tiistai 7. joulukuuta 2010

Sekalaista valmiiksi

Aloitin syksyllä kovalla vimmalla kangaskaapin tyhjennyksen. Lapsilla olivat pyjamat käyneet pieneksi, joten aloitin ompelun niistä "miksi olen tämänkin ostanut" -kankaista... Iso kasa oli kertynyt puolivalmiiksi ja nyt otin itseäni niskasta kiinni ja ompelin koko viikonlopun niitä valmiiksi.

Ompputrikoo ja vihreä trikoo: Eurokangas palalaari
Applikointi: sekalaisia joustofroteepaloja

 No, nämä kaksi ensimmäistä kangasta olen ostanut, koska Fanni valitsi ne kerran Eurokangasreissulla. Eivät ole minun mieleen. Tai tuo ensimmäinen omppukangas oli kuosina ok, mutta laadultaan ihan pyllystä... Tiedättehän sellaista ohutta joka todennäköisesti venahtaa muodottomaksi parissa pesussa. Siksipä käytin näihin resoreina edullista trikoota ja sen kyllä huomaa kaula-aukosta... Ompun applikointikin oli kankaan laadun vuoksi lähes mahdotonta.

 Merenneitotrikoo ja turkoosi trikoo: Eurokangas palalaari

 Lammas-kangas on vanha löytö niinikään Eurokankaasta. Samoin yhteensopiva pallotrikoo. Näistä kyllä pidän. Ja harmaat resorit antavat vähän ryhtiä kokonaisuuteen.

Lammas- ja pallotrikoo: Eurokangas palalaari
Harmaa resori: Jätti-Rätti

 Pojat saivat dinosaurus-pyjamat. Kankaan on Mio valinnut itse Eurokankaasta. Ei myöskään minun suosikkini, mutta pääasia, että käyttäjä tykkää. Mion pyjamaan yhdistin hihoihin keltaista trikoota ja Mitjan puvun hihat ja housut tein Pikku-Auringon palalaarin hyvänlaatuisesta trikoosta.

Dinosaurustrikoo ja keltainen trikoo: Eurokangas palalaari
Sininen resori: Va-Rit
Raitatrikoo: Pikku-Aurinko
 
 Tämäkin piparikuka-tunika on ollut helman viimeistelyä vaille valmis vaikka kuinka kauan. Joudun markkinoimaan tätä Fannille mekkona, sillä hän ilmoitti viime viikolla, että käyttää tästä lähtien vain ja ainoastaan mekkoja ja hameita...

Piparikukkafrotee: Myllymuksut
Resori: Linnan pala

Hyvää yötä!
Ilona


8 kommenttia:

 1. Höh!! Mun kommentit katoaa jonnekin bittimaailmaan kun yritän kommentoida.. no jos kolmas kerta toden sanois :) Oletpas sie ollu ahkera ja kivoja yöppäreitä tuli!! Tuo lammas yöpuku on aiva ihana!

  VastaaPoista
 2. Eikös vaan olekin ihanaa kun saa kangasvarastoja tyhjennettyä niitä uusia ihania kankaita varten :-), ne muuten odottelee täällä pussissa leikattuina!

  VastaaPoista
 3. Kivoja yöpukuja tullut! Applikaatio ja toisiin kankaisiin yhdistelemällä saa ei niin kivat kankaatkin näyttämään hyvältä!

  VastaaPoista
 4. Yöpuvut on kyllä loistava tapa tuhota kaikki "ei toivotut" kankaat kaapista ja hyvältähän ne sitten valmiina näyttää. Ehkä siksi että eivät ole enää kaapissa ;)

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä tuo dinopaita raitahihoilla on varsin hyvännäköinen yhdistelmä. Meillä se olisi ehdottomasti päiväkäytössä ja kaksi muuta mankumassa samanalaista itselleen.

  VastaaPoista
 6. Täältä taas hakemassa inspiraatiota. Ja onnistuihan se. Olet taas surautellut ihanuuksia!
  Kesällä oltiin yhteydessä mekkotilauksen tiimoilta, mutta mekon mukana taisi tulla ompelukärpänen, joka puraisi minua. Nyt siis ompelukone surajaa täälläkin :) Kiitos inspiraatiosta Ilona!

  VastaaPoista
 7. Voi kun osaisi itsekin ommella...

  VastaaPoista
 8. Mulla on ollut samanlainen kankaiden tuhoamisprojekti meneillään kuin sulla, eli ei niin mieluisat trikookankaat ovat päätyneet pyjamiksi.

  VastaaPoista