tiistai 16. maaliskuuta 2010

Topista mekoksi

Nyt tuntuu, että vihdoinkin ollaan selätetty sairaudet. Fannilla ja vauvalla on vielä vähän nuhaa, mutta pahimmat ovat jo takanapäin:) Tässä muutamia ompeluksia, joita olen viikkojen aikana pikkuhiljaa tehnyt. Katse on suuntautunut jo kesään ja aloitin Fannin vaatekaapin täydennyksellä. Joku ehkä muistaa tuon kuukauden takaisen kirpparilöydön. Onlyn joustofroteinen toppi retrokuosilla. Koko oli XS, joten ei minulle sopiva... Siispä tuunaamaan siitä jotain Fannille.

Kankaalle kaveriksi piti tilata ruskeaa joustista. Sitä löytyi Lasten Metsolasta ja on muuten TODELLA hyvän laatuista! Topista tuli siis mekko tai tunika ihan omalla kaavalla.

Ja pitihän sopivat leggaritkin mekkoon saada, joten Eurokankaan palatrikoosta syntyivät raitapöksyt:) Ja kuten huomaatte, meillä varpistellaan...

Toinen ompelutuunaus on tämä ompputunika. Huusin jonkun aikaa sitten Marimekon 150cm kokoisen omppukuvioisen t-paidan. Sitä sitten kavensin ja ompelin hihat uudestaan, että sain niistä sellaiset puhvihihat (ei ehkä tuossa kuvassa näy). Tähänkin piti sitten saada alaosa, joten oranssista joustiksesta ompelin legginsit. Kangasta oli niin vähän, että jäivät vähän lyhyiksi, mutta toisaalta legginsithän voivat oikeastaan kesällä olla minkä pituiset vaan.


Ja tässä tuo edellisen postauksen mansikkatunika päällä. Siihenkin ompelin vadelmanpunaisesta joustiksesta pöksyt.

Sunnuntaina meidän vauva saakin sitten nimen ja kauhukseni pappi soitti juuri äsken ja ilmoitti tulevansa huomenna käymään. Kämppä on sairastelujen jäljiltä kuin pommi, enkä sitä kyllä huomiseksi saa siivottua... No, ei voi mitään...

Ristiäisten jälkeen yritänkin sitten taas saada ommeltua vähän enemmän. Jos vaikka yhden vaatteen/viikko saisi aikaiseksi...

Milloinkohan muuten tuo lumen tulo loppuu???

Aurinkoa kaipaillen,
Ilona:)


17 kommenttia:

  1. Tosi kivoja ompeluksia ja hienoja tuunauksia!! :)

    VastaaPoista
  2. Muistan tosiaan kun ostit tuon topin, niin hieno! Ja hieno mekkosenakin!

    VastaaPoista
  3. Tosi hieno tuo toppituunaus!!! Ja voi miten teidän Fanni on kasvanutkaan!

    VastaaPoista
  4. Ihania ompeluksia! Tuo eka tuunausmekko on ihan huippu ja niin ihanat värit!

    VastaaPoista
  5. Kyllä neidin nyt kelpaa, kauniita tunikamekkoja. Sellaisia siivoushaltijoita pitäisi olla olemassa, jotka käyvät tarpeen tullen auttamassa.

    Minä ehdin keskimmäisen 'pappivierailua' varten siivota huushollin -ne tilat jotka vieraalle näkyvät. Kodinhoitohuone oli kuin pommin jäljiltä ja eiköhän pappi omatoimisesti saapastellut siitä ovesta sisälle...

    VastaaPoista
  6. Kyllä olet tehnyt hienoja vaatteita Fannille. Niin nätti tyttö hymykuoppineen. Kelpaa hymyillä äidin tekemissä uusissa vaatteissa.

    Hyvää viikon jatkoa!!!

    VastaaPoista
  7. Kertakaikkisen ihana tuo topista tullut mekko!!

    VastaaPoista
  8. Todella kaunis tuo eka tuunausmekko, niin ihanat värit! Ja muissa on myös ihanat kankaat!

    VastaaPoista
  9. Aivan upeat tuunaukset! Mukavaa keskiviikkoa :)

    VastaaPoista
  10. Hienoja! Minun puolesta seuraava lumisade sais tulla vasta ens talvena, nyt äkkiä aurinkoa ja plussakelejä!

    VastaaPoista
  11. Voi voi miten kauniita :)

    VastaaPoista
  12. Ihania ompeluksia! Ja hieno löytö tuo Onlyn toppi ;)

    VastaaPoista
  13. Vau, mitä olet saanut aikaan! Teen juuri ensimmäistä tilkkupeittoa lapsille, ja surffailin vinkkejä netistä. Ihania peittoja sulla! Saanko linkittää sut blogiini (oman kodin remppaa, ei ompelua)?

    VastaaPoista
  14. Ihania tunikamekkoja ja legginssejä! Varsinkin se onlyn topin tuunaus, todella magee!

    VastaaPoista
  15. Kiitokset kommenteista! Nämä nyt olivat vähän tällaisia perusvaatteita, mutta eipä tässä tällä hetkellä juuri kummempia ehdikään ommella...

    PrinsessaTrio, vasta kuvista tajusin itsekin, että Fanni on muuttunut ihan ison tytön näköiseksi!
    Sissi, tottakai saat linkittää:)

    VastaaPoista
  16. Todella kivoja juttuja olet tehnyt ja olet aivan mielettömän idearikas! Voi kun itsekin omaisin tuollaisen silmänn, joka näkee vanhassa vaatteessa potentiaalin uuteen. :) Meillä on muuten myös pala tuota mansikkakangasta..

    VastaaPoista
  17. Aivan ihana blogi!!! juuri minun makuuni. Ihania vaatteita todella. Ompeluskärpänen puri tätä mammaa, nyt vielä enemmän!!! terv. Varvistaja-pojan äiti :)
    http://eevee.vuodatus.net

    VastaaPoista