eilisiltana siivosin. Lapset ovat sairaina ja ehtivät siten levitellä tavaroitaan oikein urakalla.

    Aurinkoista päivää!

    VastaaPoista
  2. Ei sitä kaikkea muista kerralla. Toivottavasti teillä oli mukavat juhlat! Meillä on sinne takkahuonevarastoon kerätty myös synttärikamaa kesän juhlia varten: tyttö haluaa prinsessajuhlat ja poika merirosvojuhlat.

    VastaaPoista
  3. Kaunista, kaunista!
    Sullakin suursiivous menossa. Täällä kanssa. Mulla tosin alussa vielä. Ehkä kesän aikana tulee valmista. =)

    VastaaPoista
  4. Hyllystä tuli oikein sievä! Muutenkin ihania kuvia....Toivottavasti minäkin saisin ennen kesää makkariremontin loppuun ja tavararöykkiöt pois...

    VastaaPoista
  5. Kylläpä on loistoidea nuo laitoskeittiön metalliset astiat laittaa kotona uusiokäyttöön.
    Niin kauniita kuvia...parveke on kyllä suloisen näköinen väreineen ja asetelmineen.

    Täytyypä itsekin ottaa käytäntöön katsella vanhoja kuvia, kuinka siisti joku nurkka on.
    Laventelipuukin on söpö, ruusupuusta puhumattakaan.

    VastaaPoista
  6. Kiva, kun kävit blogissani! Sinulla on ihania kuvia täällä ja tuollaisesta runkoruususta minkin haaveilen!

    VastaaPoista
  7. Ihanan selkeää <3
    Ja tuo lääkekaappi on huisi!
    Ja kaikki kuvat jälleen tunnelmallisia. Olet kyllä hyvä keksimään uusiokäyttöä vanhalle :)

    VastaaPoista
  8. Kauniita kuvia ja ihanan siistiä :) Täälläkin pitäisi ryhytä toimeen pikapuoliin, ehkä huomenna..

    VastaaPoista
  9. Kivoja nuo hyllyt ja muutenkin tosi kaunista kodissanne. Tuo alin parveketunnelmakuvakin on aivan ihanan kesäinen. Voi kun pääsisi jo sinne kesää viettämään!

    Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

    Terkuin Sari

    VastaaPoista
  10. Siivcusvimma Sinulla ainakin on vaikka ompeluintosi on alhaalla. Hauskasti olet eteisen hyllyn laittanut. Ja muutenkin niin kaunista ja kodikasta.

    VastaaPoista
  11. Kauniita kuvia ja hienoja ideoita!

    VastaaPoista
  12. Kaunista kaunista, kaik niin kaunista!!
    Kiva idea tuo liitutaulumaali! Ja kankailla saa kyllä ihmeitä aikaan. Ilo on aina löytää jotain edullisesti :) Ja tuo laventelipuu on niin kaunis...Tekis itsenikin mieli ostaa sellainen :)

    VastaaPoista
  13. Ihanaa kuulla, että muidenkin kotoa löytyy tavararöykkiöitä!!! Tuntuu, kun täällä blogimaailmassa surffailee, että kaikkien kodit ovat viimeisen päälle hienoja ja siistejä. Pitäisiköhän laittaa eteenpäin sellainen haaste, että "kuvaa kotisi sotkuisin nurkka" :)

    Meillä löytyy edelleen röykkiöitä... Se on taas se valokuvan rajaus, joka ei niitä paljasta. Tuossa kuvan sohvan takana on lähes kattoon asti ulottuva kirppiskasa, jota ei siis nyt kuvassa näy, mutta siinä se oikeassa elämässä on!

    Elsa, ei minulla varsinaista siivousvimmaa ole, lähinnä pakko... Viime viikonloppuna olivat Fannin synttärit ja tulevana viikonloppuna meille tulee vieraaksi kreikkalainen ystävämme. Ja tiedättehän, kuinka tuolla Etelä-Euroopassa naiset siivoavat ja kokkaavat ja puunaavat...

    TeeKoo, en tiedä suosittelenko tuota laventelia sisätiloihin. Se näyttää taas vähän nuutuneelta. Luulen, että harkitsen seuraavaksi oliivipuuta.

    VastaaPoista
  14. mie ihastuin tuohon sinun eka kuvaan.. laventelipuu on kyl mielettömän ihana .. mistäköhän mie löytäsin semmosen ittelleni :)

    VastaaPoista
  15. Kyllä noita laventeleita ihan puutarhaliikkeissä myydään. Omani ostin Plantagenista.

    VastaaPoista
  16. Jaksoinpa hyvinkin lukea ja katsella loppuun asti. Ei ollut edes vaikeaa! :) Kauniita kuvia kauniista kodista. Minun pitäisi kyllä skarpata tuon viherosaston kanssa. Sisällä meillä ei ole kuin pari elävää kasvia. Vaikka ne tekevät ihmeitä huoneen tunnelmalle. Huomenna kyllä menen ja ostan.

    VastaaPoista
  17. Tänne taasen eksyneenä ja toivottelemassa Ilonalle hyvää äiteinpäivää.
    Ilona

    VastaaPoista
  18. Voi kuinka teillä onkin tapahtunut. Kaunista on jälki! Meillä edelleen kompastellaan tavararöykkiöihin...

    Onnellista ja ihanaa äitienpäivää!

    VastaaPoista