perjantai 8. maaliskuuta 2013

Kesäkukkia

Olen jo useampana vuonna talvettanut pelargonit kylmäkellarissa. Viime viikonloppuna hain ne taas ihmisten ilmoille.


Joka vuosi jokunen kuoleekin, koska yleensä unohdan niitä talven aikana käydä kastelemassa... Suurin osa kuitenkin aina selviää, kuten tänäkin vuonna.


Kun syksyllä vien pelargoniat kylmäkellariin, annan niille vain vähän vettä, etteivät juuret homehdu. Totutan ne muutenkin jo syksyllä vähäiseen veden saantiin. En tee niille mitään muuta.


Kun sitten tuon ne keväällä sisälle leikkaan varret alas. Odottelen viikon verran ennenkuin vaihdan mullat. Eilen sitten vaihdettiin mullat ja ihasteltiin pieniä vaaleanvihreitä lehdenalkuja.


Nyt ovat sitten olohuoneen ja keittiön nurkat täyttyneet näistä pienistä kevään aluista.


Sisällä talvehtineista neljästä isolehtisestä lankaköynnöksestä varmasti hengissä on kaksi. Kahden kohdalla elättelen vielä toiveita...


Keväistä naistenpäivää (lumipyrystä huolimatta) toivottelee,
Ilona

3 kommenttia:

  1. Minulla talvehtii ulkomuratti kylmäkellarissa ja vähän kyllä epäilyttää, että se on heittänyt henkensä. Pitäisi varmaan hakee se lämpimään ja valosaan niin näkis pihiseekö siinä vielä henki...

    VastaaPoista
  2. Mekin pojan kanssa haettiin pelargoniat kellarin portaista päivän valoon. Yksi näyttää menetetyltä, mutta muissa onneksi näkyy vihreää :-)

    VastaaPoista
  3. Heh, ainoat kukat, joita mä en saa tapettua, ovat tekokukat. :D Pelargoniatkin saan hengiltä niin, että on turha edes kuvitella kokeilla saada niitä talvehtimaan. :p Mun toinen isoäiti on ihan super kaikkien kasvien kanssa - se geeni on hypännyt mun yli.

    VastaaPoista