perjantai 1. toukokuuta 2009

Siivousta...

Tuntuu, että tämä siivousurakka vain venyy ja venyy... Mies tuossa selän takana naureskelee, että onko ihme kun siinä istut nenä kiinni tietokoneen ruudussa! Meille on sunnuntaina tulossa pikkuneidin synttärivieraita ja asunto ei todellakaan ole syntymäpäiväkunnossa.

Mutta sitävastoin parvekkeella on viihtyisää. Sipulikukkien nuupahdettua, olen hankkinut sinne vähän uusia kukkasia, valkoisia ja vaaleanpunaisia. Orvokit ovat ehdottomia lemppareita! Osa pääsi tuohon vanhaan puulaatikkoon ja vanha työkalupakkikin sai uusiksi asukeiksi samaisia orvokkeja.

Vaaleanpunaisia ja valkoisia pelrgonioitakin tuli muutama ostettua ja eilen tarttui kaupasta mukaan sellainen pieni ruusupuu, jossa on valkoiset kukat. Siitä en valitettavasti huomannutkaan kuvaa ottaa. Enkä viitsi sitä tässäkään välissä käydä nappaamassa, ettei tule mieheltä lisää siivouskommentteja:) Mutta laitan kuvaa myöhemmin.
Tässä vielä kuva huomisen projektista. Haluan eteisestä keittiöön avautuvan oven päälle hyllyn. Lauta on samaa, jota käytin noihin parvekkeen hyllyihin, mutta tämän pätkän maalasin kuivalla pensselillä valkoiseksi. Nyt se näyttää edelleen vanhalta ja kuluneelta, mutta ei kuitenkaan ole niin synkkä kuin maalaamattomana. Meille ei nimittäin eteiseen tule juurikaan päivänvaloa. Kuvassa näkyvät vanhat lestit olivat löytö läheisestä "romukaupasta" ja mm. ne tulevat koristamaan hyllyä. Ensin ajattelin maalata ne valkoiseksi, mutta näissä on kyllä niin kaunis patina, ettei sitä voi pilata maalikerroksella.
Lestien kaveriksi pääsevät todennäköisesti myös nämä kuivaamani valkoiset ruusut!


Nyt jatkan siivousurakkaani ja toivotan teille kaikille oikein hyvää Vapun päivän iltaa ja aurinkoista viikonloppua!

Ilona

16 kommenttia:

  1. Erikoisen malliset ja kauniit lestit!

    VastaaPoista
  2. Kauniita ovat kukat ja ihanat lestit olet löytänyt! Mukavia synttärijuhlia!

    VastaaPoista
  3. Kauniita kukkia ja hurmaavia nuo puulaatikot, missä ne kukkivat.

    Nuo lestit ovat saaneet ihanan patinan pintaansa!

    Siivousintoa sinulle! Minäkin yritän nurkkia nuohota ja viedä itselle turhia kirppikselle taas huomenna :)

    VastaaPoista
  4. Kauniisti olet kukat laittanut, ihan mielettömän ihana tuo työkalulaatikko! Surukseni luin ikävät uutiset Pertsakisustanne, pahoitteluni!

    VastaaPoista
  5. Orvokit puulaatikossa ovat ihanat. Eilen katselin omia kuihtuneita narsisseja, tarkoitus olisi vaihtaa ne myös orvokkeihin.
    Intoa siivoukseen. Tämä blogimaailma vaan on sellainen että tänne helposti unohtuu pitemmäksikin aikaa!

    VastaaPoista
  6. Unohdin eilen tiedustella, miten olet saanut ruusut kuivattua noin kauniisti?

    VastaaPoista
  7. Jaa-a... Ne olivat sellaisia City-Marketin tarjousruusuja 2€ nippu. Ehtivät olla vaasissakin toista viikkoa. Sitten kun alkoivat jo vähän nuupahtamaankin, ajattelin kokeilla, joskos ne vielä saisi kuivattua.

    Pistin ruusut narulla nippuun ja laitoin roikkumaan parvekkeen hyllynpidikkeeseen kukat alaspäin. Siihen paistaa koko aamun ja aamupäivän aurinko ja kahdessa päivässä ne olivat täysin kuivuneet. (Parveke on lasitettu, joten se tulee aika kuumaksi juuri aamupäivisin.) Ehkä tuo nopea kuivaus oli se kikka:) Olin itsekin hyvin yllättynyt lopputuloksesta. Yleensä ruusut pitää kuivata tuoreeltaan, jotta niistä tulee kauniin näköisiä.

    VastaaPoista
  8. Malttamattomana odotan kuvaa hyllystä paikallaan...

    VastaaPoista
  9. Orvokit näyttävät todella kauniilta tuossa upeassa vanhassa laatikossa.

    VastaaPoista
  10. Kuvasi ovat aina niin kauniita, että ei voi kuin ihmetellä, missä se sotku on! :)

    Siivousintoa silti toivottelen ja paljon auringonpaistetta!
    Jään odottelemaan uusia ihania kuvia kukista ja hyllyistä.... :))

    VastaaPoista
  11. Maria: Valokuvaa varten on aina helppoa siivota yhden neliömetrin kokoinen alue:) Se ympäristö ei sitten olekaan julkaisukelpoista!

    Hyvää alkanutta viikkoa teille kaikille!

    VastaaPoista
  12. Meillähän on tosi samansuuntaiset tuumat. :)
    Pistetäänpä rojekti pystyyn yhdessä. Olen vähän ajatellut, että haluaisin jo tuohon nukkekotiin tehdä sellaiset kalusteet, että voisin sitten siirtä sinne nukkekaappiin... Ideat muhimaan ja käytäntöön! :)

    VastaaPoista
  13. Kiva blogi sinulla! Ja kauniin keväisiä tunnelmia parvekkeeltasi, valkoiset orvokit ovat tosi kauniita.

    Kengänlestisi ovat muuten tosi kauniita, itsekin löysin pari viikkoa sitten pari lestiä ja ovat jo koristeena pienellä käytävän nurkkatasolla.

    Hyvää viikon alkua!

    Sari

    VastaaPoista
  14. Vastavierailulla täällä selailin ihania kuviasi...Ja jotta jatkossakin osaan tulla tänne, taidan liittyä lukijoihisi :)
    Tooosi ihana idea tuo vanhaan työkalupakkiin laitetut kukkaset, kerrassaan kaunista kaikki, ihanaa auringonsädehdintää joka kuvassa!!!

    Kauniita päiviä toivottelen :)

    VastaaPoista
  15. Kaunista kaunista. Tuo hyllyn maalaus on onnistunut kivasti, näyttää tosiaan vanhalta ja kuluneelta sopivassa määrin. Minä en ole vielä ostanut kesäkukkia, mutta monta kertaa olen jo katsellut sillä silmällä. Sää muuttui taas niin koleaksi ja sateiseksi, ettei oikein osaa kesää taas kuvitellakaan saapuvaksi.

    VastaaPoista
  16. Ihanan kesäisiäkuvia ja muutenkin ihana blogi sinulla!

    VastaaPoista