sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Nukelle talvivaatetta

No niin, minäkin pääsin vuoden 2011 puolelle:) Meidän pojat ovat syntyneet tammikuussa, joten kakkurintamalla riittää vilskettä koko kuukaudeksi. Sen vuoksi myös ompelu ja bloggailu jäävät vähän vähemmälle näin vuodenvaihteessa.

Jotain sain kuitenkin eilen aamupäivällä ommeltua lasten katsellessa aamun ohjelmia telkkarista. Nukke sai vähän talvista vaatetta ylleen. Meillä lapset eivät vielä kovin paljon leiki nukeilla, mikä toisaalta ei ole ihme, sillä eipä niillä juurikaan ole mitään kivaa päällepantavaa. Ja se vaatteiden pukeminen ja vaihtaminen on kuitenkin aika olennainen osa nukkeleikkejä.

Minulla olisi paljon tärkeämpääkin ommeltavaa, mutta perjantai-iltana eräs seikka nousi ärsytyskynnykseni yli. Kolme muovikassillista tilkkuja! Pusseissa on paljon sellaisia kangaspaloja, joista ei enää lastenvaatteita saa ommeltua, mutta jotka ovat liian suuria roskikseen heitettäviksi. Eikä applikaatioihinkaan kaikkea voi säilyttää...
Leikkelinkin ison kasan tilkkuja nukenvaatteiksi ja nämä talviset vaatteet sain nyt ensimmäisenä ommeltua valmiiksi. Kangas on ehkä joillekin teistä tuttua tästä postauksesta. Fannista oli kiva, kun nukke sai samanlaisen mekon kuin hänellä on. Tavoitteena oli siis käyttää ainoastaan tilkkupussien materiaaleja näissä nukenvaatteissa ja hyvin siinä onnistuinkin. Jopa resoritkin löytyivät resorijämälaatikosta. Päätin, että ompelen nukelle ensin vaatetta juuri noiden palapussien sisällöstä ja sitten kun kaikki sopivan kokoiset kangaspalat on tuhottu, voin siirtyä ompelemaan nukelle jotain ihanuuksia:)

Huomenna alkavatkin sitten taas työt ja arki.
Rentouttavaa sunnuntaita toivotellen,

Ilona

15 kommenttia:

 1. Onpa kiva setti, pikkuiset hoitajat on varmasti iloisia! ja saitpa paljon tehtyä siitä palasta!

  VastaaPoista
 2. Kivan näköisiä! Mulla on ollut samoja hommia viimeaikoina ja järkytyin kuinka paljon aikaa sain kulutettua nukenvaatteiden väsäilyyn! Teen neidillekin nopeammin vaatteita kuin hänen nukelleen... Mutta on ne suloisia. :)

  VastaaPoista
 3. Voi kun ihania!!! Roosa-nukke kaipais kanssa talvivaatteita, mutta taitaa ehtiä kevät tänne ennen kuin tää äiti ehtii talvivaatteita tehtailla. Ja yhdyn kyllä tuohon NorppaStiinan kommenttiin, että niihin menee paljon enemmän aikaa!

  VastaaPoista
 4. Hei! Vierailen ekaa kertaa blogissasi ja ompa todella kivan näköisiä lasten vaatteita monissa postauksissa. Iiihania kuoseja!! Ompelin juuri itsekkin tytärten nukeille talvista vaatetta ja puoli päiväähän siihen hurahti. Kiitokset kuitenkin palkitsivat vaivannäön moninkertaisesti.

  T: Minna

  VastaaPoista
 5. Kyllä nukke nyt tarkenee ulkoilla! Sun innoittamana taidan itsekin ommella lopputilkuista nukenvaatetta. Niistä kun tuntuu olevan jatkuvasti puutetta. Kiitos inspiksestä =)

  VastaaPoista
 6. Ahaa, sinä olet jo ehtinyt nukenvaatteiden väsäilyyn :)Minä kun juuri ehdin samaa ehdottaa s-postissa. Tosi kivoja!

  VastaaPoista
 7. Upeat!!! Nukenvaatteita on sitten mukva ommella.

  VastaaPoista
 8. Meillä Mio innostui nukesta heti ja ottikin sen päiväkotiin mukaan kun on lelupäivä:) Toivottavasti kukaan ei kommentoi mitään "tyttöjen lelusta"...

  VastaaPoista
 9. Voi kun suloisia! Minäkin haluaisin ilahduttaa lapsukoisia jollakin ihanalla nukenvaatteella. :)

  VastaaPoista
 10. Kauniita nukenvaatteita. Nuken vaatteiden tekemiseen meneekin yllättävän paljon aikaa. Niitä ei hetkessä tehdä vaikka sitä tuntuisikin. :)

  VastaaPoista
 11. Ihania! Täytyy hei oikeesti niillä treffeillä tedä näitä nuken vaatteita?

  VastaaPoista
 12. Kivahan noita vaatteita on ommella. Minna ja Maria, ilman muuta tehtaillaan näitä, kun treffataan:)

  VastaaPoista
 13. Ihan uskomattoman suloinen setti <3 !!! Harmi kun ei ole lasten kokoa :) Mukavaa alkanutta vuotta vielä!

  VastaaPoista