torstai 27. lokakuuta 2011

Kukkarokokeilua


Meillä oli viime sunnuntaina blogitreffit NorppaStiinan, Minnan, Marian ja Inkeliinan kanssa. Aina yhtä hauskaa ja rentouttavaa:) Tällä kertaa aiheena oli kukkaroiden värkkääminen. Kukaan meistä ei moisia ollut aiemmin tehnyt, joten yrityksen ja erehdyksen kautta edettiin. Tässä tämä minun esikoinen. Ihan hyvin onnistui ja nyt tietää sitten, mitä seuraavalla kerralla tekee toisin. Malli kaipaa vielä muokkausta ja seuraavaa ajattelin kokeilla jollain 2-komponenttiliimalla, jotta noita kehyksiä ei tarvitsisi puristaa pihdeillä. Mielestäni siinä lukitusmekanismi vähän kärsii. Mitäs te suosittelette, jotka näitä olette tehtailleet?

Nyt pitää taas ruveta ihan oikeisiin töihin, tämä oli vaan tällainen pikapiipahdus. Yritän saada hiukan useammin päivitettyä, mutta nyt on vaan menossa tällainen työsuma...

Ja kiitokset NorppaStiina tunnustuksesta, en ole ehtinyt linkittää...

Terkuin, Ilona

13 kommenttia:

  1. :D Mua alko naurattamaan pelkkä kuva tuosta kukkarosta. Itse en ole tähän homaan sen sunnuntain jälkeen palannut... Ehkä jossain vaiheessa saan kerättyä rohkeutta.

    VastaaPoista
  2. Ei se loppujen lopuksi ollut vaikeaa:) Kokeillaan seuraavilla treffeillä uudestaan!

    VastaaPoista
  3. Heh, hyvältä näyttää. :D Mä pelkästään liimasin nuo mun kaksi pussia ja ainakin toistaiseksi ovat ihan hyvin kestäneet. Varmasti jos oikein tosi kovaa vetäisi sitä kangasta sieltä ulos niin sen saisi irtoamaan, mutta se nyt ei liene tarkoitus? Jotain Uhu:n liimaa ostin, jonka pitäis käydä myös metallipinnoille.

    VastaaPoista
  4. Mulla on myös kamppeet edelleen pussissa, saa nähdä jääkö se sinne :-)...

    VastaaPoista
  5. Olen tehnyt näitä kukkaroita kurssilla. Me huomattiin, että kannattaa ommella jokin nyöri siihen laitaan siksakilla. Sellainen joka ei haittaa kun se pilkottaa sieltä saranapuolelta. Sitten sulla pitää olla pihdit joissa on "lattapää". J asitten on hyvä olla vaikka palanen nahkaa siihen lukon ja pihtien väliin, ettei lukko naarmuunnu. muistaakseni ne pihdit joita taidetaan sanoa papukaijapihdeiksi oli hyvät. Sitä kukkaronlukon sisäreunaa ei saanut vääntää että lukkaro sulkeutuu tiiviisti vielä valmiinakin. Ei se mun mielestä niin helppoa ollut. Minä en turhan hätäisenä malttanut aina oikein neuvoja kuunnella. Sainkin maksaa siitä malttamattomuudesta harmittavasti. Muutama kukkaro näet päästää suljettunakin kolikot pihalle ja lukko ikävästi sai lommoja. Jospa näistä olisi jollekin teistä hyötyä ; )

    VastaaPoista
  6. Kiitokset anonyymi. Me itse asiassa ompelimme jo kukkaron nurjalle puolelle saumavaraan nyörin kiinni siksakilla. Pihdit olivat ihan ok ja nahkapalakin oli käytössä. Askarteluliikkeessä minua ohjeistettiin ainoastaan liimaamaan kukkaro kiinni kehykseen. Pitää kokeilla seuraavaksi sillä tavalla ja koekäyttää omassa käytössä ennenkuin lahjaksi tekee:)

    VastaaPoista
  7. Tosi hieno kukkaro!

    Mä löysin Karnaluksista leuat, joissa on reiät! Ajattelin uskaltautua kokeilla vielä kerran kukkaron tekoa :P yhden olen tehnyt ja onnistuin saamaan... hmm... mielenkiintoisen lopputuloksen, vaikka miten muka oikeaoppisesti harsin kankaan kiinni leukojen väliin ennen kuin painelin pihdeillä (ja my ass - mä mitään nahkapaloja tarvitte... seuraukset voitte kuvitella kun miehen työkalupihdeillä operoin. Siinä vaiheessa hermot olivat jo hiukan huonot kankaan lipsumisesta ja liikkumisesta ja runnoin apinanraivolla reunoja kiinni). :D

    Noissa Karnaluksista tilaamissani on kuitenkin reiät koko matkalta ja kankaan saa ommeltua ilman pihti-osuutta kiinni - päätin yrittää...

    Ninnuska (mä en saa kommentoitua tänne suoraan Ninnuskalla, pitää kommentoida anonyyminä)

    VastaaPoista
  8. Ninnuska, hih:) Mäkin ostin askartelukaupasta sellaiset koko matkalta ommeltavat kehykset, mutta en ole vielä ehtinyt testata..

    VastaaPoista
  9. Käyhän nappaamassa blogistani sinulle tunnustus :)

    VastaaPoista
  10. Olen tehnyt taito-keskuksen kurssilla vuosi sitten pelkästään liimaamalla, liima oli nappikaupasta ostettua Guterman creativ tekstiililiimaa

    VastaaPoista
  11. Hanna, tuota samaa liimaa suositeltiin minullekin askarteluliikkeessä, täytyypä hankkia:)

    VastaaPoista
  12. Jestas, minkä ihanan blogin nyt löysinkään.
    Kauniita - niin kauniita :)

    Kynttilän lämpöä sunnuntaihisi <3

    VastaaPoista
  13. Hienon kukkaron olet tehnyt. Mä sitten rakastan tuota Marimekon kangasta, sitä kun saisin jostakin. Mulla on kaksi kukkaron sankaa odottamassa - kerran jo yritin tehdä yhtä, mutta ei siitä tullut mitään. - Kiva myös, että teillä tuollainen blogitapaaminen ollut käsitöiden merkeissä! Inspiroivaa.

    VastaaPoista