tiistai 6. heinäkuuta 2010

KesäpuuhaaOmpelin Fannille IINUlta loppukeväästä ostetusta kukkatrikoosta hatun ja mekon. Kangas lojui kaapissa pitkään, kun jotenkaan se ei sitten kolahtanutkaan. Sitten vaan päätin, että se täytyy saada pois nurkista pyörimästä... Ensin leikkasin mekon samalla kaavalla kuin edellisen postauksen sydänmekon, tosin 10cm pidennettynä. Jäljelle jäi ihan kelpo palanen kangasta ja siitä sitten syntyi hattu. Pitkään on tehnyt mieli trikoosta kokeilla ommella hattu ja hyvinhän tuo onnistui:) (Kuvassa tosin näyttää vimpulaiselta.) Nyt täytyy kyllä sanoa, että tykkään setistä tosi paljon, eli ei ollut hukkaostos tuo kangas.

Mekon ja hatun kangas: IINU
Hatun vuori: Eurokangas
Resori: Myllymuksut

Mekon kaava: Ottobre 6/2007 Tilda-trikoomekko
(hihat lyhennettyinä, helma pidennettynä)
Hatun kaava:
Ottobre 3/2009 Hermione-hellehattu

Muuten ollaankin sitten oltu lasten kanssa siellä sun täällä kesäpuuhissa. Kuralan kylämäki on yksi lasten suosikki. Keskustasta n. 10 min. ajomatkan päässä pääsee pällistelemään kaupunkilaislapsille vierasta eläimistöä ihan livenä.

Kanojen ja lehmien lisäksi löytyy possuja ja lampaita.

Eipä ennenvanhaan ollut määräyksiä keinujen turva-alueista..

Mutta jännää oli tutkailla ja kokeilla vempeleitä!

Ja hepallakin pääsi ratsastamaan:) Suosittelen kyllä kaikille lapsiperheille (ja miksei muillekin) lämpimästi tätä paikkaa. Eväät voi pakata mukaan ja löytyypä alueelta kahvilakin, jonka hinnat eivät päätä huimaa ja jossa saa huippuystävällistä palvelua.

Perjantaina kävimme myös Keskiaika-markkinoilla. Oli myös hieno elämys, erityisesti Miolle, jota kiinnosti kovasti tämä seppä. Takomista piti oikein kahteen kertaan käydä seuraamassa.

Minua kiinnosti eniten tämä häpeäpuu, mistäs näitä saisi! Meillä kyllä on "mietintätuoli", jolla käydään istumassa ja miettimässä, mikä meni pieleen, kun tuli lyötyä pikkusiskoa tai vedettyä isoveljeä hiuksista. Se ei vaan aina toimi, kun pienet pyllyt eivät siinä tahdo istua ja välillä vauvaa imettäessä en pysty vahtimaan, että siinä pysyttäisiin määrätty tovi. Tämä härveli olisi kyllä oiva ratkaisu pulmaan;) Ehdotin jo Miolle, että hankitaan moinen meidän keittiön nurkkaan.

Aurinkoisia päiviä!
Ilona

3 kommenttia:

 1. Kuralan kylämäki on tosiaan mukava paikka (hyvällä säällä). Kivan mekonkin olet ommellut. Mä en ole mitään ommellut, kun kaikki aika kuluu ulkona! Kyllä sitä sitten sateella taas ehtii ommella. =)

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko ja hattu!

  Häpeäpuut takaisin ;)

  VastaaPoista
 3. Meilläkin olisi silloin tällöin moiselle "vekottimelle" käyttöä ;)

  VastaaPoista