maanantai 4. lokakuuta 2010

Viikon takaisia...

Edellisviikonloppuna nipistin itselleni vähän ompeluaikaa ja tässä saldo:

Eli ei mitään uutta auringon alla, näitä on nähty ennenkin muiden blogeissa. Minä vaan hiihdän perässä ajanpuutteen vuoksi... Sampsukan pöllökankaan taisin tilata heti, kun sitä sai jo ostaa ennakkoon... Ja näin pitkään kesti, että sain siitä jotain aikaiseksi.

Sekä puseron että housujen kaava on oma. Olen ennen käyttänyt Miolle paljon Ottobren Saimi-housukaavaa, mutta poika on venähtänyt kesän aikana pituutta, kun taas paino ei ole lisääntynyt, joten piti tehdä hoikkeliinille vähän istuvampi kaava.

 Fannille valmistui sitten samoista kankaista setti. Singoallan kaava on myöskin oma ja taitaa sille olla enemmän käyttöä keväämmällä, koska nyt tuntuu hiukan reilun kokoiselta. Legginsien kaava on niinikään oma. Pöllökangas siis Sampsukasta ja molempien housujen vihreä joustofrotee Eurokankaan palalaarista.

 Tämäkin kangas on jo pitkään roikkunut kaapissa odottamassa ompeluvuoroaan. Nyt Fanni sai siitä itselleen tunikan. Kangas ei ehkä ole ihan niin hyvän laatuista kuin hinta antaisi olettaa. Pohjakangas paistaa vähän läpi. Kuosi on kyllä ihana! Legginsit ompelin yhteensopivasta ruskeasta ja keltaisesta velourista. Pupupöllömetsä-kangas Lasten Metsolasta, keltainen velour Minvillasta ja ruskea Riemulista (ja ovat muuten molemmat hyvän laatuisia). Tunikan kaavana Ottobren Tilda-trikoomekko. Tykkään tuosta kaavasta ihan älyttömästi ja muokkailemalla siitä saa helposti mekon, puseron ja tunikan lyhyillä tai pitkillä hihoilla!

Ja lopuksi vielä Mitjalle housuja samoissa sävyissä. Vihreä on samaa joustista kuin isompienkin pöksyt, tummanruskea velour on muistaakseni Riemulista ja raidallinen trikoo on minun vanha puseroni:)

Nyt lähdemme kerhoon!
Ilona

3 kommenttia:

 1. Olet ahkeroinut. Ihailen kaikkea tuosta pupumetsästä tehtyä. Pitänee itsekin sitä haalia.

  VastaaPoista
 2. Vau olet saanut vaikka mitä aikaiseksi!
  Minä se en saa mitään tehtyä.. Vetoan myös ajanpuutteeseen ;)
  Tosi hienoja ompeluksia! Varsinkin tuo pöllötunika :D

  VastaaPoista
 3. Paljon olet ahkeroinut. Mitenhän minäkin saisin nipistettyä jostakin ompeluaikaa...

  VastaaPoista