lauantai 30. maaliskuuta 2013

Lisää pääsiäismunia ja yksi mekko

Tässä taas yksi helppo, lastenkin kanssa toteutettava pääsiäisaskartelu. Meillä isommat opettelevat virkkaamista ja siinä sivussa minä innostuin tekemään tällaiset munat.

Tähän tarvitaan siis ainoastaan värikkäitä lankoja (joita minulla ei ollut), virkkuukoukku, paperimassamuna sekä liimaa. Lapset voi laittaa virkkaamaan pötköä. Ripustuslenkin tein ensin niin, että vedin langan neulan avulla paperimassamunan läpi ja virkkasin sopivan mittaisen pätkän. Sitten pujotin langan lopun taas neulan avulla munan läpi ja tein solmun ja laitoin vielä varmistukseksi liimaa. Sitten pötköt vaan liimataan halutulla tavalla munaan kiinni:) Helppoa!

Fannilla oli kiirastorstaina kaverisynttärit ja sinne lähti lahjaksi Orelma-mekko Hilcon kukkapuuvillasta. Eipä oikein tule tässä huonossa valaistuksessa ja henkarilla roikkuessa edukseen.

Lankalauantaita!
Ilona

5 kommenttia:

 1. Onpa kivan näköiset pääsiäismunat ja vitsi kuinka hauska idea :) ! Täällä kanssa on yksi ketjusilmukkaketjua väkertelevä pieni virkkausharjoittelija joten innostavat ideat ketjujen käyttöön tulee tarpeeseen.

  VastaaPoista
 2. hauskat pääsiäismunat ja hieno mekko!

  VastaaPoista
 3. Ihana mekko ja kivoja nuo pääsiäismunat. Noihan sopis töihinkin askarteluun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, odotan, että lapset ensi vuonna virkkaa mulle noita pötkylöitä oikein liukuhihnalta:) Hauskaa voisi olla myös virkata eri värisiä lyhyempiä pätkiä ja yhdistellä niitä peräkkäin:)

   Poista