perjantai 17. toukokuuta 2013

Isolle pojalle

Meidän eskarilainen alkaa jo olla aika tarkka siitä mitä pukee päälleen. Kaiken pitää olla mustaa... Tähtikankaatkin ovat kuulema vauvoille:(

Päätin kuitenkin vielä yrittää.


Alunperin ajatus lähti ruutupuuvillasta, joka löytyi Eurokankaan palalaarista. Heti iski ajatus shortseista.


Mio on käyttänyt 104-116cm kokoisia shortseja monta kesää, laihuliini kun on. Nyt kuitenkin päätin uusia shortsivaraston ja kokeilin, josko osaisin tehdä itse. Kaavana on Ottobren Wailers-shortsit (3/2010). Tein ne koossa 122cm (Mio on yli 130cm pitkä).


Muutama uusikin asia tuli ommellessa opittua, mm. valesepalus. Taskunsuihin laitoin niiteiksi nepparien osat. Sivusaumat on kaksoistikattu. Vyötärönyörinä kengännauha.


Takataskuja ei tähän malliin varsinaisesti kuulunut. Koska jätin reisitaskut pois (kangas on sen verran ohutta), niin päätin kuitenkin lisätä ne.


Eurokankaasta löytyi myös tällaisia tähti-niittejä ja sellainen pääsi sitten takalistoa koristamaan.


Ruutupuuvillaa jäi ihan hitunen yli ja siitä syntyi puseron applikaatio. T-paita on ommeltu Ottobren Short Sleeve -kaavalla (3/2013). On muuten tosi hyvä kaava hoikalle pojalle. Pitää vaan seuraavaksi suurentaa, koska loppuu jo 128cm:iin.Tähtikuvion applikointi velouria. Ihastuin aikanaan tähän Marian ompelemaan paitaan. Tästä tuli meidän versio. Kirjaimet nappasin suoraan jostain Ottobren applikaatio-ohjeesta. Kirjaimet on siis ihan vaan vahvistetulla suoraompeleella tikattu. Saavat sitten ruveta repsottamaan reunoistaan rokahtavasti:)


Shortsien ompeluun upposi kyllä yllättävän pitkä aika, joten kiiruhdin eilen H&M:lle ja ostin kolmet shortsit... No, toisella kerralla varmaan vaaditaan vähemmän purkamista...


Mio oli kuitenkin tyytyväinen sekä shortseihin että puseroon, Jei!

Ilona

10 kommenttia:

 1. Kumma olisi, jos nuo vaatteet ei purisi, on niin kivan ja ison lapsen näköisiä.

  VastaaPoista
 2. onpa kyllä makeet kuteet! :)

  VastaaPoista
 3. Aikas rock setti! Kelpais varmana meillekkin. :)

  VastaaPoista
 4. Vau mikä setti! Uskon että shortseihin upposi aikaa :)

  VastaaPoista
 5. Siis aivan huiput.... ottasin itelleniki :-D

  VastaaPoista
 6. Ihan mielettömän hienot vaatteet! Ja en ihmettele, että kelpasi! Tosi makeet!

  VastaaPoista
 7. Vähänkö kähee setti! Mahtavaa rock-henkeä =)

  VastaaPoista