perjantai 7. joulukuuta 2012

Tähtitehdas: sisältää askarteluohjeen

Törmäsin pari viikkoa sitten netissä tällaiseen paperista tehtyyn tähteen ja näitä onkin sitten syntynyt viime viikkoina urakalla. Alkuperäinen ohje ei ollut kovinkaan selkeä, joten ajattelin tehdä senkin uusiksi.1. Leikkaa neliön mallinen paperi. Tapetti ja skräppipaperit ovat sopivan vahvuisia.


2. Aseta paperi kuviopuoli alaspäin pöydälle ja taita se kahtia. Avaa paperi ja tee sama myös toiseen suuntaan.


3. Taita paperi kulmittain, avaa ja taita myös toiseen suuntaan.


4. Mittaa sivujen keskikohta keskipisteestä reunaan ja laita puoleenväliin merkki. Laita vielä toinen merkki n. 1cm päähän ensimmäisestä paperin ulkoreunaa kohti.


5. Leikkaa sivut auki ulompaan merkkiin asti.


6. Taittele paperi kuvan osoittamalla tavalla. Tärkeää on, että taitos lähtee ihan sieltä aukileikkauksen pohjukasta kärkeen. Taitteen ei siis tarvitse osua siihen paperissa taitoksena näkyvän keskiviivan kohdalle.


7. Levitä liimaa toisen taitetun siivekkeen kuviopuolelle ja liimaa siivekkeet päällekkäin.


8. Tee samoin kaikille sakaroille. Tähden puolikas on nurjalta tämän näköinen....


9. ...ja oikealta puolelta tämän näköinen. Tee nyt toinen samanlainen kappale.


10. Laita pienet pisarat liimaa suunnilleen noihin kohtiin, joissa näkyy merkki (kuviopuolella).


11. Paina tähdenpuolikkaita vastakkain, kunnes liima hiukan kuivahtaa ja jätä kuivumaan kunnolla ennen ripustamista.


Paperit löytyivät Tigeristä. 40 arkkia A4:n papereita hintaan 3€.Meillä näitä roikkuu lastenhuoneiden lampuissa...

Ja yksi iso tapetista tehty keittiön ikkunassa. Tämä oli itse asiassa ensimmäinen ja teimme sen yhdessä meidän eskarilaisen kanssa. Sopii siis lastenkin kanssa tehtäväksi. Poikien huoneeseen olisin halunnut tehdä mustavalkoisia, mutta minulta ei löytynyt sopivan vahvuisia papereita. Pojat ovat kyllä värikkäisiinkin tyytyväisiä.Terkuin,
Ilona

11 kommenttia:

 1. Kitos ohjeesta. Se tosiaan on selkeämpi kuin alkuperäinen ja siksi en jaksanut sitä edes ruveta yrittämään. Voi kun kerkeis tuohon Tigeriin, viimeksi käväisin niin pikaisesti ja ruhka oli kova, että en kerennyt kunnolla tutustua.

  VastaaPoista
 2. Miekin näitä askartelin vastikään, koukuttavaa puuhaa! Kauniita on siunkin tähdet :)

  VastaaPoista
 3. Eikös tuon kakkoskuvan taitteet pitäisi olla silleen että kuvapuoli tulisi sisäänpäin? Miekin näitä olen väkerrellyt, enkä ole jaksanut laittaa merkkejä mihin asti leikataan, säkällä vaan melkein puoleen väliin asti leikannut ja hyvä on tullut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla taitokset ovat tällä tavalla asettuneet hyvin kohdilleen. Eipä kai sillä loppujen lopuksi ole väliä mihin suuntaan kuvapuoli on, sillä taitos kyllä mukautuu helposti sitten toiseenkin suuntaan, jos epähuomiossa on taitellut toisinpäin:) Tärkeämmäthän ovat nuo vinotaitokset.

   Poista
 4. Sä ryhdyit heti hommiin ja kuvasit ohjeet. Mun tähti tuli ihan ehjänä kotiin. :D Nyt odotan että tyttö heräis niin pääsis askarteleen näitä lisää. Maisku taitaa muuten olla oikeassa, että 2. kuvan taitokset tulisi toisinpäin, kun nehän taittuu toiseen suntaan valmiissa tähdessä. Eipä tosin oo noi toiseen suuntaan taitetut haitannut lainkaan. :D

  VastaaPoista
 5. Mahtavan ihania! Juuri olin etsimässä netistä jotakin uutta jouluaskarreltavaa ja onneksi silmät sattuivat blogini sivussa olevaan (blogiluettelon) kuvaasi ja tässä se tämän joulun ratkaisu onkin!

  Missä se tuollainen Tiger on? tuossa paperikuvassa oikealla olevat paperit on sellaisia pakko saada papereita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.tiger-stores.fi/myymalat.html

   Tuolta voi käydä kurkkaamassa myymälät.

   Poista
 6. Itsekin tein jokunen aika sitten noita tähtösiä ja nyt koristavatkin sitten keittiön ikkunaa. Niitä on ihana tehdä eri koossa ja sitoa muutamia yhteen samalle langalle esim yksi pieni yksi iso keskelle ja taas yksi pieni alas. Ovat näyttäviä ja simppeleitä tehdä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kivasta, minulle uudesta ohjeesta! Heti tehtiin lasten kanssa monta. Ainoa ongelma on ollut tuo kappaleiden liimaaminen yhteen, tuntuu että ei millään saa vastakkain että liimapinta pääsisi tarttumaan.

  No, 3v. tuumasi että "odotetaan isi kotiin ja lainataan siltä äkäistä liimaa" =) Äidillä kun on vain ihan tavallisia liimapuikkoja.

  Tanja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Itse käytin Erikeeperiä. Laitoin sellaiset pienet kököt. Puikolla voikin olla hankalaa...

   Poista
 8. Nämä tähdet on ihan huippuja, tänä jouluna jäi tekemättä, mutta josko ensi jouluna?

  VastaaPoista