tiistai 22. syyskuuta 2009

Taskukokeiluja

Miolla on pula sisähousuista, joten viikonloppuna keskityin lähinnä niiden ompeluun. Päätin kokeilla erilaisia taskumalleja ja ensimmäisenä kokeilin näitä puolikuutaskuja, joita on yhdessä jos toisessakin blogissa vilahdellut. Housut on tehty kokonaan omalla kaavalla ja velourit sekä resori ovat Eurokankaasta. Suhteellisen helposti nämä taskut valmistuivat.

Löysin Eurokankaasta myös ison palan tätä herkullista pallo-joustofroteeta! Siitä tuli housuille kaveriksi pusero. Kankaasta riittää hyvin vielä muihinkin ompeluksiin, jee! Mio kutsuu tätä kärpässieni-puseroksi ja Fanni lumiukko-puseroksi.

Samasta joustofroteelaatikosta löytyi myös tämä turkoosi palanen. Siitä ompelin myös housut oransseilla resoreilla. Tämäkin taskumalli oli ihan helppo toteuttaa. Joustofrotee sattui olemaan täsmälleen samaa sävyä, kuin aikaisemmin kirpparilta löytämäni raidallinen trikookangas. Siitä on tulossa pusero, kunhan vaan ehdin ommella...

Ja idea edelliseen väriyhdistelmään tuli tästä:

Omasta vanhasta leppäkerttupotkarista vuodelta 1977... Tosin se alkaa olla jo aika haalistunut...

Fannikin sai parit uudet velour-pöksyt. Kaavana Ottobren Saimi-housut. On muuten NIIIIN hyvä kaava!


Ja lopulta saapuivat myös kauan odotetut nimikointilaput Ruotsista:) Tilasin myös noita lasten kokolappuja, kun en tahtonut niitä täältä Suomesta mistään löytää. Viikonlopun googlettelun jälkeen löytyi Kangastukku, joka niitä näkyy myyvän. Tiedättekö muita paikkoja?

Mukavaa viikkoa toivotellen,
Ilona

19 kommenttia:

  1. Toi kärpässieni frotee on herkku. Miks ei omalle kohdalle satu koskaan. :( Näh.

    VastaaPoista
  2. Pallojoustofrotee on kyllä löytö! Kivoja muutkin vaatteet. :)

    VastaaPoista
  3. Ihania kaikki!
    Ja tuo pallollinen frotee...IIIIHANAA!!! Tuota haluaisin itsekin.
    Oliko kallista?
    Turussa olisi lähin Eurokangas...jos vaikka äitini toimisi kuriirina minulle. (Taas kerran.)

    VastaaPoista
  4. Oi,kyllä se on niin hienoa,kun oikeasti osaa tehdä itse vaatteita:)
    Minä en ole vielä yrittänytkään...kuvasi,ja lopputulokset varsinkin,ovat kyllä niin herkullisia,että niistä innostuneena voisin yrittää itsekin!
    Olet kyllä taitava!!!

    VastaaPoista
  5. Ihania vaatteita! Pidän tosi paljon noista väriyhdistelmistä.

    VastaaPoista
  6. Aivan ihania! Itse just olen harjoitellut noita taskuja! Hieno tuo pallofrotee... Tarttis itsekin tilata noita nimilappuja....

    VastaaPoista
  7. Ihania vaatteita ja värejä! Ollapa itsekin yhtä taitava = )

    VastaaPoista
  8. Siis aivan upea tuo pallokangas, vau! Ihan kateelliseksi pistää. ;)

    Minä olen tilannut kokolappuja RosaMatildalta.
    http://www.rosamatilda.com/shop/shop1.html

    VastaaPoista
  9. On kyllä ihana toi pallojoustofrotee!! Tahtoo.. Täältä vain Eurokankaasta ei tahdo löytyä oikein mitään kivoja palakankaita eikä edes juuri minkäänlaista joustofoteeta, plääh... Tuntuu, et muutenkin täällä Eurokankaassa on tosi huono kangasvalikoima ja vaihtuvuus ei ole kovin suurta. Tykkään myös kovasti noista turkooseista pöksyistä!

    VastaaPoista
  10. Moi kaikki ja kiitos kommenteista! Tuo pallotrikoo oli todellinen L-Ö-Y-T-Ö! Palalaarissa sitä oli kaksi suurta palaa, joista toisen ostin hintaan 16€. Siinä on varmaan lähes 2 metriä kangasta, joten ihan hyvä hinta. Myöhemmin alkoi harmittaa, miksen ostanut toistakin palaa, mutta eihän sitä enää ollut, kun menin seuraavana päivänä katsomaan. Eli ihan tuuripeliähän tämä on..

    Kiitos ~Maria~ kokolappuvinkistä. Periaatteessa etsiskelen sellaisia, joissa olisi yksi koko/lappu, eli ei kaksoiskokoja, mutta pitääpä vielä harkita:)

    VastaaPoista
  11. Voi miten ihania ompeluksia! Erityisesti pidän tuosta punaisesta pallopaidasta. Turkoosi ja oranssi sopivat muuten hyvin yhteen, en ole aikaisemmin asiaa ajatellut! Todellinen löytö kyllä tuo frotee. Minulle myyjä sanoi alkuviikosta, että torstaina puretaan laareihin joustofrotee kuorma ja olin heti torstaina paikalla mutta meidän Eurokankaassa ei ollut mitään kivaa tarjolla :(

    VastaaPoista
  12. Ihania nuo kaikki! Pallopaita on kyllä ihan ykkönen :) Muistaakseni Sampsukka myy myös kokolappuja.

    VastaaPoista
  13. Ihania! Tykkään hirmusti!
    Meillä on myös tuolla mallilla ommeltuja housuja ja lisää pitäisi surautella.
    Meillä on sinipohjaista pilkkukangasta ja se on kuulema lumisadepusero! :))

    VastaaPoista
  14. Ihania ompeluksia! Todella kauniita joustofroteelöytöjä Eurokankaasta. www.euroteam.fi myy ainakin nimikointilappuja. En tiedä olisiko siellä kokolappujakin.

    VastaaPoista
  15. Hienoja ompeluksia!

    Missä numerossa tuo Saimi-kaava on?

    VastaaPoista
  16. Kiitos kaikille kokolappuvinkeistä! SatuK, Saimi-housujen kaava löytyy 1/2009 Ottobresta.

    VastaaPoista
  17. Tosi pirteitä vaatteita!! Ja punainen pallokangas on mahtava.

    VastaaPoista
  18. Nauratti kun törmäsin blogiisi ja oli ihan samat taskukuviot käynnissä kun mulla =) ja ihanan pallolöydön olet tehnyt.

    VastaaPoista
  19. Voi että mikä löytö! Oon kyllä ihan vihreänä täällä kateudesta!! Huomenna voisi käydä katsastamassa, onko meidän eurokankaaseen tullut mitään kivaa.
    Hienot taskut teit!

    VastaaPoista