perjantai 9. lokakuuta 2009

Iloisempi takki

Fanni sai kummeiltaan viime keväänä syntymäpäivälahjaksi Marimekon Iloisen takin. Itse en olisi sitä raaskinut ostaa, sen verran hintava kun on... Se on kuitenkin osoittautunut mainioksi vaatteeksi monikäyttöisyytensä ansiosta. Niinpä sitten omalla kaavalla alkuperäistä mukaillen ompelin kuvan mekkotakin vähän iloisemmista kankaista. Se oli jo kerhossa päällä, joten ehti rypistyä ennen kuvaamista... Kankaat ovat samat kuin edellisessäkin puserossa.

Palanen Iinun nauhaakin pääsi sivusaumaan.

Ja tässä näkyy vielä tuo malli paremmin.

Ja mekkotakin innoittajana toimi itse asiassa tämä Marimekon Nadja-kangas, jonka tuurilla löysin Turun Skanssin Marimekosta. Kangas oli II-laatuista, joten metrihintakin oli "vain" 15€/m. Tätähän ei yleensä ole edes Marimekolla myynnissä. Ostin kangasta yhteensä kolmisen metriä ja tarkoituksena olisi ommella siitä ainakin yksi jouluinen Iloinen takki noilla kuvan punasävyisistä Tilda-kankaista tehdyillä taskuilla:)

Oikein mukavaa perjantaita ja ehkäpä ehdin vielä viikonloppunakin päivitellä blogia:)

Ilona

16 kommenttia:

 1. Aivan ihana!!!! Mulla on ollut samantyylinen suunnitelmissa mutta tarttis keksiä kaava jostain kun meillä ei ole tuota oikeaa takkia!

  VastaaPoista
 2. Nätti takki. Minäkin olen tuota pohtinut tekeväni. Tuosta nadja-kankaasta olen hieman kade, tulee tosi ihana joulumekko.

  VastaaPoista
 3. Tosi söde haluisin itsellenikin tuollaisen sillä meidän 15-v ei enää huolisi.
  Tiina

  VastaaPoista
 4. Tosi suloinen!

  Mulla on tuota Nadjaa mustana ja ruskeana ja ajatus on ollut ommella tytöille iloiset takit. Jotenkin vaan mietityttää melkein suora kopioiminen, mutta teenhän kuitenkin eri kuoseilla taskut. ;) Ja ihan omaan käyttöönhän ne tulee.

  VastaaPoista
 5. Meilläkin on iloiset takit/mekot tytöillä, toisella harmaana ja toisella ruskeana. Ekaluokkalainen ei hirveesti käytä, mutta 4v kyllä.. Kävi tuuri kun löysin nuoremmalle kirpputorilta saman mekon vaaleansinisestä Muija-kankaastakin, en edes tiennyt että Marimekko on valmistanu näitä muistakin kuoseista.. taskuja tosin oli vain kaksi..

  VastaaPoista
 6. Hitsi miten ihania ompeluksia tänne on ilmestynyt! Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana! Itse vähän vierastan puuvillan käyttämistä kun vihaan silittämistä mutta nämä sinun paitasi ja mekkosi kyllä innostavat ja inspiroivat tekemään ihanuuksia.
  Mistä nuo kankaat ovat? Ihania.

  VastaaPoista
 8. Onpa kaunis! Ja niin ihania kankaita, noista tulee varmasti kauniita takkeja. Jään odottelemaan mitä ihanuuksia niistä loihdit :)

  VastaaPoista
 9. Moi vaan kaikille!

  ~Maria~, tokihan sitä omaan käyttöön voi tehdä:) Ja minä ainakin hiukan vielä kavensin ja pidensin mallia, niin tuli sopivampi meidän neidille. Ja sisävaratkin ompelin ihan eri systeemillä kuin alkuperäisessä, joten eipä tämä malliltaankaan enää taida alkuperäistä kovin paljoa muistuttaa. Joten ihan hyvällä omallatunnolla vaan teet teillekin:)

  NorppaStiina, minäkin VIHAAN silittämistä, mutta nuo kankaat vaan olivat niin makeat, että piti niistä jotain ommella. Toisaalta kumpikaan noista puseroista ei onneksi ole kovin hankala silitettävä:) Ja lisäksi kankaat ovat aitoja käsityöpuuvilloja, joten eivät ole pesunkaan jälkeen pelkkä ryppyinen kasa...

  VastaaPoista
 10. Ihana kangas! Lapsuuden muistoja! Jos kangasta sieltä saa, niin voitko ostaa ja välittää tänne rajakylille?

  VastaaPoista
 11. Oi miten upeaa kangasta ja muutenkin tykkään juuri tuon mallisista mekoista!

  Iloista sunnuntaita!
  Anu

  VastaaPoista
 12. Todellakin aivan ihana mekkotakki! Eihän se silittäminen mitään hauskan hauskaa puuhaa taida olla kovinkaan monen mielestä, mutta lienee vaivan arvoista kuitenkin, jos jotain näin somaa saa pukea lapsen ylle! Ja suloinen on edelleenkin, vaikka vähän ryppyjäkin löytyisi :)

  VastaaPoista
 13. Moi anonyymi! Muuten voisin vaikka kangasta sinullekin välittää, mutta tuo myymälä on meiltä sen verran kaukana, etten ilman autoa lasten kanssa sinne pääse...

  VastaaPoista