torstai 12. tammikuuta 2017

Ooby Dooby taskun ohje / Ooby Dooby pocket tutorial

Heippa pitkästä aikaa. Viime syksyn työkiireiden vuoksi blogi on ollut täysin hunningolla.. Ja mitä isommaksi lapset ovat tulleet, niin sen yksinkertaisempia ja "tylsempiä" vaatteita tulee ommeltua, eikä niitä sitten tule aina tänne asti postailtua. Mutta yritän nyt taas hiukan aktivoitua kevättä kohti. Tämä postaus on odotellut tänne päätymistä jo viime keväästä asti, mutta vasta nyt sain aikaiseksi muokata kuvat.

Kokeilin Ottobren (4/12) Ooby Dooby collegehousujen kaavaa ensimmäistä kertaa reilu vuosi sitten ja muokkausten jälkeen tykästyin siihen. Housuissa oli myös kivat taskut, mutta Ottobren ohje ei kyllä ensi lukemalta ihan avautunut minulle. Vetoketjutaskut ovat kouluikäisellä näppärät, kun sinne voi sujauttaa esim. kännykän tai avaimet ja pysyvät sitten menossa mukana.

Lehdessä ei oikein ollut tarkempaa kuvaa itse taskusta, joten siitäkään ei kovin paljoa apua ollut. Huomasin myös googlatessa, että juuri kukaan, joka oli tällä kaavalla housut ommellut, ei ollut tehnyt alkuperäisessä mallissa ollutta taskua. Siispä tihrustelin Ottobren kuvaa vielä tarkemmin ja pienen tutkiskelun jälkeen sitten tajusin, kuinka tasku ommellaan.

Tasku on itse asiassa tosi helppo ommella, joten tein sitten samalla yksityiskohtaisen, kuvitetun ompeluohjeen.

1. Jäljennä esim. taikatussilla taskunsuu kankaan oikealle puolelle.

2. Silitä nurjalle puolelle, taskunsuun kohdalle pala tukikangasta.

3. Silitä tukikangasta myös taskunsuukappaleiden nurjalle puolelle.

4. Huolittele taskunsuukaitaleiden reunat.

5. Aseta taskunsuukaitale ja etulahje oikeat puolet vastakkain niin, että kaitale asettuu tasaisesti etukäteen piirretyn taskunsuun ympärille. Neulaa.

6. Aseta taskunsuukaitaleen kaava kaitaleen päälle ja jäljennä aukko.

7. Näyttää siis tältä.

8. Ompele suoralla ompeleella piirrettyä viivaa pitkin (1.) ja tee sen jälkeen aukileikkaukset aukon keskelle sekä päihin myös säteittäisesti (2.).

9. Käännä taskunsuukaitale lahkeen nurjalle puolelle.

10. Ja tältä siis pitäisi nyt lahkeen nurjan puolen näyttää.

11. Taita somistepalat ja tikkaa ne kiinni vetoketjun päihin. (Käyttämäni vetoketjut olivat liian pitkiä, mutta leikkasin ne tämän kuvan ottamisen jälkeen sopivan mittaisiksi).

 12. Asettele vetoketjut lahkeen nurjalle puolelle siten, että taskunsuun molemmista päistä näkyy yhtä paljon somistepaloja. Kuvassa näkyy miltä pitäisi näyttää sekä oikealta että nurjalta puolelta (pahoittelen tärähtänyttä kuvaa).

13. Sitten vaan tikataan suoralla ompeleella kankaan oikealta puolelta läheltä taskunsuun reunaa.

14. Aseta taskupussi lahkeen nurjalle puolelle ja neulaa se kiinni. Ompele taskupussi kiinni ensin suoralla ompeleella.

15. Ompele vielä lopuksi koristetikkaus suoran ompeleen päältä. Nyt tasku on valmis.

Huomaa, että tuo Ooby Dooby on todella leveää mallia. Lehdessä on toki mainittu, että on väljä malli, mutta tämä on kyllä mielestäni superväljä. Eli kaavoja kannattaa verrata johonkin sellaiseen kaavaan, josta olet jo onnistuneesti ommellut sopivat housut. Meillä poika 11v. tykkää tästä mallista (muokattuna kapeammaksi) tosi paljon. Tällä kaavalla olenkin ommellut hänelle jo useammat pöksyt, osan taskuilla, osan ilman. Tästä postauksesta voit käydä kurkkaamassa mitä muutoksia minä tein alkuperäiseen kaavaan.


Hyvää vuoden alkua toivotellen,
Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti