maanantai 20. kesäkuuta 2011

Kesämekko-ompeluinnostus

Saumuri oli muutaman viikon huollossa, ompelukone äidillä lainassa ja ompeluinnostuskin kateissa. Nyt sain koneet takaisin ja kadonnut inspiskin löytyi:) Viikonloppuna tuli tehtyä tällä kaavalla hellemekkoja. Muokkasin kaavaani vielä vähän sopivammaksi, pengoin kierrätyskankaitani ja tällaisia valmistui:

Tämä on oma suosikkini. Kaikki kankaat ovat retrolöytöjä. Lila kangas on ihan ohueksi kulunutta lakanaa, keltainen on tyynyliinan pala ja keltainen pitsikin on samaisesta tyynynpäällisestä otettu talteen. Vihreä on myös lakanaa. Vain alimman sauman sininen pitsi on uutta. Näistä kankaista ajattelin itsellenikin ommella tunikan.

Tämä on Fannin suosikki. Tässä myös kaikki kankaat ja keltainen pitsi kierrätettyä. Alimman sauman nauha on uutta.

Tässä on vähän rauhallisemmat värit. Kaikki kankaat vanhoja lakanoita ja verhoja. Helman pitsit ovat olleet verhokapan reunuspitsejä. Vain kaarrokkeen valkoinen pitsi on uutta. Olen näköjään asetellut mekon kuvaan jotenkin hassusti. On siis ihan samaa mallia kuin muutkin.

Ja viimeisenä vähän uusiakin kankaita. Satuin löytämään pallollista Laura Ashleyn puuvillaa. Sitten piti löytää jotain yhteensopivaa kangasta. Niitä löytyi Eurokankaan Amy Butlerin kankaista.

Kaikki mekot ovat kokoa 110/116cm. Osa jää meille, yksi lähtee ehkä synttärilahjaksi ja joku päätynee ILONKAn puolelle etsimään uutta kotia. Tarkoitus olisi piirrellä kaavat muihinkin kokoihin ja näitä voisin ehtiä jopa tilauksesta tekemään...

Arvonta on päättynyt ja yritän saada arvonnan suoritettua lähipäivinä.

Mukavaa juhannusviikkoa!
Ilona

10 kommenttia:

 1. Nättejä mekkoja ja tuttuja kankaita! Mulla on meinaan tuota liilaa kangasta vihreänä ja keltaisena, tuo on kyllä nätein kaikista. Viimeisen mekon isoa pallollista kangastakin ostin joskus, se kyllä tais mennä täysin epäonnistuneeseen mekkoon, joka päätyi roskiin.

  VastaaPoista
 2. Tosi kauniin, ruskea ja ensimmäinen suosikkit!

  VastaaPoista
 3. Fannin suosikki on ehdottomasti paras, hurmaava!

  VastaaPoista
 4. Kauniita mekkoja. Minäki tykkäsin siitä eniten mistä Fanni =)

  VastaaPoista
 5. Kivan yksinkertainen malli tuossa mekossa, saa hyvin käytettyä vaikka mitä kankaita....

  VastaaPoista
 6. Tosi ihanan kesäisiä! Tuo punainen ja pinkki on mun suosikit, ylläri. ;) Ihania kangasyhdistelmiä! Itse olen liian varovainen yhdistelemään kankaita. Pitäis vaan rohkaista mielensä.

  VastaaPoista
 7. Ihania mekkoja! Punainen ja pinkki ehdottomia lemppareita! =)Olet yhdistellyt ihanasti eri kuoseja.

  VastaaPoista
 8. Ihania juttuja olet saanut aikaan!

  VastaaPoista