lauantai 9. toukokuuta 2015

Toinen kissapaita ja parit vuorilliset housut

Otsikko ei varmaan kuulosta kovinkaan kesäiseltä. Meidän tyttö on kuitenkin vähän vilukissa ja aamulla kouluun lähtiessä pelkät farkut eivät vielä hänelle riitä. Hän ei myöskään ole suuri sukkahousujen fani (vaatteiden pitää olla mukavia), joten päätin ommella hänelle kokeeksi vuoritetut housut.


Tarvikkeet löytyivät kaapista. Päällikangas on ohutta puuteriroosan sävyistä, kukallista babycordia ja sisäpuoli niinikään ohutta viskoositrikoota.


Tämä kuva on napattu muutaman päivän käytön jälkeen, joten ovat jo ryppyiset... Mutta tuossa näkyy housujen malli. Kaavana käytin Ottobren Ultimate casual -olohousujen kaavaa (5/2013), jota kuitenkin hiukan levensin, koska sametti ei jousta. Turhaan kyllä levensin, sillä jouduin sitten ompeluvaiheessa kuitenkin poistamaan ylimääräisen, koska olisivat muuten olleet valtavat. Koko on 134cm ja tyttö varmaan saman pituinen. Hiukan jätin pituuteen kasvuvaraa, koska näillä ei toivottavasti ole nyt keväällä enää kovinkaan paljon käyttöä!


Ompelin pallollisen trikoovuorin kokonaan pussiin. Eli saumoja ei ole sisäpuolella näkyvissä. Tyttö otti housut heti iloisena käyttöön ja kehui, kuinka mukavat ja pehmeät ne olivat.

Ompelin seuraavana iltana heti toiset samanlaiset, joskin hiukan paksummat.


Päällikankaana näissä on Eurokankaasta pakalta viime vuonna ostettu ohut, tähtikuvioinen joustofarkku. Sisäpuolella on trikoovuori.


Näissä olen myös jättänyt kasvuvaraa syksyyn.


Ja tässä housut vielä takaa. Kaava näissä on sama kuin edellisissä housuissa. Nämä olivat tällaisia pikaompeluksia, mutta jos näitä syksyksi tulee ommeltua lisää, voisi vaikka lisäillä taskut yms..


Tyttökin sai kissapuseron Eurokankaan digiprintistä. Kaavana Ottobren Flow 4/2012 muokattuna.


Pääntie kantattu samalla trikoolla.

Jaaha, sitten pitäisi mennä tyhjentämään parveketta, julkisivuremppa alkaa parin viikon kuluttua:( Sitten ollaankin tämä kesä paketissa...

Ilona

4 kommenttia:

 1. Sama homma täällä, juuri tuollaiset pehmeät vuoritetut kelpaa. Nimenomaan trikoolla vuoritetut =). Ihania housuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkahousut farkkujen alle puetaan vain äärimmäisessä pakkotilanteessa:)

   Poista
 2. Kiva blogi! :) Alan seuraamaan. Jos kiinnostaa lukea meidän perhe-elämästä (tyttö 6/2014 ja toista lasta odotetaan syntyväksi syyskuussa) niin blogini löytyy
  täältä :)

  VastaaPoista