tiistai 19. lokakuuta 2010

Lastenhuoneen muutoksen pohdintaa

Lastenhuone kaipaa muutosta. Tähän asti siellä on näyttänyt tältä (siis ison siivousurakan jälkeen):

 Meillä asustelevat samassa huoneessa tyttö ja poika. Arvatenkin tuo romanttisempi puoli on tytön..


Poika täyttää tammikuussa 5 vuotta ja jonkun aikaa minusta on jo tuntunut, että tuota romantiikkaa pitäisi vähän saada karsittua... Jos tämä olisi kahden tytön huone, en varmaan jaksaisi mitään edes muuttaa.

 Toki jotain hempeää ja tyttömäistä pitää jäädäkin ja sitä ajattelin laittaa heidän  keittiö- / kotileikkinurkkaukseensa. Kuvan pöydä ostin huutiksesta edelliskesänä ja silloin se oli tämän näköinen. Pöytälevy oli aika hapero, joten se piti uusia, sitten vain maalia pintaan ja päälle ihana Greengaten vahakangas.

Uudistuvaan lastenhuoneeseen olen ajatellut väreiksi reipasta punaista ja turkoosiin taittuvaa vaaleansinistä. Kirpparilta on myös viime aikoina tarttunut kaikenlaista pientä huoneeseen sopivaa...

 Kulhoja keittiöleikkeihin...
 sekä tyynyjä ja täkkejä.
Vihdoinkin löytyi myös kauan hakusessa ollut kerrossänky! Kiitos siitä lähtee P:lle Pohjanmaalle! Ja tuli sitten samalla ostettua kaikki tarjolla olleet kolme sänkyä. Sitten kun Mitja kasvaa ulos pinnasängystään, saa hänkin omansa:)
Kuva on edellisen omistajan ottama.
 
Mutta nyt siis varsinaiseen ongelmaan, sänkyjen tulevaan väriin! Olin jo alunperin päättänyt, että kun joskus tuon kerrossängyn saamme, tulee siitä valkoinen, MUTTA... Sitten satuin näkemään Punaisen Norsun näyteikkunassa juuri samanlaisen sängyn, joka oli maalattu hivenen oranssiin taittuvaksi punaiseksi. Ja nyt tekisi mieli maalata tuo meidänkin sänky punaisella. Lastenhuoneen seinät ja verhot tulevat edelleen jäämään valkoisiksi, samoin kuin muut huonekalut, joten saattaisi tuo ehkä toimiakin punaisena. Mitäs mieltä te olette?

Huoneen ilme tulee varmaan olemaan 50-70-luvun mummolatyyliä höystettynä ripauksella reippautta, retroa ja romantiikkaa...

Terkuin, Ilona

25 kommenttia:

 1. Meillä oli kotona tollaset kerrossängyt ja ne oli sellaset oranssiin taittuvat punaset - tosi retrot. :)

  VastaaPoista
 2. Tuollaises sängys olen minäkin pienenä nukkunut ja punainen se oli :)

  VastaaPoista
 3. Punainen kuulostaa tosi hyvältä!!! Anna palaa vaan ;)

  VastaaPoista
 4. Oi mitkä sängyt! Tuollaiset olis just hyvät sitten joskus kun meilläkin on kerrossänky ajankohtainen. Minusta punainen kuulostaa loistavalta valinnalta ja kun se on vaan maalia, joten jos joskus siihen kyllästyt voit maalata uudestaan. =) Teillä on tosi kaunista!

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo valkoinen metallisänky tytölläsi! Onko vanha vai myydäänkö jossakin?
  Minä maalaisin valkoisella...=)

  VastaaPoista
 6. Mä jättäisin tuollaisiksi kun ovat nyt... Ihanat!

  VastaaPoista
 7. Mitäs jos maalaisit keltaisen punaiseksi ja jättäisit muut alkuperäisen väriseksi? Sopisivat hyvin hankkimiisi tavaroihin...

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Punaiseksi vaan jos siltä tuntuu. On muuten helpompi hommakin kuin yrittää saada niitä valkoisiksi niin ettei sieltä kuulla vanhat maalit läpi. Yhden pinnasohvan maalanneena ei minun hermot ainakaan kestäisi noiden pinnojen hiontaa ja maalausta montaa kertaa... Mutta ehkä sinä olet kovempi hermoinen ;)

  VastaaPoista
 9. Ihan loistavia sisustussuunnitelmia! Miekun nukuin veljen kanssa lapsuuteni tuollaisessa kerrossängyssä, ne olivat valkoisia. Punaiseksi vaan ;)

  VastaaPoista
 10. Kaunista tulee! Punainen sopii hyvin, minä itse olen nukkunut tuollaisessa punaisessa ja veljellä oli sininen sänky. =) Tuo ehdotus vain keltainen punaiseksi kuullosti myös tosi hyvältä.

  VastaaPoista
 11. Voi kuinka kaunista jo ennestään. Mutta ihania juttuja myös tulossa. Samoja värejä (turkoosia, punaista ja valkoista) olen suunniteööut meidän neidille. Sulla voiskin olla jotain hyviä ideoita meidän sisustukseen. :) Saat antaa vinkkejä kun nähdään. :)

  VastaaPoista
 12. Minäkin maalaisin vain tuon keltaisen punaiseksi, muut sopisivat hyvin huoneen tuleviin väreihin! :) Nuo on muutes ihania sänkyjä, meilläkin niitä on kaksin kappalein!

  VastaaPoista
 13. Punainen, se tuo aika lailla enempi reippautta lastenhuoneeseen kuin valkoinen :-).

  VastaaPoista
 14. Heips!
  Muuten maalaisin vain keltaisen, mutta sininen sänky vaatii sen verran korjausta, että se varmaankin pitää maalata joka tapauksessa...

  Ja meillä ei ole tosi kaunista vaan älyttömän sotkuista oikeesti!!! Kuvia varten rojut on vaan kerätty piiloon ja kuvasta rajattu tarkasti ulkopuolelle kaikki sotkut:)

  VastaaPoista
 15. Riikka, tytön sänky on ihan IKEAn Minnen-sänky:)

  VastaaPoista
 16. Ihanat sängyt! Itse noita koetin aikani etsiä, mutta sitten ostin toisenlaisen vanhan kun ei noita kohdalle sattunut kahta samaan aikaan.

  Valkoinen aina hyvä, mutta värikäs kyllä myös :D

  Ihanan kaunis blogi sinulla :)

  VastaaPoista
 17. Oi! Ihana, että löysit sängyt. Ja vielä kolmannenkin, eipähän tarvitse myöhemmin pähkäillä. Mä tyydyn varmaan metsästelemään omaa sänkyä lähempänä ensi kesää.

  VastaaPoista
 18. Nina, nyt on vielä maalausurakka edessä:) Onnea sinulle etsintään:)

  VastaaPoista
 19. Hei!

  Kiva, että olitte sänkyihin tyytyväisiä! Ja kaikesta päätellen ne saavat arvoisensa kodin ja huolenpidon :)

  P (Etelä-) Pohjanmaalta

  VastaaPoista
 20. Siis nuo sängyt aivan ihanat!Meillä on ollut myös mietinnässä kerros-sängyt.Poikien tuleva huone on aika pieni ja kaksi sänkyä sielä vie aika paljon tilaa.Osaatko yhtään sanoa minkä nimisiä nämä sängyt on?voisi itsekkin metsästellä.Näytti niin hyviltä<3

  VastaaPoista
 21. Moikka Vekarana! Googletin ihan vaan hakusanalla "pinnakerrossänky". Käsittääkseni näitä on valmistanut kaksi yritystä, joista toinen on Niemen tehtaat.

  VastaaPoista
 22. Hei! Onko teillä vielä tarve nuille sängyille ;) meillä kaipaillaan juuri kyseisiä sänkyjä kotiin sekä mummolaan. Olisin halukas ostamaan kaikki kolme tai edes osan? Ota toki yhteyttä. Kiitos. Yst.terv. Tarja tarja.kilpio@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! En valitettavasti ole myymässä sänkyjä.

   Poista