torstai 29. toukokuuta 2014

Oikea korkeus

Meidän läppärin paikka on keittiön sivutasolla, joka on siis yhtä korkea kuin keittiötasot. Tähän asti olen istunut koneen ääressä tavallisella tuolilla ja asento on ollut kaikkea muuta kuin ergonominen...

Kuukausi takaperin bongasin kirpparilta retron keittiöjakkaran muutamalla eurolla. Se oli parhaat päivänsä nähnyt, mutta ehjä. Valitettavasti en ehtinyt ottaa ennen-kuvaa, kun innoissani aloitin sen tuunaamisen.


Runko oli alunperin sellainen kermanvärinen ja todella kulunut. Istuin oli punainen ja siinä oli valkoinen tere. Päällinenkin oli sieltä täältä repeytynyt. Mies maalasi rungon töissä mustalla spray-maalilla. Minä ajattelin ensin vaihtaa nuo askelmat puisiksi, mutta muutin mieleni, kun ne puhdistuivat täydellisesti ihmesienellä.


Tykkään näissä jakkaroissa erityisesti siitä, että nuo askelmat saa halutessaan kipattua tuonne jakkaran sisään, säästää tilaa.


Päällistä mietin todella pitkään, vaihtoehtoina olivat kerni, vahakangas ja keinonahka. Jakkara on siis meillä keittiössä, joten sen pitää kestää myös pyyhkimistä. Aluksi katselin musta- ja harmaakuvioisia kuoseja. Päädyin kuitenkin Annon keltaiseen Nami-kerniin, pääasiassa hinnan ja iloisen värin vuoksi. Marimekollakin olisi ollut kivoja vaihtoehtoja, tosin aika suuri osa on liian isokuvioisia näin pieneen jakkaraan. Alkuperäistä kunnioittaen laitoin tähän myös tereen.

Eipä tämä koneella istuminen vieläkään täysin ergonomista ole, mutta paranihan istuma-asento nyt huimasti:)

Mukavaa helatorstaita!
Ilona

6 kommenttia:

 1. Ihana jakkara! Erittäin onnistunut kangasvalinta - suorastaan herkullinen!

  VastaaPoista
 2. Hieno jakkara! Joka tavalla onnistunut tuunaus!

  VastaaPoista
 3. Aivan upea! Sulla on kyllä silmää näille ja mistä ihmeestä sä löydät näitä upeita arrteita?!? Ihan mahtava!

  VastaaPoista
 4. HIENO!
  Eikös Anno ole Anttilan merkki? Mä voisin haluta tuollaista vahakangasta keittiööni pöydän peittämiseen…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Kodin 1:stä löytyi. Anttilastakin varmaan saa:)

   Poista