keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Merirosvo

Koulusta toivottiin kevätjuhlaesitykseen merirosvoasuja lapsille. Meillä pojat eivät koskaan ole innostuneet merirosvoista, joten pukua ei löytynyt. Lisäksi meillä on "penninvenytysviikot" menossa, joten naamiaistarvikeliikekään ei ollut vaihtoehto tällä kertaa...

Kuvia sitten katseltiin netistä ja poika sitten suunnitteli, millaisen asun hän haluaa.


Tämä oli yhden illan pikaompelus toissa viikonloppuna. Kaikki tarvikkeet löytyivät kotoa. Pusero on mustaa trikoota, hihat sellaista urheiluvaatekangasta, hihansuut velouria ja kultaiset napit mummon tuomisia.

Hihojen raitakankaan ja kultakankaan olen saanut lahjoituksena mieheni työpaikan (Turun kaupunginteatteri) verhoilijalta, joka tietää, että ompelen paljon:)


Hihansuihin ompelin mansetit, joihin käytin tosiaan punaista velouria. Silitin taustalle kovikekankaan, etteivät sitten pääse lörpöttämään.


Kultaiset napit ja ketjut syntyivät samaisesta kultakankaasta. "Ketjut" on ihan vaan letittämällä tehty.


Miehenikin osallistui tekemällä merirosvokorun. Pohjalla on kartonki, johon hän kiinnitti kultakangasta. Sitten vaan netistä kuva Pirates of the Caribbean -leffan kolikosta, jonka hän jäljensi permanent-tussilla kankaalle.


Poika oli tyytyväinen asuunsa:) Esityksessä päähän tulee vielä huivi ja silmälappu.

Terkuin,
Ilona

5 kommenttia:

 1. Aivan upea, ei olisi ostamalla yhtä hienoa löytynyt!

  VastaaPoista
 2. Suloinen asu ja vielä suloisempi poika!!

  Vakkari

  VastaaPoista
 3. Voi miten hieno! (Kaupasta ei olisi kyllä noin hienoa saanutkaan, joten penninvenytysviikot eivät olleet huono juttu siltä kantilta ;) )

  Onnea on äiti ja isä, jotka osaavat tehdä itse. :)

  VastaaPoista