lauantai 29. elokuuta 2009

Perhonen liihotteli mekkoon!

Vaikka saumurin myötä olenkin viime aikoina innostunut ompelemaan lastenvaatteita joustokankaista, niin välillä piti ommella vähän muustakin materiaalista. Löysin Eurokankaasta jokin aika sitten kauniin roosaa finecordia, jonka metrihinta oli vaivaiset 3,90€.

Siitä tuli Fannille mekko. Ja pitihän siihen jotain koristusta saada, joten aiemmista postauksista tuttu perhosapplikaationi löysi tällä kertaa tiensä mekkoon. Superhelppo kaava löytyi Suuren Käsityökerhon 5/2009 numerosta. Tein yhtä kokoa reilumman ja lyhensin mallia vähän, niin menee sitten myöhemmin myös tunikana.


Sisävara ja itse päällystetyt napit ovat Tilda-kangasta...

... jota löytyy perhosestakin vaaleanpunaisen lisäksi ruskeana. Helmassa on lisäksi sävyihin sopivaa roosaa samettinauhaa ja vaaleanpunaista polvekenauhaa.

Kävin toissapäivänä taas kerran Eurokankaassa ja löysin aivan ihania käsityöpuuvilloja palalaarista. Laitan niistä kuvia sitä mukaa kun saan ommeltua niistä jotain. Tässä ensimmäinen:

Rimpsuhame syntyi omalla kaavalla yhdistellen kolmea eri puuvillakangasta, joissa sävyinä ruskea, omenanvihreä ja turkoosi. Samoista kankaista on tekeillä muutakin ja hameen alla näkyvistä trikookankaista on tarkoitus ommella yhteensopivia puseroita, höystettynä jollain kivoilla yksityiskohdilla:) Mutta niistä sitten kuvia, kun saan aikaa toteuttaa päässä pyörivät ideat...

Ensimmäistä kertaa kokeilin saumurin rullapäärmettä tuohon hameen helman viimeistelyyn. Koetilkulle ompelin ensin vaaleammalla langalla ja päärmeestä tuli aika mitäänsanomaton. Miehen isoäidin lankajäämistöistä kaivoin oikein räväkän turkoosin langan ja se sopi kuin nakutettu:)

Nyt ajattelin vielä mennä hurauttamaan muutaman sauman ennenkuin lapset käyvät nukkumaan.

Mukavaa viikonloppua,
Ilona

15 kommenttia:

  1. Ihania ompeluksia! :)

    Tuota turkoosi/lime/ruskearaidallista kangasta minäkin ostin taannoin ja siitä olen paljon ommellut..harmi kun sitä ei täältä enää ole löytynyt - on nimittäin monet ompeluksiani tilanneet halunneet juuri sitä.

    VastaaPoista
  2. Tuossa hamosessa on ihan täydelliset kankaat!!! Tykkään ihan kympillä...niistä palalaareista löytyy joskus Michael Millerin kankaita joihin itse olen kovasti tykästynyt...

    VastaaPoista
  3. Siis niin ihania vaatteita olet taas tehnyt! Taidankin ruveta miettimään saumurin ostoa...

    VastaaPoista
  4. Vitsit miten ihania kankaita tuossa rimpsuhameessa!Varsinaisia löytöjä!
    Ja hamonen itsessäänkin on söpö:)

    VastaaPoista
  5. Voi että siellä syntyy siistiä jälkeä!!! Ihastuttavia hameen ja mekon liehuvia helmoja :) Ihan tekisi mieleni itsekin jotain vastaavaa alkaa ompelemaan kun näitä kuviasi katselee, mutta kaikkeen kivaan ei aika aina riitä... Kiva saada ideoita kuitenkin näin katselemalla toisten ihanuuksia :) Minulla on tuota samaa vaaleanpunaista tilda kangasta, tykkään siitä! Kiva idea muuten tuo että päällystää itse napit!!

    VastaaPoista
  6. Ihana tuo rimpsuhame, värit ovat ihan täydelliset.
    -kisu-

    VastaaPoista
  7. Ihanat kankaat rimpsuhameessa, tosi kaunis :)

    Ja soma on mekkokin, kaunis perhonen siinä liihottaa.

    VastaaPoista
  8. Hame ja mekko ihania!
    Varit ovat juuri niita,joilla omat tyttonikin vaatetan.

    VastaaPoista
  9. Hei, sinulla se saumuri hyrrää ja mitä ihanuuksia teetkään! -Tiina

    VastaaPoista
  10. Ihanaa nähdä kuinka toiset ovat niin kovin lahjakkaita tälläkin saralla! Sinulla on kyllä hyvä värisilmä ja jälki on mahtavaa!
    Voisit perustaa oman lastenvaate-malliston ;)

    VastaaPoista
  11. Kauniita vaatteita! Olet kyllä tosi taitava ompelija :)

    Hauskaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  12. AAAPUA, miten somia vaatteita olet tehnyt!!! Kerrotko tietamattomalle, onko tuo fincord joustosamettia...nayttaa nimittain silta?:)

    VastaaPoista
  13. Voi kuinka ihania molemmat! Tosi kivoja kankaita olit löytänyt. Sopii tosi hyvin tuohon hameeseen :)

    VastaaPoista
  14. Kauniita ompeluksia! Ja voi kuinka ihania kankaita olet löytänyt, sopivat täydellisesti yhteen.

    VastaaPoista
  15. Moi vaan kaikille:) Ja kiitos kommenteista. Meillä tuo isoveli tuntuu omineen Fannin frillahameen kokonaan itselleen prinsessaleikkeihinsä... Tänään sain valmiiksi yhteensopivan puseron, johon tosin vielä pitää löytää yksi nappi, sitten laitan kuvia.

    Vanamo, finecord (tai feincord saks.) on sellaista vauvasamettia. Eli sellaista ohutta vakosamettia. Eivät taida yleensä olla joustavia, mutta ohuutensa ansiosta sopivat loistavasti lastenvaatteisiin.

    VastaaPoista