maanantai 6. heinäkuuta 2015

Kesähaalari tytölle

Tyttö on toivonut kesäksi trikoohaalaria. Ohjekin minulla on jo pitkään ollut, mutta koska se on Suuri Käsityö -lehdestä, en ole uskaltanut sitä ommella. Ai miksikö? No siksi, että olen joka kerta pettynyt noihin SK:n mitoituksiin. Olen aina tarkkaan ottanut itsestäni mitat ja lopulta joutunut sitten ompeluvaiheessa pienentämään vaatetta kaksi kokoa. Siksi minusta on tullut vähän skeptinen noiden kaavojen suhteen...


Lenok oli kuitenkin onnistuneesti käyttänyt kyseistä kaavaa ja ommellut tyttärelleen ihanan spagettiolkainhaalarin. Niinpä minäkin uskaltauduin kokeilemaan. Tyttö oli mitoiltaan kokoa 116cm (SK:n mittataulukon mukaan), mutta pituudeltaan hän oli jo alkuvuodesta yli 134cm. Päädyin tekemään haalarin 122cm leveydellä ja 134cm pituudella. Ja siitä tuli juuri sopiva:)


Jätin alkuperäisestä kaavasta poiketen olkaröyhelöt pois ja korvasin ne solmittavilla nauhoilla.


Vyötärönauhan korvasin ompelemalla vyötärölle saumanvarasta kuminauhakujan.


En muista milloin viimeksi olen ommellut trikoovaatteeseen sivusaumaan taskut, mutta nekin onnistuivat hyvin. Ne ovat mukavan huomaamattomat ja antavat kankaan kuvion jatkua ehjänä.


Haalari on mukava päällä ja tyttö olikin jo heti aamulla kytiksellä ompelupöydän vieressä, josko saisi pukea jo päälle.


Kangas oli Jätti Rätin huippulöytö jälleen kerran. Se on palalaarista, jossa kankaiden hinta on 13€/kg. Tämä on PIP Studion Chinese Garden -viskoositrikoota. Aivan huippukauniin väristä. Kuviin oli vaikeaa tavoittaa kankaan todellista hehkua..


Tyttö itse sanoi, että voi kunpa tämä mahtuisi aina päälle:)


Nyt vaan pidetään peukkuja, että lämpimiä päiviä tälle kesälle vielä tulee!

Niin, ja se ohje, se löytyy SK:n numerosta 5-6/2014...

Ilona

2 kommenttia:

  1. Haalarin kangas on tosi ihana!! Pip Studion kuosit on niin kauniita. Haalari näyttää siltä, että sitä on varmasti ihana pitää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kangas on tosi ihana! Täytyy nyt vaan toivoa vähän lämpimämpiä säitä:)

      Poista