perjantai 8. tammikuuta 2010

Loppiaisena ommeltua

Loppiaisena päätin pitää ompelumaratonin ensinnäkin siksi, että saisin vähän kankaita vähennettyä ja tietysti myös, jotta lapset saisivat vähän uutta käyttövaatetta kaappiin...

Fanni sai edellisen postauksen joustisleggareiden kaveriksi sydäntunikan. Tunika oli pitkään mielessä ollut "kokeiluprojekti". Aikoja sitten ostamassani Seppälän puserossa oli sellainen trikoofrilla, jota minun on pitänyt jo pitkään kokeilla ommella. Nyt sitten Miolle ompelemastani puserosta jäi sopivasti trikoojämiä tähän kokeiluun.

Eli trikoosta leikataan n. 2cm levyinen pitkä pätkä, jonka keskelle ommellaan suora ommel pitkällä pistonpituudella rypytystä varten. Sitten trikoo rypytetään ja ommellaan kiinni esim. helmaan tai hihansuihin, helppoa! Tuli vaan ompeluvaiheessa vähän hätäiltyä ja juuri etuosa ei sitten rypyttynytkään ihan tasaisesti:( Liekö rypytyslanka katkennut kesken ompelun... No, mutta tämä olikin kokeiluversio.

Sydämen applikoin eteen samasta trikoosta, jospa se veisi helmalta huomiota. Hihansuut huolittelin taas saumurin rullapäärmeellä. Tällä kertaa kokeilin ensimmäistä kertaa samalla venyttää kangasta reippaasti ja sain hihansuista tuollaiset kunnolla "aaltoilevat".

Tunika
Turkoosi trikoo: Eurokankaan palalaari
Raitatrikoo: Hilco, Pikku-Aurinko
Resori: Linnan-Kangas

Koska saumurissa oli edellisten ompelusten jäljiltä siniset langat, jatkoin samanväristen kankaiden tuhoamista. Mio sai housut petrolin värisestä joustofroteesta ja yhteen sopivat puserot Hilcon trikoista.

Housut
Kaava: Ottobre, Saimi
Kangas: Hilco joustofrotee, Pikku-Aurinko
Resori: Linnan-Kangas


Pusero
Kaava: Suuri Käsityölehti 1/09
Kangas: Hilco, Pikku-Aurinko
Resori: Eurokangas
Nauha: Farbenmix, IINU



Pusero
Kaava: Suuri Käsityölehti 1/09
Kangas: Hilco, Pikku-Aurinko
Resori: Linnan-Kangas
Nauha: Farbenmix, IINU

Suunnattoman riemullinen ilme kasvoilla kertoo siitä, ettei poikaa olisi vähempää voinut kiinnostaa valokuvamallin tehtävä... Kuten kuvasta näkyy, ovat lapset taas käyneet ompelukaapilla vanuvarkaissa. Ne ovat heidän Muumi-leikeissään niitä taikurin hatusta tulleita taikapilviä... Naapurit saattavat höristää välillä korviaan, kun huudan että "EI SAA VARASTAA ÄIDIN PILVEÄ"...

Ja lopuksi piti vaihtaa vähän keväisempiin väreihin:) Miolle tuli vielä ommeltua parit kalsarit.

Vihreä kangas on Eurokankaan paloja ja turkoosi löytyi kirpparilta. Sitä taisi olla lähes 3 metriä ja hinta 2€. Tuntui olevan ihan uutta ja mukavan pehmoista laadultaan. Resori on Eurokankaasta.

Sunnuntaina on tulossa synttärivieraita. Minun piti hoitaa huomenna leipomiset ja miehen siivoaminen, mutta hänpä saikin tänään kipsin käteensä työtapaturman vuoksi... No, tuttujahan meille vaan tulee, eivätkä kovin astmaattista väkeä ole, joten saa sellainen pikasiivous riittää tällä kertaa.

Nyt yritän vielä päästä tuonne lattiatasolle leikkaamaan muutaman kankaan...
Öitä ja viikonloppuja!

Ilona

18 kommenttia:

  1. Suloinen tunika, ja tosi hyvältä näyttää tuo trikoofrilla! Pitääpä itsekin kokeilla johonkin neidin vaatteeseen! Ja mukavan näköisiä ovat toki pikkumiehenkin varusteet :). Noita uteliaita varkaita liikkuu muuten meilläkin. Sain tänään suuren rullan puuvillavanua, ja pakko oli panna jätesäkkiin piiloon, kun ei mihinkään ylöskään saanut. Varsinkin pienin oli niin innokkaana tutkimassa vanun syvempää olemusta ;)

    VastaaPoista
  2. Sulla on hurja ompelutahti päällä :)Kivan pirteet kalsarit Miolla, kaupan kalsarit onkin yleensä aika synkän värisiä, varsinkin poikien selllaiset.

    Minä oon ompelukurssilla oppinut, että rypytysjuttuihin ruukataan ommella aina kaksi rypytylankaa ja sitten varsinainen ommel tulee näiden keskelle. Eli helpottaa siinäkin jos toinen lanka sattuuu katkeamaan niin toisesta saa rypytettyä! Kiva idea tuo reunafrilla.

    VastaaPoista
  3. Onpas kauniita ja siistin näköisesti ommeltuja vaatteita. Mallitkin on kyllä tosi suloisia :)

    VastaaPoista
  4. Ihania värejä ja vaatteita! Taidan varastaa sulta ideat noihin rypytyksiin ja rullahihoihin :D Tosi söpöt!

    VastaaPoista
  5. PikkuHoo, olet ihan oikeassa tuossa rypytysjutussa, minä vaan kiireessäni vähän "oikaisin", kuten usein tapana on:) Kiireellä ei pitäisi tehdä...

    Petra, varasta vapaasti, niin minäkin tein:)

    VastaaPoista
  6. AIvan mahtavia ompeluksia taas! Oon kyllä sun fani! Hieno kirpparilöytö se kangas.

    VastaaPoista
  7. Wau! Tänne on tullut hillitön määrä upeita ompeluksia sitten viimekäynnin :) (eikä siitä ole kauaa) Ihana idea tuo frillahelma.

    VastaaPoista
  8. Kyllä sinä kerkeät tehdä vaikka mitä! Ja vielä tällaisia ihananuuksia! Kyllä lasten kelpaa. Viettäkää mukavat juhlat ja yritä nyt ehtiä vähän levätäkin!

    VastaaPoista
  9. Tosi hienoja ompeluksia. Juuri sellaisia käyttövaatteita, jotka eivät jää kaappien perukoille. Hyvä sinä!

    VastaaPoista
  10. Ihania kankaita! Piti heti mennä katsomaan mm. Pikku-Auringon tämänhetkistä valikoimaa. Ja tosi siististi ommeltuja vaatteita. :)

    VastaaPoista
  11. Ihania vaatteita ihanista kankaista! Tuo sydänpaita on aivan vallottava! Mulla on kans ollut suunnitteilla tehdä frillaa kun sitä kerran pääsin kokeilemaan ja tuli niin kivan tyttömäinen. Sulla on kyllä silmää kauniille asioille. :)

    VastaaPoista
  12. Todella kivannäköisiä juttuja olet ommellut!

    VastaaPoista
  13. Tosi mukavan näköisiä vaatteita! Oletko muokannut Saimi-mallia pojille, vai tehnyt kaavan mukaan?

    Anna

    VastaaPoista
  14. Kiitoksia kommenteista! On pitänyt ottaa tällainen ompeluloppurutistus ennen synnytystä, koska sen jälkeen tulee varmaan pitkä ompelutauko...

    Anna, olen tehnyt pojalle ihan tuolla samalla kaavalla muokkaamatta. Meidän Mio on pitkä ja hoikka, joten malli sopii hänelle oikein hyvin.

    VastaaPoista
  15. Tosi kivoja vaatteita! Enkä voi ymmärtää kuinka ihmeessä voit saada noin paljon valmista pienessä ajassa - mulla menee jo pelkästään kankaiden leikkaamiseen ja värien pohtimiseen aikaa vaikka kuin :). Munkin on pitänyt syksystä lähtien tehtailla tytölleni collegehousuja ja olenhan mä vallan kahdet saanut valmiiksi. Yhdet olleet leikattuna jo pari kuukautta odottelemassa sopivaa koristeluideaa ja ompelua ;).

    VastaaPoista
  16. Helinä, se on ihan tuon miehen ansiota, että puuhailee lasten kanssa, niin saan sitten pienen vapaatauon. Yöllä leikkaan valmiiksi ja sitten vaan hurauttelen koneella. Mutta enpä minäkään mitään kivoja applikointeja tms. ole saanut tehtyä, niin paljon ei aikaa ole viime aikoina ollut. Ihan perusvaatetta vaan...

    Eeva, Pikku-Auringosta kannattaa sähköpostillakin kysellä kankaita, kaikkia ei aina ole nettisivuilla. Noita tämän postauksen kankaita löytyy vielä, kävin siellä juuri perjantaina:)

    VastaaPoista
  17. Hei! Onko sulla tasosaumakone, vai millä sä nuo paitojen kaula-aukot teet? :)

    tahtoisin itsekin ommella paljon enemmän ihan perusvaatteita, mutta tuntuu ettei ilman sitä tasosaumakonetta saa oikeen siistiä jälkeä ja sellaisia ei taideta ihan kotikäyttöön edes valmistaa? :(

    Ihania vaatteita oit kyllä tehnyt!

    VastaaPoista
  18. Moikka anonyymi! Ei ole tasosaumuria:( Ihan vaan ompelukoneen kaksoisneulalla viimeistelen nuo kaula-aukot. Hankintalistalla on peitetikkikone, jolla saisi noista kaksoistikkauksista siistimmät. Mutta mulla on siis käytössä ihan tavallinen perussaumuri ja ompelukone. Kyllä niillä oikein hyvin perusvaatteita ompelee. Nurjalta puolelta tietysti näkee, että itse ommeltuja ovat:)

    VastaaPoista