torstai 26. tammikuuta 2012

Pussimekko

Löysin Fannille kerran kirpparilta mekon, jonka kuosi ei ollut ehkä niinkään mieleinen, mutta malli sitäkin kivampi. Siispä lähdin piirtelemään kaavaa mekkoon.

Kaava onnistui kertalaakista ja kankaaksi valikoitui tuo keltainen retrokangas, joka vanhemmille lukijoille on tuttu tästä.

Mekosta oli tosi vaikeaa ottaa kuvia, joissa sen malli tulisi edukseen.

Mekossa on olkapäillä nepparikiinnitykset molemmilla puolilla. Tarkoitus oli laittaa ne ainoastaan toiselle olalle, mutta sitten inspiksen kourissa klo 02.00 yöllä se suunnitelma unohtui... Kumpi teistä on parempi, nepparit molemmilla puolilla vai toisella olalla?

Tuon kaarrokkeen musta osa on trikoota, joka on tuettu tukikankaalla. Sisävara on samaa retrokangasta kuin mekkokin.

Mekossa on myös kivoja yksityiskohtia, kuten sivuissa olevat taskut. Ne eivät pyöreän muotonsa vuoksi tahdo kuvassa erottua kankaasta.

Tässä erottuu paremmin:)

Ja tässä toinen puoli. Taskujen reunat on kantattu samalla joustavalla trikoolla kuin pääntiessä oli käytetty. Tässä kuvassa näkyy myös hiukan tuo pussihelma.

Helmakaan ei nyt varsinaisesti tule kuvassa edukseen. Rypytin helman ensin framilonnauhalla ja sen jälkeen kanttasin samaisella mustalla trikoolla.

Tässä vielä kädet taskussa -kuva.

Tätä voi siis käyttää kesällä näin tai talvella legginsien ja pitkähihaisen kanssa. Fanni ihastui mekkoon heti ja suuttui kun kerroin tämän menevän huutikseen myyntiin. Fannille nimittäin haluan tehdä sellaisen mekon, jossa kiinnitys vain toisella olalla. Hän kun haluaa tehdä kaiken ITSE!!!, ilman apua, niin uskon, että vältän monta kiukkukohtausta tekemällä mahdollisimman helposti puettavan mallin:)

Mutta kertokaa mielipiteenne tuohon olkakiinnitykseen. Ajattelin nimittäin tyhjentää hieman kangasvarastojani ja ommella näitä myyntiin. Kaavoitin mekon kokoihin 110/116cm ja 98/104cm (ja 86/92cm on melkein valmis).

Terkuin,
Ilona

21 kommenttia:

 1. Kyllä on kaunis mallinen ja ihanan kuosinen. MInä tykkään nepeistä molemmilla olkapäillä;)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanan mallinen mekko! Minusta toisella olalla olevat napit olisivat selkeämmät ja lapsen helpompi pukea.

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno, sekä malli että kuosi! Neppareista tykkään just näin molemmilla puolilla! :)

  VastaaPoista
 4. voi kuinka ihana. toi sopisi mullekin malliltaan :)

  VastaaPoista
 5. Tosi ihana malli! Neppareista en osaa päättää, tykkään molemmista! Ehkä lapselle ennemmin vain toiselle puolelle nepparit, aikuiselle laittaisin ehkä napit molemmin puolin...

  VastaaPoista
 6. Tosi ihana! Meillä tytöllä on tuon yläosan mallinen neule ja siitä olen kans miettinyt kopioivani kaavaa. Tuollaisesta helmasta pidän myös ja nyt ne on tekemässäsi mekossa yhdistettynä, näyttää oikein hyvältä! Taas yksi mekko, jollainen olisi kiva tehdä.

  VastaaPoista
 7. Todella ihana! Mun mielestä vain toisella olalla olis selkeämpi. Mä voisin tehdä jonkin näköiset kaupat tuosta kaavasta sun kanssa jos mahdollista?

  VastaaPoista
 8. Onpa hieno mekko! Näyttää ihan kivalta napit molemmin puolin.

  VastaaPoista
 9. Kiitoksia neppi-mielipiteistä:)

  Unikuu, piti jo viime kesänä kaavoittaa tällainen mekko itselle, mutta se jäi... ehkä tänä vuonna:)

  Norppis, eiköhän onnistu:)

  VastaaPoista
 10. Ihanan mallinen mekko ja kuosi! Tykkäisin tuommoisesta itsekin.

  VastaaPoista
 11. Ihana mekko, mä haluaisin itselleni myös tuollaisen. :D

  Nepit laittaisin molemmille olkapäille, kun tykkään symmetriasta, mutta lapsella ehkä näppärämpi vaan toisella olalla.

  VastaaPoista
 12. aivan ihana tuo mekko ja varsinkin kankgas on maailman ihaninta!! minkä kokoinen tuo mekko on ja millä tunnuksella myyt, että sitä pääsisi huutelemaan??

  mitäs jos tuon kaarrokkeen tekisikin kaksinkertaisesta trikoosta, niin ei välttämättä tarvitsisi nappeja lainkaan?? joustaisiko trikoo sen verran että sujahtaisi päälle silleesti?

  ja yhdyn unikuun mielipiteeseen, mullekin sopisi tuollainen mekko täydellisesti :)

  VastaaPoista
 13. tuittu, mekko oli kokoa 110/116cm ja meni heti kaupaksi. Tulossa on samanlainen kokoa 98/104 ja kangasta saattaa löytyä vielä lisäksi yhteen mekkoon. Ota sähköpostilla yhteyttä, jos kiinnostuit:)

  VastaaPoista
 14. ihana mekko..omistan itse samanlaisen siis samanlaisella kaulukasella...kreikasta ostin ja ihana päällä ilman neppareita(aikuisen mallissa) ja helma vapaasti liehuva.. todella mukava päällä ..koetappa tehdä myös alaosa trikoosta laskeutuu upeasti:)mutta tämä mekko on myös todella upea...!

  VastaaPoista
 15. Moi anonyymi! Mulla on myös tuollainen trikoinen toppi suoralla helmalla ja tykkään tosi paljon. Olen siitä ajatellut itselleni tuollaisen kaavoittaa. Pitää vaan löytää kivaa viskoositrikoota, se kun sopii parhaiten tuollaiseen malliin:)

  VastaaPoista
 16. Ihana mekko :) Riittäisikö tuota kangasta 152cm kokoiseen mekkoonkin, jos aiot samanlaisia myyntiä varten tehdä?

  VastaaPoista
 17. Moi Anonyymi! Ei taida ihan tuon kokoiseen riittää:(

  VastaaPoista