perjantai 11. toukokuuta 2018

Ekaluokkalaisen kaappiin

Kesä on jo alkanut täydellä teholla, mutta laitan nyt kuitenkin tänne muutaman syksyisen ompeluksen kaavatietoineen, lähinnä itselleni muistiin ensi syksyn vaatetarpeita ajatellen.


Minions-trikoon tilasin muistaakseni Pipoiksi.fi:stä. Poika on ollut jo vuosia kova Minions-fani ja tämä harmaapohjainen trikoo oli ehkä omaan silmään tarjolla olleista vaihtoehdoista siedettävin:)Star Wars -trikoo on ostettu Eurokankaasta. Hihat mustaa trikoota.Norsu-trikoo on ostettu vuosia sitten Jofotexilta. Poika löysi kankaan kaapista ja omaksi yllätyksekseni hän halusi siitäkin itselleen puseron. Vanhemmalle pojalle ei tuon ikäisenä enää kelvannut mikään muu väri kuin musta..

Tähti-trikoo on ostettu Eurokankaan palalaarista. Kaikki yllä olevat puserot on ommeltu Ottobren Creative Workshop -kaavalla. Koko on pituudessa ollut 128cm ja leveydessä 122cm.


Housuja varten valikoitui itselleni uusi kaava, Ottobren 4/2013 Ultimate Casual. Kokoa tosin muokkasin pojan mittojen mukaan niin, että pituus on 128cm ja leveys 116cm. Tällä tavalla kaavasta tuli loistava. Poika tykkäsi housuista tosi paljon, kun niistä löytyi oikein taskut ja kaikki. Myös nuo yllä näkyvät tummemmat housut on muistaaksen ommeltu samalla kaavalla, tosin ilman nyörejä ja taskuja.

Taskujen ohje ei ihan heti auennut minulle, eikä netin keskusteluista päätellen myöskään monelle muulle:) Useamman tunnin yrityksen ja erehdyksen kautta kuitenkin onnistuin ja ehkäpä teen siitä myös ihan oman postauksensa, jotta auttaa sitten mahdollisesti myös muitakin ohjeen tulkinnassa.

Seuraavaksi palailen sitten varmaan vähän kesäisemmissä tunnelmissa.

Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti