sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Seitsemän vuoden projekti valmis!

Voisi kuvitella, että kyse olisi vähintäänkin talonrakennuksesta. Huomattavasti pienemmästä projektista on kuitenkin kyse, nimittäin sohvan uudelleenverhoilusta.

Ostimme hyvän Furninovan sohvan aikoinaan Kodin 1:n alesta. (Tämä oli siis aikana ennen Raision IKEAa.) Edellinen sohvamme oli tummansininen ja vannoin, etten toista samanväristä huolisi. Mutta sitten tuli tuo mieletön tarjous vastaan, joka sopi opiskelijakukkarolle enemmän kuin hyvin. Pulitimme sohvasta 240€ (normaalihinta oli 780€), joten siinä vaiheessa tuo väri ei sitten ollutkaan enää este. Ja näppäränä tyttönä ajattelin sitten verhoilla sohvan mieleisellä kankaalla.

No sitten tuli jos jonkinmoista hidastetta, valmistuminen, töiden aloitus, 1. lapsi, 2. lapsi, 3. lapsi.... Kankaan ostin jo pari vuotta sitten (siitä lisää täällä). Mutta homma vaan jäi, kunnes nyt syksyllä päätin yhtenä viikonloppuna repäistä (kun sattui nettiyhteyskin olemaan poikki). Kuvat ovat nyt valitettavasti valon puutteen vuoksi aika surullisia...


Sohvassa oli alunperinkin kokonaan irroitettavat päälliset, mikä tietysti sopii lapsiperheeseen enemmän kuin hyvin.
Istuintyynyihin laitoin uudet vanulevyt ja selkänojatyynyihin lisää vanua, kun olivat jo vähän käytössä painuneet.

Siirtelimme huonekalujakin samalla muutama viikko sitten ja aiemmin olohuoneessa olleet kangaskaappini (huom. monikko) siirtyivät makuuhuoneeseen ja olohuoneen ikkunan edessä olleet ompelukoneet siirtyivät tuohon sohvan taakse. Autotallista raahasimme opiskeluaikoina ostetun vanhan 70-luvun lipaston takaisin sisälle ja siihen ajattelin hankkia ehkä oliivipuun erottamaan hiukan tuota ompelutilaa. Eihän tuo kiva ole, kun olohuone näyttää puolittain verstaalta, mutta sen verran arvostan harrastustani, etten anna sen haitata. Sohvalle on tarkoitus ommella vielä uusia tyynyjä.

Alunperin sohva näytti tältä:
Eihän se noinkaan huono ollut, ainakaan valoisena päivänä (kuten kuvissa), mutta kyllähän se synkensi huonetta aika tavalla.

Ja päällisethän ovat toki tallessa, jos mieli muuttuu.

Kyllä minä välillä ajattelin, että olipa hullun hommaa, kun IKEAsta olisi saanut sen Ektorpin alle kolmella sadalla. Toisaalta olen lopputulokseen tyytyväinen ja olihan tämä ekologinenkin ratkaisu, kun täysin käyttökelpoinen sohva sai vielä jatkoaikaa. Ja kun tuo tuosta tulee tiensä päähän, voi hyvällä omallatunnolla mennä ostamaan sen uuden sohvan:)

Mukavaa sunnuntaita!
Ilona

Ja kiitoksia taas uusista tunnustuksista kaikille!!!! Valitettavasti en nyt ehdi niitä tänne postaamaan, kun aika on niin kortilla. Lämmittävät kuitenkin kovasti mieltä!

8 kommenttia:

 1. Huokaus sentään, mulla olisi kaksi soffaa odottamassa, että niille tehtäisiin jotain. Vakaasti olen ollut sitä mieltä, että itse en ala niihin uusia päällisiä ompelemaan, mutta tiedusteltuani uusien päällisien hintaa olen pikkuhiljaa tullut toisiin aatoksiin...jos kuitenkin jonakin päivänä repäsis...se on vaan niin hurja urakka, että en tiedä kannattaako sittenkään. Sohvat ovat suht uudetkin, mutta kun meidn kissanretaleet ovat upottaneet kulmiin kyntensä, niin ovat niin revityn nököset että yök. Kuinka paojon sulla tuli maksamaan tarvikkeet päälliseen? Ja mistä sait kankaan ja millasta se on?

  VastaaPoista
 2. marikan, mulla kävi kankaan suhteen ihan älytön tuuri. Löysin sen Eurokankaasta ja metrihinta oli 5,90€. Sinne oli silloin aikanaan tullut yksittäisiä verhoilukangaspakkoja polkuhintaan ja niistä sattui löytymään meille sopiva.

  Lisäksi tietysti vahvempi ompelulanka, jota kului n. 6 rullaa ja metriketjua, joka on kyllä ihan halpaa, jos vaan sitä jostain sattuu löytämään. Eli vetoketjua, jota saa pötkönä useamman metrin ja sitten siihen ostetaan tarvittava määrä vetimiä. Ja minä ostin vielä niitä vanujakin, mutta kaikenkaikkiaan hinta jäi alle 100€. Uusi päällinen tuohon sohvaan olisi Kodin 1:ssä maksanut n. 450€...

  VastaaPoista
 3. Vautsi vau. Ison työn olet tehnyt! Ja hyvältä näyttää. Vaikka mulle, sinisen ystävälle myös tuo sininen soffa on mieleen. Pellavaiset tyynyt ovat hyvännäköiset sinistä vasten.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut, ei voi muuta sanoa! Kai palkitsit itsesi jollain kun sait noin suuren urakan tehtyä? ;)

  VastaaPoista
 5. Wau mikä muutos!
  Kovasti hymyilytti myös tuo toteamus siitä että oli aikaa kun nettiyhteys oli poikki;) Niin tuttua täälläkin!

  VastaaPoista
 6. Siis kyllä kannatti! Tuohan on ihan älyttömän hieno! Valtava homma tuossa on kyllä ollut, eli Inkeliinaa komppaan tuossa itsesi lahjomisasiassa. ;)

  VastaaPoista
 7. Hui miten iso urakka! Hieno lopputulos :)

  VastaaPoista
 8. Moi, tulin tänne katselemaan kauniita lastenvaatteita, kunnes huomasin, että harrastat vanhoja huonekaluja myös. Sehän verhoilijan sydäntä kovasti lämmittää! :)

  Tule piipahtamaan blogiini, jossa toistaiseksi ei ole verhoilutöitä (en ole viitsinyt asiakastöistä laittaa kuvia), mutta tulossa on joustintuolin verhoilua. Ja niitä lastenvaatteita.

  VastaaPoista