perjantai 16. lokakuuta 2015

Muuramen Jetti-kerrossänky

Toissakesänä poikien huoneeseen oli aika saada täysmittainen kerrossänky. Ikea-laatu ei kiinnostanut ja ne, jotka kiinnostivat ylittivät reippaasti meidän perheen budjetin. Siispä kyttäilin aika pitkään nettihuutokaupoista sopivaa.


Viimein sitten Torista tärppäsi Muuramen kerrossänky hintaan 150€. En kuitenkaan löytänyt googlaamalla mitään tietoa tämän näköisestä sängystä ja ehdin jo epäillä huijaustakin, kunnes laitoin Muuramelle postia ennen ostopäätöstä. (Olivathan sängyssä lopulta myös Muuramen tarratkin paikoillaan...)


Kävi ilmi, että kyseessä tosiaan oli Muuramen Jetti-niminen sänky, joka on 70-luvun mallistoa. Sängyn on käsittääkseni suunnitellut Pirkko Stenros (saa korjata, jos olen väärässä...). Sänky ei tietenkään ollut ihan tämän näköinen kun sen ostin.


Myyjä toimitti sängyn meille ystävällisesti kotiovelle samaan hintaan ja se tuli osina, joten nämä ennen-kuvat on napattu myynti-ilmoituksesta. Sänky oli siis koivun värinen ja nuo "koristelärpäkkeet" olivat punaiset. Sänky oli kyllä erinomaisen hyvässä kunnossa. Olivat olleet saaressa mökillä lähinnä kesäkäytössä.


Sängyt saa myös nostettua erikseen. Tikkaita ei tarvita, sillä sängyn päädystä pääsee näppärästi kiipeämään ylös. Sänky on siitäkin ihanteellinen, että yläsängyn nukkumakorkeus on vain 130cm, mutta alasängyssä on kuitenkin korkeutta riittävästi aikuisellekin istumista ajatellen. Ja kyllä on muuten tukeva kerrossänky! Ei tarvitse seinään pultata.

Hommaahan tuossa oli maalaamisen suhteen. Pesin sängyn ensin kidesoodalla ja sitten hioin pinnan kevyesti rikki. Sitten vain maalia pintaan. Käytössä oli Empire-kalustemaali, vesiohenteisia kalustemaaleja en nykyään käytä enää lainkaan.

Olen sänkyyn edelleen ihan huipputyytyväinen!

Ilona

4 kommenttia:

 1. Aikamoinen muodonmuutos! Ajatella, että kerroksella maalia tullaan 70-luvulta suoraan tähän päivään :)

  VastaaPoista
 2. Sinä se osaat tehdä noita huippulöytöjä! Upea sänky ja huikea löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä kieltämättä oli hyvä löytö. Työtunteja en edes viitsinyt laskea, mutta hyvä siitä tuli:)

   Poista