perjantai 29. marraskuuta 2013

Perhostunika ja silitysarkkikokeilua

Moi pitkästä aikaa! Töissä on niin kovasti kiirettä, etten ole ehtinyt ompelemaan juuri mitään. Nyt sitten vielä iski flunssakin sopivasti, kun viikonloppuna pitäisi vetää yksi kurssi... Ääni on pois, joten tänään täytyy vaan olla hiljaa...

Fanni on viikonloppuna menossa eskarikaverin synttäreille ja ompelin lahjaksi tunikan.


Koska aikaa ja jaksamista oli rajallisesti, päätin ottaa kokeiluun alkusyksynä ostamani silitysarkit.


Leikkelin rintaan perhosen ja lisäilin sille vielä tuntosarvet silitettävistä timanteista. Kummastakaan tuotteesta ei ole ennestään mitään kokemusta ja toivonkin, että pysyvät käytössä, eivätkä irtoa... Yleensä testailen kaiken ensin omien lasten vaatteisiin, mutta nyt en vaan ehtinyt.


Lila raitatrikoo: Jätti Rätti
Resori: Eurokangas
Kimallearkit ja timantit: Presento
Kaava: Ottobre Pupunen muokattuna

Glitter-arkissa oli sellainen suojakalvo, jonka läpi kuvio silitettiin puseroon. Kun kuvio oli jäähtynyt, kalvo repäistiin pois. Kuvion pinta jäi mielestäni kyllä aika tahmeaksi, onko muilla kokemuksia? No, ommellessa siihen kyllä sitten tarttui ompelupölyä, joka vei osan tahmeudesta... Toisaalta ei kyllä ole kiva, jos villakoirat roikkuvat rinnuksilla, mutta ehkäpä tuo tahmeus häviää sitten pesuissa.

Terkuin,
Ilona

4 kommenttia:

 1. Kivan näköinen tunika! Itsekin olen miettynyt noiden silitysarkkien kokeilua, toistaiseksi ovat vielä kyllä ostoslistalla.

  VastaaPoista
 2. Upea tunika! Mä kokeilin kanssa noita glitter-arkkeja. Blogista löytyy harjoitusteokset. Ostin messuilta HotFix-merkkisiä kalvoja, joissa sama kiinnitysperiaate. Niissä ei kyllä jäänyt mitenkään tahmeaksi pinta. En ole pessyt noita mekkoja vielä, joten pesunkestosta ei ole kokemusta, mutta strassit ainakin on kestäneet jo monta pesua irtoamatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanmerkkisiä olivat nämä mun kalvot... Outoa...

   Juu, kävinkin joku päivä kurkkimassa sun mekkoja, hyvin olivat onnistuneet:)

   Poista
 3. Mullakin vielä ajatusasteella tilata noita arkkeja. Kiva tunika!

  VastaaPoista