lauantai 30. marraskuuta 2013

Parveke valmiina talveen

Meillä ei ole parvekelaseja, joten parveke pitää aina huolehtia talvikuntoon ennen lumia. Viime viikonloppuna sain sen vihdoin tehtyä. Nyt kelpaa huomista lumimyrskyä odotellessa.


Tänä vuonna ostin vain muutaman kanervan, jotka maksoivat 1€/kpl. Muuten mennään ihan havuilla ja varvuilla. Rukinpyörän pelastin naapurin kynsistä, kun hän oli tunkemassa sitä roskikseen.Vanha puupenkki oli mieheni työkavereiden tupakkapenkkinä. Työkaverit saivat uuden penkin ja minä tämän:)


Vähän jouluista väriä.


Parvekkeemme on vähän haasteellisen mallinen, yli 6metriä leveä ja 1,20 metriä syvä. Kaikenlaisia koreja ja laatikoita on kesäkukkia varten, joten vaatii aina vähän kekseliäisyyttä, miten ne saa järkevästi talveksi pieneen tilaan.


Käpyjä kävimme pari viikkoa sitten keräilemässä lasten kanssa jouluaskarteluja varten. Otin ne sisälle kuivumaan ja koin sitten kaksi vuorokautta kauhunsekaisia hetkiä, kun käpyjen mukana tulleet kuusenkäpyluteet tekivät invaasion kotiimme!!! Superhyper-raid-käsittelyt ja ötökät kuolivat, joskin myöhemmin luin netistä, että ovat samoja ötököitä, joita tulee esim. joulukuusen mukana sisälle ja kuolevat sisätiloissa ihan itsestäänkin ilman myrkkyjä.... No kävyt ovat kuitenkin turvallisesti nyt parvekkeella:)Pikkuisen männyntaimen ostin Plantagenista. Ei varmaan selviä talven yli, mutta on ihan kiva jouluinen koriste. Jouluvalot kulkevat parvekkeen kaiteessa ja sitten noissa varvuissa ja kanervissa.

Olisipa meillä sisälläkin yhtä siistiä..

Ilona

7 kommenttia:

 1. Parvekkeellanne on kodikkaan näköistä! Vihreiden ja ruskeiden yhdistelmä on raikas.

  VastaaPoista
 2. Oikein kaunista, paljon kivoja juttuja.

  VastaaPoista
 3. Kivan näköinen parveke ja hyvä diili teillä ollut penkin kanssa! :D

  VastaaPoista
 4. Voi hyvät hyttyset! Luin tätä postausta vallan ihastuneena uuteen blogilöytööni, kun tajusin, että ostin jo ennen joulua kolme kanervaa parvekkeelle, mutta unohdin istuttaa ne! Siellä ne kököttää edelleen ostoastioissaan... Mitenkähän voivat, uskallankohan huomenna kurkata! Miehelle ei sanaakaan... Ei niihin onneks menny ku yhteensä 5,- :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todennäköisesti voivat ihan hyvin:) Minunkin kanervat ovat ihan ostoastioissa ja kastelin ne ensimmäisen kerran vasta ennen joulua, kun pääsi unohtumaan...

   Poista