torstai 9. syyskuuta 2010

Kuinka juoda rauhassa aamutee?

Kolmen pienen lapsen äitinä törmään aina vaan useammin siihen, ettei aikaa millekään omalle juurikaan löydy. Olin ladannut kaikki toiveet viime viikonloppuun, jolloin minun piti pitkästä aikaa istahtaa ompelukoneiden ääreen, mutta sitten mies otti ja sairastui. Flunssaan, mutta tiedättehän, kuinka miehet ovat flunssassa paaaaljon sairaampia kuin naiset, mikälie geenivirhe...

No, nyt meidän pikku-ukkelilla on sitten alkanut ensimmäinen "haluan olla kosketusetäisyydellä äidistä" -kausi, joten ompeluhaaveet voi nakata suoraan nurkkaan. Pelkkä aamupalan syöminen tuottaa nimittäin vaikeuksia. Tänään sitten muistin konstin, jonka eräs tuttavani, kaksosten äiti, minulle jo jokunen vuosi sitten paljasti. Tähän vaaditaan lapsi, joka osaa istua ja olla tukehtumatta pieniin leivänmuruihin.
1. Ota muovinen muki tai muu vähän syvempi ja kapeampi astia. Lautanenkin käy, mutta tällöin vapaahetkesi lyhenee, sillä vaikeustaso laskee.

2. Revi pieniä leivänpalasia (lapsen purukalustosta riippuen) mukiin.

3. Aseta lapsi lattialle mukin kanssa. (olet tietysti jo etukäteen keittänyt teevettä/kahvia valmiiksi ja levittänyt sanomalehden pöydälle)

4. Sitten käytät tosi tehokkaasti ne 10 minuuttia, jotka sinulle jäävät aamupalan nauttimiseen ja uutisotsikoiden pikaselaukseen.

5. Voit välillä tunkea muruset takaisin mukiin, jos lapsesi älyää ne heti sieltä kaataa. Ilmeisesti hauskinta nimittäin on kaivella niitä sieltä mukista käsin, siksi siis syvempi ja kapeampi astia antaa sinulle enemmän vapaa-aikaa.
6. Miinuspuolena tässä jutussa on se, että rikospaikka jää aina sotkuiseksi ja syyllinen livahtaa vähin äänin karkuun.

Valitettavasti tämä keino ei anna riittävästi aikaa ompelulle. Joten mitään valmista ompelurintamalta ette tule ihan lähipäivinä näkemään. Pitänee kehitellä tätä ideaa eteenpäin...

Meille kotiutui tällä viikolla myös ihanainen PaaPii-pupu, joka ilahdutti kovasti!

Mukavaa loppuviikkoa!
Ilona

14 kommenttia:

 1. Onpas hyvä idea! Meillä myös 1,5 vuotiaalla tiukka takertumisvaihe ja äiti on tooosi IN! Onneksi päiväunien aikaan ehtii ommellakin. Mukavia hetkiä sinulle.

  VastaaPoista
 2. Tämä luultavasti otetaan käyttöön vielä jossain vaiheessa. Itse asiassa varmaan aika piankin :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos hyödyllisestä vinkistä, nimittäin meidän 12/09 tyttö on nyt samassa takertumisvaiheessa.. Kuulosti tutulta kertomasi :D

  VastaaPoista
 4. Ihana vekkuli ja hauska vinkki! =)

  VastaaPoista
 5. Voi teidän pikku mies on valloittava! Niin suloinen tyyppi! Hyvä vinkki. Meillä käytetään rusinoita 1v8kk neidillä.

  VastaaPoista
 6. Hih, niinpä miesten flunssat on aina pahempia. Mutta murusteluvinkkiä täytyykin koittaa, neiti 1v3kk osaa olla myös aika vaatelias.

  VastaaPoista
 7. Tää oli hyvä! :-D Ihanat nuo kuvat. Täytyy ehkä munkin testata. Mullakin tahtoo nykyään jäädä aamupalan syönti kovin pikaiseksi kun pikkuneiti kerjää huomiota.

  VastaaPoista
 8. Haha.. hyvin kirjoitettu! Ja suloinen tuo teidän nappisilmä :) Meän ipana on jo 2v4kk ja oikein toivoisin, että roikkuis välillä minunkin puntissa..meinaa meillä on menossa sellainen iskän fanitus kausi, että huh huh! Äitin pitää kuulemma mennä aina vaan pois..yyhh :(

  VastaaPoista
 9. Joo, tätä konstia voikin sitten kehitellä aina lapsen ikä- ja kehitystason mukaan:)

  Pitäis varmaan keräillä erilaisia käytännössä hyväksi todettuja vinkkejä, joita ei siis mistään lastenkasvatusoppaista löydy ja julkaista sitten kirjana:)

  VastaaPoista
 10. Kiitos mahtavasta ideasta! Meilläkin nuorimmainen tulee jonnin ajan päästä siihen ikään, että tätä todella tarvitaan : )

  VastaaPoista
 11. Meillä on toiminut samassa murot, kaupassa oli pieniä muroja, jotka olivat yllättävän vähäsuolaisia ja sokerisia, joten niillä saa lapset viihtymään hetken aikaa. Meillä vain pienempikin on tajunnut, että nopeammin saa syötyä, kun kaataa ne lattialle... :D

  VastaaPoista
 12. Hauska vinkki! Mun blogissa on sulle jotain.. :)

  VastaaPoista
 13. Meillä harhautetaan kissoja samalla konstilla, kun käyvät oikein rasittaviksi. :D

  VastaaPoista