tiistai 3. tammikuuta 2012

Vuoden ensimmäinen

Oikeastaan tämä ei ole tänä vuonna aloitettu, vaan leikkelin takin jo viime talvea varten, mutta ajanpuutteen vuoksi se jäi sitten ompelematta... Toivottavasti tämä ompelus ei enteile mitään huonoa tälle vuodelle, sillä tässä meni mönkään vaikka mitä...

Kaava oma
Orava-merinovilla: Sampsukka
Trikoovuori: Eurokangas palalaari

Vaikka olinkin leikellyt kankaat jo vuosi sitten, niin ei tuon koon kanssa tullut ongelmia, kun olin jo silloin varannut siihen kasvuvaraa. Kaulus oli ensimmäinen ongelma. Fanni on tänä syksynä päättänyt, ettei hän pue päälleen mitään takkia, jossa vetoketju ulottuu kaulalle. Eli olisin tehnyt ihan eri mallisen takin, jos tuon olisin arvannut.

Alunperin varaamani vetoketjukin oli siis ihan liian pitkä, eikä sitä oikein kunnolla olisi saanut lyhennettyä, kun oli sellaista paksua ketjua. Laatikosta löytyi tuollainen liian lyhyt ketju, mutta kun olin päättänyt yöllä saada takin valmiiksi, ei vaihtoehtoja varsinaisesti ollut:)

Takki on siis trikoolla vuoritettu samalla tavalla kuin Miolle ompelemani.

Terkuin,  
Ilona

1 kommentti:

  1. Kaunis kangas ja varmasti lämmin:)
    Joskus pitää vain soveltaa että kaikki tykkää...tuttu juttu, meillä on ollut pitkään sumputetut lahkeet no-no, ainoastaan suorat lahkeet hyväksytään;)

    VastaaPoista