maanantai 11. tammikuuta 2010

Siilitakki

Vihdoinkin sain ommeltua tämän Mion siilitakin valmiiksi! Enemmän sille olisi varmaan ollut käyttöä noilla paukkupakkasilla, mutta eiköhän tässä vielä talvea ole edessä.

Olin tämän kangastilauksen kanssa vähän mattimyöhänen... Monessa blogissa olin tätä kuosia ihastellut ja kun vihdoinkin sain aikaiseksi tilata siilineulosta Myllymuksuilta, olikin sitä enää 60cm jäljellä. Otin sitten suoraan sähköpostilla yhteyttä ja kuinkas ollakaan, sitä löytyi vielä metrin pätkä. Tiesin, että oranssina tätä samaa oli tulossa, mutta halusin ehdottomasti tämän kelta-ruskean!

Alunperin minun piti ommella tästä takin lisäksi myös housut, mutta sitten löysin ruskeat 100% villaa olevat pöksyt Jesper Juniorista puoleenhintaan 12€. Sekä takissa että housuissa on kasvuvaraa, joten uskon niiden mahtuvan Miolle myös ensi vuonna. Niinpä siilineulosta jäi vielä jäljelle, joten saan vielä Fannillekin siitä jotain ommeltua:)

Ompelin takin ihan omalla kaavalla, jonka tein syksyllä fleecetakkia varten. Vuoritin takin kokonaan ruskealla trikoolla, joten käy sitten keväämmällä vaikka ulkopusakkana. Vetoketjuksi valitsin tuollaisen vähän isompihampaisen, niin Mio saa sen sitten päiväkodissakin helposti puettua itse. Sirompi vetoketju olisi sopinut materiaaliin paremmin, mutta käytännöllisyys menee ehdottomasti edelle. Hihojen resorit ompelin ruskeasta villaneuloksesta ja tein niistä pitkät (kuvissa taitettuna kaksinkerroin), jotta takki sitten menee vielä ensi vuonnakin.

Mio oli tyytyväinen siilitakkiinsa ja halusi laittaa sen heti päälleen kun lähtivät isän kanssa ulos tekemään hyppyriä mäkihyppääjälle (näkyy Mion kädessä tuossa kuvassa). Muistatteko tuon 80-luvun jokapojan metallisen talvilelun? Mies löysi moisen viikonloppuna Etolasta ja halusi heti ostaa sen, luulenpa, että enemmänkin itselleen...nostalgiaa...

Siilitakki
Kaava: oma
Siili-merinovillanaulos: Myllymuksut
Ruskea merinovillaneulos: Myllymuksut
Ruskea trikoo ja vetoketju: Eurokangas

Mukavaa viikkoa!!
Ilona

11 kommenttia:

  1. Ihana siilitakki! Minäkin olen tuota kangasta ihastellut, mutta saituus iski, enkä raskinutkaan tilata..

    VastaaPoista
  2. Kiva takki. Olipas järkevää vuorittaa se, nyt harmittaa, etten älynnyt itse ;)! Meillä siiliasu on nyt vaan toppapuvun alla käytössä.

    VastaaPoista
  3. Hauska takki! Meillä poika juuri ilmoitti, että huomenna alkaa harjoitella mäenlaskua ilman sauvoja ja tiedusteli sitten, että koska voisi tehdä nyppylän ja mittaviivat :-)

    VastaaPoista
  4. Tosi kiva takki! Tuo vuorittamien oli hyvä idea.

    VastaaPoista
  5. Hieno siilitakki, minä tykkään tuosta "rouheasta" vetoketjusta! Ja voi miten nostalginen mäkimies, noille rakenneltiin hyppyri jos toinenkin...

    VastaaPoista
  6. Olet taitava ompelija! Ja askartelija! Minäkin ompelin ainokaiselleni melkein kaikki vaatteet hänen ollessaan pieni.

    VastaaPoista
  7. Takki on kiva. Minusta tuo isohampainen vetoketju sopii oikein hyvin takkiin, en oikein osaa käyttää niitä pienihampaisia. :) Makuasia tämäkin.

    VastaaPoista
  8. Hei!

    Kurkistelen ensimmäistä kertaa tänne ja ihania juttuja sinulla täällä!

    Imetyspaitoja täälläkin on tehty viimeaikoina urakalla. Ite taas oon tykästyny enemmän noihin poikittaisluukullisiin. Tällä hetkellä eniten suututtaa vaan sopivan kankaan löytyminen, kun oon sen suhteen jotenkin turhan niuho ;) Teitkö omasi interlockista vai jerseystä vai mistä?

    VastaaPoista
  9. Heippa!! Voi että nuo sun tekemät Tildailut on aivan ihania!..ja hei, tuo mainio SuperMario kangas tuolla vanhemmassa postauksessa..mistä se on?? Se on ihan tosi hauska,siilitakista puhumattakaan :)

    VastaaPoista
  10. Moi Lapikas! SuperMario löytyi ihan Eurokankaasta.

    VastaaPoista