lauantai 18. lokakuuta 2014

Neuletakki, josta tulikin liivi...

Ostin tällä viikolla Eurokankaan paloista ihanaa tummanharmaata, paksua villaneulosta. Yhdellä työpaikoistani ilmeisesti säästetään lämmityskuluissa ja olen nyt muutamaan otteeseen olen ollut kotiin palattuani umpijäässä (opiskelijatkin ovat istuneet tunneilla takit päällä...). Tarkoituksena oli tehdä neuloksesta itselle villatakki, mutta eihän se kangas sitten kuitenkaan riittänyt:( Oli sitten pakko tyytyä liiviin. Ensin harmitti, kun visio jäi toteutumatta, mutta nyt olen kyllä ihan tyytyväinen tähänkin.


Selasin kaikki kotoa löytyvät kaavalehdet, mutta mitään mieluisaa kaavaa ei löytynyt. Siispä päätin piirtää itse. Alla olevat kaavamuokkaukset tein kun vielä kuvittelin kankaan riittävän takiksi. Nappasin Ottobren CW -puserokaavan, jota sitten muokkasin. Valitsin pohjaksi yhtä kokoa suuremman koon , mitä normaalisti käytän (mustalla piirretty) ja muokkasin sitä sitten halutunlaiseksi (punaisella piirretty). Normaalia suuremman koon valitseminen oli virhe, sillä tämä neulos on sen verran venyvää, että liivistä tuli ainakin yhden koon verran liian iso, mutta onneksi muoti  on nykyään vähän väljempää. Ja toisaalta väljä malli oli myös alkuperäisenä tavoitteena.

Takakappale
Etukappale
Hiha
Liivimallissa jätin siis vain hihan pois ja jatkoin olkasaumaa n. 10cm, jotta sain liiviin pienet hihat peittämään olkapäät. Jäljelle jääneestä kankaasta leikkasin n. 12cm leveää kaitaletta, jonka ompelin kaksinkertaisena kiinni liivin reunoihin.


Liivin saa edestä kiinnitettyä kiltti hakaneulalla. Tarkoitus oli, ettei liivi menisi edestä noin paljoa päällekkäin, mutta se nyt johtuu tuosta liian suuresta koosta...


Lämmin tämä kuitenkin on, oikeastaan tosi lämmin ja olisi ehkä takkina ollutkin sisäkäyttöön liian kuuma. Joten loppu hyvin, kaikki hyvin! Ensi viikolla liivi pääsee koekäyttöön sinne kylmään kouluun...

Ilona

6 kommenttia:

  1. Tosi kiva liivi ja näyttää hyvältä noin, että menee reilusti päällekkäin :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis liivi ja ihanan näköinen neulos! Kiitos myös kun näytit, kuinka tämän teit. Tätä olisi kiva kokeilla. Varmasti monikäyttöinen ja ihanan lämmin!

    VastaaPoista
  3. Tuo malli ja päällekäisyys on upea juuri tuollaisena!

    VastaaPoista