sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Hyvä juhlamekon kaava

Nyt tulee vähän kesäisiä kuvia, mutta kaava on joulukuun Burdasta vuodelta 2014. Eli kaava soveltuu ympärivuotiseen käyttöön, löytyy myös pitkähihaisena. Ompelin kaavalla viime keväänä tytölle kevätjuhlamekon.


Muokkasin kaavaa vain hieman ja hyvä tuli. Sen verran poikkesin kaavasta, että piirsin leveyden koon 134cm mukaan ja pituuden 140cm mukaan. Otin siis ensin tytöstä mitat, jotka olivat 128 ja 134cm:n välillä lehden mittataulukon mukaan. Tytön pituus oli kuitenkin tuon 140cm, joten pituus valikoitui sen mukaan.

Kankaaksi valikoitui Jättirätistä (6€/m) raikkaan värinen kiiltäväpintainen kukkakangas. Kangas oli nurjalta puolelta puuvillamaista, joten mekkoa ei tarvinnut lainkaan vuorittaa. Laitoin siihen vaan sisävarat. Kangas oli myös hieman joustavaa, eli kaikin puolin hyvä lasten mekkoon.

Mekon alla on tyllialushame, jonka ohje löytyi samaisesta lehdestä.

Tyttö tykkäsi, vaikkei sitten kuvaamisesta tykännytkään:)

Suosittelen kaavaa lämpimästi, ei ollut vaikeaa ommella!

Terkuin,
Ilona

8 kommenttia:

 1. Kaunis mekko! Kangas sopii suoralinjaiseen mekkoon ihanasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kyllä ihan kiva. Yleensä mennään "yksinkertainen on kaunista" -linjalla, mutta tämä digiprinttikangas vaan kolahti.

   Poista
 2. Pitkästä aikaa täällä kurkkimassa. Kaikki niin ihania, oot kyllä niin taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos! Ja pitkästä aikaa minäkin täällä:) Sua olen käynyt kurkkimassa ig:n puolella.

   Poista
 3. Vaikka itsekin tykkään vähemmän on enemmän -tyylistä useimmiten niin kukkamekkoa ei voita kesällä mikään, varsinkaan pienen tytön päällä.

  Vakkari

  VastaaPoista