maanantai 7. syyskuuta 2009

Maatuskatalkoot ja uusiokäyttöä

Pidimme viikonloppuna naapurin äidin kanssa maatuska-applikointitalkoot. Hän selaili noita Ottobren lehtiä ja ihastui tuohon maatuska-applikointiin. Hän ei ole applikointia aikaisemmin kokeillut, joten lupasin sitten opettaa ja siinä sivussa sai meidän Fannikin itselleen uuden puseron.

Valitsin kankaat maatuskaan Tilda-tilkuistani ja sen mukaan sitten myös nuo vaatteiden trikoot. Lopputulos on kyllä mielestäni vähän turhan yöpukumainen, eli ei ihan onnistunut. Puserossa on hennon vaaleanpunaista ja punaista trikookangasta ja kaava on Ottobren Teekannutunika.

Housut ompelin tuolla paljon kehutulla Ottobren 1/09 Saimi-svetarihousujen kaavalla. Raidalliset resorit leikkasin äitini vanhasta t-paidasta, kun raidallista resoria ei tahdo mistään löytyä... Ja ovat muuten tosi hyvän malliset housut. Kuvassa resorit ovat käännettynä, mutta ne voi sitten kääntää auki, kun tytölle tulee lisää pituutta, näppärää! Ajattelin kokeilla samanlaisia myös velourista.

Miokin sai uuden puseron. Isillä oli punainen t-paita, jossa oli vespan kuva. Sitäkös Mio on jo pitkään ihaillut ja hinkunut samanlaista. Ilmeisesti mieskin on siitä pitänyt, sillä t-paita oli jo kainaloita myöten risa... Siispä ompelin Miolle sopivista väreistä puseron (Ottobre 1/08 Chimpanzee-pusero). Isin t-paidasta talteen lähtivät vespa-kuva

sekä teksti, joka päätyi selkäpuolelle.

Tällä kertaa en kiinnittänyt kuvioita siksakilla, vaan vahvistetulla suoralla ompeleella. Tarkoituksena on, että kuvioiden reunat saavat pesussa tarkoituksella hiukan repsahtaa ja kipristyä:) Pusero on vielä hiukan käyttäjälleen liian iso, mutta heti se vaan piti saada päälle kerhoon, joten ilmeisesti on mieleinen ja hyvää siis kannatti jokunen vuosi odottaa:)

Mukavaa ja aurinkoista syysviikkoa!
Ilona

16 kommenttia:

  1. IHanat tuli! Tuo tuunattu paita on erityisen mieleinen. =)
    Tykkään kun aikuisten vanhoista kamppeista tehdään lapsille.
    Mullakin tuolla MONET miehen kuluttamat, pehmenneet ja haalistuneet farkut sekä sammarit, mitkä odottaa ompelua. Pojille housuja ja haalareita tarkoitus sit tehdä. =)

    VastaaPoista
  2. Onpas kivoja uusiovaatteita. Missä Ottobren numerossa tuo maatuska on?

    VastaaPoista
  3. Ihana maatuska! Esikoinen juuri tuota minulta kärtti, mutten uskaltautunut vielä noin monimutkaiseen..

    VastaaPoista
  4. Moikka! Uusiovaatteet on tosiaan kivoja tehdä, tulee ainakin uniikkeja:)

    Elina, maatuska löytyy 1/2009 Ottobresta.

    ~Maria~, rohkeasti vaan kokeilemaan:) Naapuri, joka ei juuri koskaan ompele kuin korkeintaan suoraa ommelta, onnistui oikein hyvin:)

    VastaaPoista
  5. aivan ihana maatuska. missä ottobreen lehdessä tuo on?? todella kaunis

    terkut jutta

    VastaaPoista
  6. No moi Jutta! Maatuska on Ottobren 1/09 lehdessä.

    VastaaPoista
  7. Kivoja vaatteita olet taas ommellut ja Mion paidan kierrätysidean olet toteuttanut hienosti:)Itse löysin maatuskan aplikointiohjeet ottobren sivuilta josta ne pystyi tulostamaan.
    Oikein mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  8. Mä olen kanssa tuota maatuskaa monesti meinannut mutta on sille asteelle myös jäänytkin. Olen just ommellut kahdet velour-housut tuolla Saimi ohjeella ja laitoin resorin tilalle ihan samaa velouria ja ne housut vaan istuu niin hyvin päällä! Ja velourista on tullut mun ehdoton suosikki...

    Hieno tuo paita tuunaus!!!

    VastaaPoista
  9. Hauska idea ottaa vanhasta paidasta kuva ja teksti. Tuli tosi kiva!
    Pitäisi itsekin enemmän hyödyntää vanhoja ja kuluneita vaatteita...

    VastaaPoista
  10. Hienoja! Kiitos tästä vinkistä!

    VastaaPoista
  11. Hienoja molemmat! Tuo vespa-paita on tosi kiva idea :)

    VastaaPoista
  12. Aivan ihania vaatteita taas kerran ja niin hurmaavia malleja niitä esittelemässä!

    VastaaPoista
  13. Kiva kun kävit blogissani, tulin vastavierailulle.
    Ihana blogi sinulla onkin! Mahtavia ompeluksia!

    VastaaPoista
  14. Heippa! Ihana tuo maatuska ja vespapaita on hieno! Tällä viikolla olen lukenut blogisi melkein kokonaan läpi ja uskaltauduin ostamaan saumurin sinun innoittamana. :)

    VastaaPoista
  15. Maatuskat on kyllä suloisia, voi kun olisi tyttö jolle niitä pukea :)

    VastaaPoista
  16. Ihania töitä sulla.Ja nuo Saimi pöksyt näyttää todella hyvältä,taidanpa minäkin koittaa meidän hoikkis pojalle tehdä tuommoiset! :)

    VastaaPoista