maanantai 4. tammikuuta 2010

Potkupussi 2 ja jämäkankaiden tuhoamista...


Hyvää alkanutta vuotta teille kaikille!!!

Jatkoin vielä tuota edellisen postauksen unipussi-teemaa... Vähän muokkasin kaavaa ja vaihdoin väriä ja sain aikaiseksi itseäni enemmän miellyttävän pussin. Applikoinnit pyrin näissä yövaatteissa pitämään mahdollisimman yksinkertaisina, kun tuntuu, että suuri työ menee hukkaan, jos vaatetta pidetään vain yöllä nukkuessa...


Unipussi
Kaava: Uudet Käsityöt 3/1992
Kankaat: Valkoinen joustofrotee, beige velour (Eurokangas)
Beige resori: Jättirätti

Kuten monella muullakin, minullakin on menossa ns. jämäkankaiden tuhoaminen. Miolle tein pari yöpukua lisää. Molempiin hän valitsi kankaat itse, ei ehkä äidin mieleen, mutta pääasia, että miellyttävät käyttäjäänsä:) Tästä Super Mariosta tuli tosin itsellekin vähän nostalginen olo lapsuutta muistellessa...

Pyjama
Kaava: Ottobre 6/09
Kankaat: Super Mario -trikoo ja punainen trikoo Eurokankaan palalaarista

Tämä työkalutrikoo pisti Mion silmään Jättirätissä käydessä. Tästäkin valmistui pyjama. Resorina käytin punaista trikookangasta. Kaava on sama kuin yllä olevassa pyjamassa.

Tämä neulemekko syntyi, kun Eurokankaan 5€:n palalaaria tonkiessani törmäsin pieneen neulospalaseen. Hintaa palalle jäi 1,50€. Samaa on edelleen pakassa myynnissä, tämä oli jokin somistuksessa käytetty palanen. Kankaaseen löytyi täydellisen värinen resori Linnan-Kankaasta. Ja oli myös tosi laadukasta resoria. Pitää ennen "kolmosen" syntymää päästä vielä käymään siellä täydentämässä varastoja:)

Ompelin mekkoon vielä yhteensopivat leggarit petrolin värisestä joustiksesta. Kuten jo aikaisemminkin olen todennut, en ole varsinaisesti sinisen ystävä, mutta petrolin sininen jotenkin miellyttää.

Istutin lapsen valokuvaamisen ajaksi katsomaan Muumia, mutta kissaapa ei Muumi kiinnostanut... Liivarin alle sopivat monenkin väriset puserot, esim. tuo ruskea. Yritin kovasti metsästää puserokankaaksi sinapin väristä trikoota, mutta vielä ainakaan ei osunut kohdalle...

Liivihame
Kaava: oma
Kangas: Eurokankaan palalaari
Resori: Linnan-Kangas

Legginsit
Kaava: Suuri Käsityölehti 1/2009
Kangas: Hilcon joustofrotee, Pikku-Aurinko



Ja viimeisenä taas epäonnistunut kuva itselle ommellusta imetysmekosta. Tosi vaikeaa saada isosta vaatteesta onnistunutta kuvaa, kun se ei ole kenenkään päällä. Yritin miestäkin houkutella malliksi, mutta hän kieltäytyi kohteliaasti tehtävästä :) Kangas on sellaista paksumpaa trikoon ja collegekankaan välimuotoa. Pääntiessä olen taas käyttänyt framilonnauhaa. Haluaisin vielä lisätä tähän mekkoon jonkin yksityiskohdan. Idea on, mutta sopivaa matskua ei vielä ole löytynyt...

Imetysmekko
Kaava: oma
Kangas: Eurokankaan palalaari


Nyt sitten vain jatkan täällä odotusta, kun tuo laskettu aikakin ehti ohittua... Edelliset kaksi raskauttakin tosin menivät sen 2 viikkoa yli ja sitten käynnistettiin, joten enpä ihmeitä odottele:)

Huomenna meidän Pikku-Mio täyttää jo 4 vuotta! Huh, miten aika rientää.

Hyvää alkanutta viikkoa!

Ilona

13 kommenttia:

  1. Onnea sankarille ja äidille! Voimia loppuraskauteen!

    Ihania juttuja olit taas tehnyt! Tuo nalle-applikaatio on niin ihana!

    VastaaPoista
  2. Onnea Miolle!

    Ja sinulle jaksamista nyt ja synnytyksen jälkeen!

    Minäkin ihastuin tuohon nalle-applikaatioon. :)

    VastaaPoista
  3. Upeita vaatteita! Ihana kissa! Meilläkin kohta jo 15-vuotias kissatyttönen. :)

    VastaaPoista
  4. Kauniita ompeluksia :) Tsemppiä odotuksen viime metreille!

    VastaaPoista
  5. Ihana taas tuo unipussi! Muutkin ompelukset kivoja, olet ollut tosi ahkerana :) Hauska ylläri kun vaatekuvassa olikin myös kissa.

    VastaaPoista
  6. Kivoja ompeluksia! Voi miten ihanaa että teillä on kohta pieni tuhisia ;)

    VastaaPoista
  7. Voi että olet ollut taas ahkera!!! Ihania juttuja! Olimme uutena vuotena ystävien luona, jossa 5vuotias pelasi Nintendolla SuperMariota. Tuli todella nostalginen olo! Ja ihania kangas löytöjä olet tehnyt. Onnellista loppu odotusta!

    VastaaPoista
  8. Ihania ompeluksia jälleen, etenkin tuo neulemekko ja leggingsit, ja kiva kun kissakin pääsi kuvaan. =) Voimia viimeisille hetkille, elävästi on vielä mielessä kun viisi viikkoa sitten vielä kärvisteltiin! Poika kun syntyi 41+6, mutta onneksi kuitenkin käynnistykseltä vältyttiin.

    VastaaPoista
  9. Kertakaikkisen ihania ompeluksia! Ja kuinka ihmeessä saat noin paljon aikaan :) ?!
    Huippukiva tuo neulosliivari! Pitääpi laittaa idea korvantaakse ja alkaa kyttäilemään sopivaa kangasta.
    Itsekin ompelin vikana lomapäivän tytölleni samaisen ottobre numeron yömekon mistä nuo sinun tekemäsi pyjamat on. Tuota pyjaman kaavaakin katselin ja sellaisenkin haluaisin tyttöselle väkertää. Hyvät kaavat tosiaan!

    VastaaPoista
  10. Kiitoksia kommenteista:) Helinä, yöllä yleensä leikkaan kankaat ja sitten kun mies illansuussa tulee töistä, niin hurautan aina pari saumaa... Nyt joulun pyhinä ehdin hiukan enemmän, eli miestähän tässä pitää kiitellä, että ehdin ommella:)

    VastaaPoista
  11. Ihania ompeluksia! Tuo nalle-unipussi on todella hieno. Kiitos inspiraatiosta, pitääpä taas ottaa ompelukone esille.
    Hyvää vointia ja voimia Sinulle!

    VastaaPoista
  12. Kyselit nanson kankaasta. Se myytiin mulle puuvillatrikoona, mutta tuntuu siltä että siinä olis ehkä vähän viskoosia mukana. Ellei se ole merseroitua, jota suuresti uskallan epäillä.

    VastaaPoista