sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Maistiaisia lastenhuoneesta!

Kuinkakohan pitkä aika siitä on, kun lupasin laittaa vähän kuvia meidän lastenhuoneesta.... No, tässä nyt hiukan yksityiskohtia, sillä huone on niin siivottomassa kunnossa, ettei se ole kokonaisuudessaan julkaisukelpoinen;)

Sain muutama päivä sitten viimeisteltyä Mion tilkkupeiton. Siitä tuli oikein onnistunut, väreinä beigeä ja ruskeaa. Kuvassa peitto on ehkä vähän tumman näköinen. Taustakankaana peitossa on Elvinasta ostettua ihanaa beige-valkoista patjaraitaa.

Ja kuten kuvasta näkyy, on myös tullut pilkottua GreenGaten astiapyyhkeitä tyynyiksi... Tyynyjä on vielä tulossa lisää, jahka vaan saan kerättyä voimia ompeluun.


Mion sängyn eteen olen virkannut beigestä trikookuteesta tällaisen maton. Samanlainen vaaleanpunainen löytyy Fannin puolelta huonetta. Näissä matoissa tuo alku menee aina nopeasti, mutta loppua kohti hidastuu ja hidastuu...

Fannin tilkkupeitto ei vielä ole valmis. Tilkuista vasta osa on leikattu. Peittoon tulee osittain samoja kankaita kuin Mion peittoon, mutta lisäksi siihen tulee noita ihania GreenGaten Florence-kankaita. Tyynyjä olenkin saanut jo muutaman ommeltua. Ja keittiöpyyhkeitähän niihinkin olen pilkkonut. Tuota ruskeaa Florence-kangasta kun ei enää lopputalvesta löytynyt mistään...

Tämän pikku-keittiönaulakon löysin Ekomatilta kaveriksi lastenhuoneen wanhalle hellalle, joka jossain aikaisemmassa postauksessa näkyykin. Vähän valkoista maalia pintaan ja tuli sievä kuin mikä:) Pieni teepannu on kirpparilöytöjä ja lapset saivat siitä "ihan oikean" kahvipannun muovisen Plaston kannun sijaan.

Sen verran jaksoin eilen istahtaa koneen ääreen, että ompelin keittiöpyyhkeiden jäännöspaloista lapsille pannulaput. Vielä pitäisi ommella minikokoinen astiapyyhe. Sen ompelen varmaan samasta kankaasta, mutta värinä valkoinen.

Lopuksi vielä kuva lastenhuoneen katosta, se sentään ei ole sotkuinen:) Siellä roikkuu tällainen wanha ihanuus, jonka löysin yhdestä osto- ja myyntiliikkeestä. Taitaa olla 40-50-luvulta peräisin. Maksoin siitä 50€, mutta kyllä se oli sen arvoinen. Tuo vähän poikamaisuutta ruusujen keskelle.

Laitan sitten lisää kuvia, kun olen saanut lastenhuoneen siivottua!

Ilona

24 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköistä! Minäkin harrastelen noista Gg:n pyyhkeistä ompelua... Nyt menossa tilkkupeitto kuopukselle!

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo tilkkupeitto!!!! Yleensä en niin niistä välitä mutta tuo sai miettimään josko minäkin tekisin :) Fantastinen....

    VastaaPoista
  3. Ihania ompeluksia ja niin taidokkaita! :))

    VastaaPoista
  4. Voi miten hurmaavan kaunista! Minkä kokoisia mattosi ovat eli miten isoksi mahdan jaksaa omani tehdä? Voi kun osasin tehdä tuollaisia tilkkutäkkejä! Aivan ihana!

    VastaaPoista
  5. Kauniin ja herttaisen näköistä. Tässä huoneessa maistuisi itsellekkin pienet päiväunet satujen välissä :)

    VastaaPoista
  6. Kiitoksia kommenteista, vielä pitäisi se Fannin peitto saada ommeltua...

    Vekarus, tuo beige matto on halkaisijaltaan 90cm. Tein ensimmäisenä vaaleanpunaisen, jonka halkaisijaksi tuli reilu 100cm, mutta beigen kohdalla hyydyin vähän aikaisemmin...

    VastaaPoista
  7. Täällä taas vastavierailulla!Kyllä olet taas ahertanut...kerrassaan upea tuo täkki!Ja matto todella herttainen:)Aloitin pojalle täkkiä muutama kuukausi sitten...hmm..edelleen on kesken...Huomasin myös nuo Kreikan kisut tuossa alla:)Johan alkoi taas mieli halajamaan sinne aurinkoon:)Kaivoinkin tässä menneellä viikolla kreikkalaiset poppilevyt kaapin perältä ja vein ne autooni kuunneltaviksi!Pääsi taas hieman Kreikan tunnelmaan kiinni.Ehkä sitten syksymmällä voisi lennähtää sinne "aurinkoon":)
    Mukavaa viikkoa teille koko poppoolle!

    VastaaPoista
  8. Kauniita ompeluksia... ja tuo matto on niin ihana että taidanpas ottaa virkkuukoukun käteeni, ehkä! ;)

    VastaaPoista
  9. Voi ei ja minä olin haaveillut 140 senttisestä. Saa nähdä miten käy!

    VastaaPoista
  10. Ihana tuo tilkkupeitto, olen itsekin haaveillut sellaisen ompelemisesta, osaatko antaa hieman vinkkejä, miten sellainen kannattaa tehdä, onko kankaiden välissä vanua tms.?

    Voi, pitäisköhän minunkin virkata matto, kudetta olisi ja virkkaaminen oli tosi kivaa, kun sitä kevättalvella innostuin kokeilemaan...

    Kiva tää sinun blogisi, odotan aina innolla, miiloinka olisit päivittänyt sitä =)¨

    Hauskaa kesää!

    VastaaPoista
  11. Vekarus! Tsemppiä vaan:) Hiljaa hyvää tulee;)

    Marikan, tärkeintä on varmaan, että leikkaat kaikki tilkut huolella saman kokoisiksi, se helpottaa ompelua huomattavasti. Tähän peittoon laitoin väliin ohutta vanulevyä, ja tikkasin lopuksi neliöiden reunoja pitkin läpi. Eipähän sitten vanu kärsi pesuissa.

    Olen tehnyt tilkkupeittoja myös niin, että olen valinnut taustakankaaksi valmista nk. taustatikkiä. Siinä on luonnonvalkoinen kangas, johon on valmiiksi tikattu vanulevy.

    VastaaPoista
  12. Tulin vastavierailulle, kaunista kaunista...
    Tahtoo myos tuollaisen virkatun maton. Ehka sitten paremmalla ajalla perehdyn siihen. Virkkaus kun ei ole niita parhaimpia puoliani tuolla kasitoiden saralla, vaikka on nyt alkanut kovasti kiinnostamaan. Aloitan varmaan ensin jostain pienemmasta... :)

    VastaaPoista
  13. Onpa kaunis päiväpeitto :) Millaisella virkkuukoukulla virkkaat noita mattoja? Olisi kiva kokeilla. Teetkö ne matonkuteista?

    VastaaPoista
  14. Merja K, ihan sellaisesta trikookuteesta ja koukku nro 9. Hyvä ohje mattoon löytyy mm. sisustuskirjasta "Sinivalkoista, iloisia ideoita kotiin".

    VastaaPoista
  15. Täällä ihastelemassa ja voi miten hyväntuulinen kissat katolla kuva täällä onkaan.
    Ilona

    VastaaPoista
  16. Aivan mielettömän upeita kuvia. Tilkkupeitosta tuli vallan mainio, ei ole lainkaan liian tumma..

    VastaaPoista
  17. mielettömän ihnalta näyttää lastenhuone . peitto on super söpö ja se lentsikka katossa aivan huippu löytö

    VastaaPoista
  18. Tulin vielä ihastelemaan tilkkutäkkiäsi, se on kerrassaan ihana...millä systeemillä ompelet tilkut toisiinsa kiinni...eli ompeletko pitkiä soirojo jotka sitten ompelet toisiinsa kiinni vai jotenkin muuten, jos nyt ymmärrät yhtään mitä tässä yritän kysyä ;)

    Pystyisitkö antamaan tuon pyöreän maton virkkuuohjetta mitenkään, kun ei satu olemaan tuota ko. kirjaa ja olen tosiaan aloittelija näissä virkkuuhommissa. Tuo mattosi näyttää täydelliseltä. Jos käyt kurkkaamassa blogiani, niin näet, että trikookude odottaa virkkaajaansa =).

    VastaaPoista
  19. Kiitos vinkeistä ja kiitän jo etukäteen maton virkkuuohjeesta =) sitä odotellessa...

    VastaaPoista
  20. Voi taivas että on kaunis lastenhuone!!
    Ihania kankaita, värejä ym..
    Minäkin kyllä virkkaan tytölle uuden paremmanvärisen maton ja verhotkin voisi uusia..=)

    VastaaPoista
  21. Aaaw, mitkä retromekot olet löytänyt.
    Tilkkupeitto on aivan ihana! Olen ompelun puolella ihan aloittelija, mutta haaveissa olisi tehdä vielä saman tyylinen tilkkupeitto. Ehkä joskus tulevaisuudessa :) Tuo Florence- kuosi on mielestäni ehkä Green Gaten ihanista kuoseista se kaikista kaunein.
    Aurinkoisia Päiviä!

    VastaaPoista