keskiviikko 5. elokuuta 2009

Muumeja, tilauksia, kokeiluja...

Viime viikolla kävimme lasten kanssa täällä:



Eli kesän vakiokohteessa, Muumimaailmassa!

Mukavaa oli ja lapset olivat iloisia vielä monta päivää visiitin jälkeenkin:)

Ompelustenkin saralla olen taas saanut aikaiseksi pitkästä aikaa! Tilaustyönä on valmistunut kasa tölkinhattuja,

tyynynpäällisiä ja sydämiä. Ne lähtevät tänään kohti uutta kotiaan:) Tuo perhonen ja sudenkorento ovat omia malleja ja niitä olen applikoinut jos jonkinlaisiin lasten sisustusjuttuihin ja nyt myös vaatteisiin. Pupuneidin olen aiemmin ommellut meidän Fannille.

Innostuin tässä hiljattain kokeilemaan, joskos lastenvaatteiden ompelu minulta onnistuisi. Lähinnä käyttövaatteita olisi tarkoitus lapsille ommella. Ensi kertaa olen siis ommellut trikoosta ja laittanut resoreita, ja helppoahan tämä tuntuu olevan! Kokeilun tuloksia:

Miolle collegehousut, joihin siis myös sudenkorennot pääsivät pörräämään. Olin jo ommellut sivusaumat kun Mio ilmoitti haluavansa myös taskut... Niinpä sitten ompelin tuollaiset päällitaskut eteen. Eivät ihan olleet minun makuuni, mutta olivat pojan mielestä tärkeät. Kaavaa piti vähä muokkailla, kun meidän hoikan pojan vyötärön- ja lantionympärys vastasivat kokoa 86cm, mutta pituutta tarvitaan jo 110cm. Usein juuri nuo kaupankin collegehousut näyttävät vähän hassulta hänen päällään, kun puntit lepattavat. No, nyt tuli tehtyä hänelle oikein passeli kaava.

Ensimmäinen puserokokeilu Miolle syntyi minun vanhasta Nanson paidasta, jota en enää vuosiin ole käyttänyt. Nyt siis kangas uusiokäyttöön:)

Fannikin sai vielä loppukesäksi tunikamekon ja trikoot. Nämä syntyivät Jättirätin edullisista trikookankaista, eikä asulle jäänyt hintaa montakaan euroa. Tunikaa voi sitten talvella käyttää pitkähihaisen kanssa. Kaavat löytyivät Suuren Käsityön numerosta 1/2009 ja olivat helpot ommella.

Samalla kaavalla syntyivät myös nämä pinkit pallotrikoot, joihin löytyi kangas kirpparilta hintaan 0,50€! Ja vähän jäi vielä jäljellekin.

Käytin ompeluissa myös ensimmäistä kertaa kaksoisneulaa, joskaan jälki ei ole ihan moitteetonta. Ompelukoneessani ei ole kahta paikkaa ylälangoille, joten langat menivät pidempää pätkää tikatessa solmuun. Asiaa auttoi vähän, kun ostin erillisen lankarullan pidikkeen. Mutta arvatkaapa vaan, kuinka paljon himoitsen nyt SAUMURIA!!! Nyt ei rahatilanne anna tuolle himolle periksi, mutta haluaisin mielelläni kuulla kokemuksia teiltä, jotka omistatte saumurin. Merkkiä, hintaa, mistä kannattaa hankkia jne...

Oikein aurinkoisia elokuun päiviä teille kaikille toivotellen,

Ilona

13 kommenttia:

  1. Oi, noista tölkinhatuista tulikin mieleen, että pitäisi jo päättää millä kankaalla niitä tilaisin sinulta! En siis ole ihan tyystin unohtanut asiaa. Tämä aika on vaan niin siivillä kuluvaa.
    Palaan asiaan!

    VastaaPoista
  2. Todella mahtavia ompeluksia! Tekemäsi ja suunnittelemasi vaatteet ovat kertakaikkiaan kauniita! Olet taitava!

    VastaaPoista
  3. Hei, voi kääks kun sinä olet taitava! Ihan olen kateellinen ompelutaidoistasi! Ihania tekeleitä ja varmasti niin mukavaa kun saa juuri niinkuin itse haluaa. Hyviä löytöjäkin olit tehnyt tuolla aiemmin, 8€ ei ollut paha lastenkalusteista! -Tiina

    VastaaPoista
  4. AIVAN kertakaikkisen ihanat nuo tyynyt ja applikaatiot!! Ja hauskaa että olet kokeillut myös lastenvaatteiden ompelua - loistavastihan tuo tuntuu sujuvan :). Erityisesti tykkäsin sudenkorennosta pöksyssä. Itsekin olen suunnitellut että pitäisi ommella kesän aikana venähtäneelle tyttöselleni muutamia collegehousuja päiväkotiin - piristykseksi voisi laittaa juuri jotain applikaatiota.

    VastaaPoista
  5. Ihanilta näyttävät, kertakaikkiaan! Jippii! Nyt odotellaan jännityksellä postia. Yritän vastailla pikapuoliin siitä toisesta asiasta.

    Kiitos tuhannesti!

    VastaaPoista
  6. Hurjan hienot tyynyt :)) Ja hienosti on lähtenyt käyntiin lastenvaatteidenkin ompelu, kivan näköisiä vaatteita :)

    VastaaPoista
  7. Ihania lastenvaatteita. Itsellä on käytössä noin 20 vuotta vanha Eva saumuri. Jonka olen teininä saanut uutena vanhemmiltani. Tähän asti olen ollut tyytyväinen siihen. Varmaan nykyään en ostaisi Eva merkkiä.

    VastaaPoista
  8. Kauniita kaikki!!!
    Saumurikokemuksia kerron sulle syksyn mittaan.
    Ostin aivan uuden Berninan ja sen pitäisi olla hyvä. =)

    VastaaPoista
  9. Kiitoksia kaikille kommenteista!
    Kesäkukka, palaile ihan rauhassa asiaan:)

    Olen netissä surffaillut etsien sopivaa saumuria ja olen tullut siihen tulokseen, että ostan jonkun hyvän perussaumurin ja sitten kun rahatilanne antaa myöden, tilailen englannista tuollaisen peitetikkikoneen, jolla saa sitten siististi myös nuo pääntiet ja helmat yms. viimeisteltyä.

    VastaaPoista
  10. Ihania ompeluksia!!!! Silititkö ensin korennon collegehousuihin vai miten applikoit???? Itselläni on juuri samanlaiset suunnitelmissa kunhan vain ehtisin.....

    VastaaPoista
  11. Olen ostanut kaksipuolista liimaharsoa. Siinä on toisella puolella sellainen voipaperin tapainen. Ensin vaan silitetään sopivan kokoiset palat kangasta liimaharson toiselle puolelle, sitten piirretään kuvio siihen "voipaperiin" ja leikataan. Sitten poistetaan se paperi ja silitetään kiinni kankaaseen.

    Nyt kokeilin myös ensimmäistä kertaa nurjalle puolelle laitettavaa irtirevittävää tukikangasta. Se varmaan pitää tuon kuvion pesujen jälkeen ryhdikkäämpänä. Eli ensin se irtirevittävä tukikangas silitetään nurjalle ja sitten applikoidaan ja sen jälkeen revitään varovasti ompeleiden reunoja pitkin.

    Olikohan vähän sekavaa...???

    VastaaPoista
  12. aivan älyttömän kauniita ompeluksia :)

    VastaaPoista