lauantai 31. elokuuta 2013

Retro-neulosmekko omalle tytölle ja muutama myyntiin

Ompelutahti on hiukan hidastunut töiden alkamisen myötä, mutta hyllyn romahdettua (lue ed. postaus) päätin, että kangaskaappeihin on vaan tultava tilaa, joten jotain pitäisi ommella pois...


Nappasin kaapista ihanan retroneuloksen, jota olen säästellyt jo pari vuotta. Neulos on kyllä tekokuitua, mutta sellaista puuvillaneuloksen tapaista, ei kiiltäväpintaista. Pala oli täysin korkkaamaton. Nyt kuitenkin taisi olla korkea aika ommella siitä Fannille, kun ei tiedä, kuinka kauan hän haluaa vielä käyttää retrokuoseja.

Nyt hän ainakin oli vielä kovin tyytyväinen uuteen mekkoonsa. Musta pitkähihainen minun pitää vielä ommella, sillä tämä on kyllä ihan selvästi materiaaliltaan talvimekko. Ihan pienen palasen säästin vielä tätä kangasta, mutta huutikseenkin meni näitä mekkoja 3kpl, koossa 92, 98 ja 104cm.


Ilona

7 kommenttia:

 1. Moikka, minua kiinnostaisi tietää millaisilla koneilla ompelet. Tarvitsisin itselleni uuden saumurin ja minkäs niminen se nyt olikaan se kone, jolla tehdään päällitikkaukset...toivoisin saavani vähän vinkkiä hyvästä ja varmasta koneesta, onko sinulla sellainen, mitä voisit suositella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Minulla on ihan Elnan perussaumuri, malli 344. Olen ollut tosi tyytyväinen. Jos paljon on ylimääräistä rahaa, niin Bernina on varma sijoituskohde.

   Peitetikkikone on Janome. Sekin on riittänyt hyvin tarpeisiini. Se tosin vaatii sitten kunnon tutustumista säätöihin eri matskuja ommeltaessa. Alussa meinasi hermo mennä, mutta onneksi en luovuttanut:)

   Poista
 2. Oi! Tahtoo kangasta! Olisin mennyt ostamaan valmiin mekon, mutta ei koot riitä meille. Tyttö tarvitsee ainakin 116cm, mielellään 122 cm koon. Riittäisikö kankaasta mihinkään senkokoiseen? Jos siis suostut luopumaan...

  VastaaPoista
 3. Suloinen mekko! Mulla romahti hylly omasta kaapista, joten pitää lopettaa itselle ompeleminen ja tehdä mimmille vaatteita! Kyllähän tuo kangaskaappikin pursuaa... (mutta ei kerrota mun miehelle - jooko? ;)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa kangasta! Tosi söpö mekko =)

  VastaaPoista
 5. Kaunis! Tuo on kyllä totta, että äkkiä ne kasvaa ja sitten retro ei enää iske.

  VastaaPoista