lauantai 4. lokakuuta 2014

Omppuja syksyyn

Paikallisesta Jätti Rätistä löytyi alkusyksystä palanen jonkun sortin omena-collegea. Tai pinta on collegen tapaista ja sisäpuoli velouria. Tytölle ompelin siitä syksyksi tunikan.


Ompelin tunikaan myös isot taskut. Kaavan yläosana käytin Ottobren (4/2012) Flow kaavaa. Loput piirtelin itse. Halusin hiukan pussittavan helman, joten ompelin siihen framilonia ja kanttasin resorilla.


Leikkasin resorin värisestä lilasta glitter-silityskalvosta yhden omenan. Ja resori ja omppu ovat tosiaan samansävyiset, mutta salamavalo saa tuon ompun kiiltämään ja näyttämään eri väriseltä.


Ompun kuvion sain helposti onnistumaan ottamalla kankaasta kopion ja leikkaamalla siitä ompun kaavan.


Taskuihin mahtuu talvella sitten vaikka nenäliinoja...


Kaveriksi ompelin niinikään Jätti Rätistä ostetusta puuvillaneuloksesta trikoot. Kaavana Ottobren (1/2013) Chillax. Valitsin koon 128cm ja pituuden tein 134cm mukaan. Kaava vaikutti kuitenkin aika väljältä, joten leikkasin ilman saumavaroja.


Muuten ompelin nämä ihan kaavan mukaan.


Hyvin housut istuvat noilla muutoksilla ja yläosassa on vielä väljyyttäkin, kuten varmaan tuossa kaavassa olikin ideana.

Mukavan lämpöinen setti syksyyn ja omppukangasta jäi vielä sen verran, että pikkuveljellekin riittää puseroksi:)

Mukavaa lauantai-iltaa!
Ilona

4 kommenttia:

 1. Kivan näköinen setti, ja miten herkullista tuo omppukangas!

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä idea muodistaa tuota omppukangasta glitterkuvalla. Tekee siitä ihan "kalliin merkin" näköisen. Housut taitaakin olla pussihousun tyyppiset, ainakin meidän likalla. Pitääpä ens kerralla kokeilla noilla muutoksilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän neidillä noi on edelleen pussihousut, muutoksillakin. On sen verran laiheliini:)

   Poista
 3. Onpas ihana setti! Sopii värit taas neitokaiselle niin hyvin! Onko värejä, jotka eivät hänelle sopisi? ;) Ja tosiaan, mainio idea tuo glitteromppu tuohon rintaan. Sitoo kokonaisuuden kivasti yhteen.

  VastaaPoista