sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Kyllä vaan vielä kelpasi:)

Esikoinen on jo iso kolmasluokkalainen ja on varmaan viimeksi käyttänyt minun tekemiäni yläosia eskarissa. Housut kyllä ovat kelvanneet. Päätin kuitenkin vielä viimeisen kerran yrittää..


Kankaaksi valikoitui Jätti Rätin paloista ostettu vaaleanharmaa, meleerattu college.


Eteen applikoin urheilullisen printin. Kaavana käytin Ottobren 6/14 Effect svetaria koossa 146cm. Poika on varmaan pituudeltaan lähellä tuota.


Teksti on harmaanvihreää paksua trikoota. Tuossa oli kyllä kieltämättä vähän leikkelemistä, mutta lopputulos oli juuri sellainen kuin pitikin. Teksti on kiinnitetty liimaharsolla ja tikattu joustavalla suoraompeleella läheltä reunoja.


Numeroissa on kahta kangasta. Alla on valkoista trikoota, joka on myös tikattu joustavalla suoraompeleella läheltä reunaa. Päällä on harmaata joustofroteeta, joka on kiinnitetty reunoista tiheällä siksakilla.


Kaveriksi puserolle ompelin housut Ottobren Ooby dooby -kaavalla koossa 146cm. Lehden kuvassa housut näyttivät tosi kivoilta, mutta todellisuus oli kyllä toinen... Tiesin kyllä, että housut on kaavoitettu ylhäältä väljemmiksi, mutta nämä olivat kyllä superlöysät... Valitsin onneksi halvat materiaalit tähän kaavakokeiluun.


Oletin 146cm pituuden olevan pojalle sopiva, mutta sekin oli resorin verran liian pitkä, vaikka poika on päälle 140cm ja vielä pitkäjalkainen... Seuraavaksi teen varmaan koossa 134cm ja 140cm pituudella. Noissa Ottobren lehdissä harmittaa, kun niissä ilmoitetaan aina mallina olevan lapsen pituus, mutta ei kerrota, minkä kokoisella kaavalla päällä oleva vaate on tehty...


Taskut olivat kuitenkin tässä mallissa tosi hauskat ja yllättävän helpot tehdä. Nämä taskut syntyivät nyt niillä tarvikkeilla, mitä kotinurkista sattui löytymään.


Vetoketjulliset taskut ovat hyvät kun sinne saa sitten puhelimen ja avaimet.


Setti oli pojalle kuitenkin mieluinen ja puseroa hän kyseli joka aamu käyttöönsä, kun se odotti vielä valokuvaamista:) Ehkäpä tästä rohkaistuneena tulee hänellekin vielä lisää ommeltua.

Mukavaa alkavaa viikkoa!
Ilona

9 kommenttia:

 1. Pusero on todellinen taidonnäyte! Ja lapsen antama kiitos varmasti kaiken tuon vaivan arvoinen:)

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä. Hienot työt. Ehdottomasti kannattaa tehdä lisääkin. Itse tehty on aina itse tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä mä ajattelin vielä onneani koittaa..

   Poista
 3. Hei tää on hieno setti! Kyllä ois asenteessa vikaa jos ei tällainen kelpaisi! :D Samaa minäkin joskus olen harmitellut, että OB:ssa ei kerrota minkä kokoisella kaavalla on tehty, vain mallin pituus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi tässä varmaan aktivoitua ja laittaa asiasta ihan reilusti palautetta Ottobrelle, eikä vaan jupista täällä blogissa:)

   Poista
 4. Aivan mielettömän hieno setti! Ei ihme, että kelpasi :D eli lisää vaan ompelemaan ;)

  VastaaPoista
 5. Hieno setti! Olisi ollut ihme jos ei olisi pojalle kelvannut :)Tuollaiset vetoketjutaskut pitäisi itsekkin opetella tekemään :)

  VastaaPoista
 6. Huikean hieno setti! Tuo paidan applikaatio on ihan älyttömän hieno! Sä vaan osaat! :)

  VastaaPoista