lauantai 25. toukokuuta 2013

Päiväkodin tädeille osa 2

Edellisen postauksen lahjaompelut menevät niille päiväkodin tädeille, jotka ovat olleet lastemme kanssa vähemmän aikaa. Nämä mukit taas lähtevät eskarilaisen tädeille sekä tytön kahdelle tädille.

Idean näihin nappasin suoraan täältä Norppastiinalta.

Mukit ja lusikat on ostettu IKEAsta. Vyötteet ovat huopaa ja applikoinnit puuvillaa. Kaikki tarvikkeet omista nurkista.


Lusikoihin on naputeltu meisteillä saajan nimi. Olin jo menossa ostamaan meistejä Clas Ohlsonilta, mutta olivatkin loppu:( Jouduin lopulta ostamaan 6mm kirjainmeistit Motonetista. Mies saikin ne sitten naputella, kun omat voimat eivät riittäneet. Pienemmät, esim. 3mm meistit olisivat olleet paremmat ja helppokäyttöisemmät, mutta näillä mentiin tällä kertaa. Saa vinkata, jos noita pienempiä jostain edullisesti löytyy. Monessa nettikaupassa näkyi minimitilaus olevan 50€, joten tilaus jäi tekemättä...


Takaosaan applikoin vielä sydämen. Sivusaumat on saumuroitu rullapäärmeellä. Näitä löytyy jos jonkinlaisia versioita netistä saksankielisellä hakusanalla Becher Pulli.

Aurinkoista viikonloppua!
Ilona

15 kommenttia:

 1. On todella ilo seurata mitä kaikkea sinä osaat tehdä. Kaunista!

  Satunnainen kävijä

  VastaaPoista
 2. Vau mitä lahjoja! Kyllä kelpaisi olla sinun lastesi päiväkodin opettaja tai hoitaja.

  VastaaPoista
 3. Upeita lahjoja! Sekä nämä että aikaisemmat. Wau!

  VastaaPoista
 4. Ihania lahjoja olet tehnyt! Meillä noita lahjottavia on yhteensä 13...

  VastaaPoista
 5. Oi, mitkä lahjat! Kyllä olisi ilo saada tuollaiset.

  VastaaPoista
 6. Onpa todella kauniita! Ja vitsit olet taas ollut ahkera ja aikaansaava!

  VastaaPoista
 7. Mielettömän mahtava idea, todella kaunis ja ihana. Löytävät varmasti hoitajat omansa :)

  VastaaPoista
 8. AAAAH miten hienot! Kyllä nyt on päiväkodin tädit niin onnekkaita! Tosi tosi hienot, tällasen mäkin haluaisin!

  VastaaPoista
 9. Todella upeita!! Ihania töitä!

  voitko opastaa miten niitä kirjaimia lusikoihin saa tehty? ja mitä välineitä pitää hankkia?Haluaisin oppia!

  t:kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen tarvitaan kirjainmeistit. Parhaimmat olisivat 2-4mm korkuiset.

   Poista
 10. Aivan ihanat ja persoonalliset lahjat! Kyllä varmasti ovat tädit mielissään :)

  VastaaPoista
 11. Hei! Lahjat ihania, mutta yksi juttu harmitti postauksessa niin paljon, että tulin tänne kommentoimaan. Haluaisin vain sanoa, että älkää IKINÄ käyttäkö päiväkodin henkilökunnasta sanaa ’täti’. Henkilökuntaan kuuluu päteviä opettajia (toivottavasti) sekä hoitajia. Kaikki eivät ole hoitajia. Ymmärrän puhekielisyyden, mutta ei ole mitään ammatin arvostusta laskevampaa kuin tädittely, kun on kuitenkin käynyt yliopistollisen opettajankoulutuksen. (kasvatustieteen kandidaatti tai maisteri) Myöskään hoitajat eivät ole ’tätejä’ vaan tekevät omaa hoitotyötään.
  Itse hämmästelen miten uutena asiana tämä monille tulee. Päiväkodeissa on jo 20 vuotta ollut yliopistokoulutettu opettaja ryhmässä vastaamassa toiminnasta ja pedagogiikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Ja pahoitteluni, jos olet kokenut käyttämäni termin loukkaavana. Olen kuitenkin ihan harkitusti käyttänyt termiä päiväkodin täti, sillä se on hakusana, jolla tähän blogiin eksytään paljon. Tällä tavoin tietoa ja vinkkejä hakeva löytää helpommin etsimänsä. Jos Googleen kirjoittaa hakusanat "lahja päiväkodin henkilökunnalle", sieltä nousee pääosin esiin tuloksia, joissa on sanat "lahja päiväkodin tädeille" tai "hoitajille". Blogini on erityisesti suuntautunut lastenvaateompeluun ja lapsiperheen elämään ja olen kokenut termin tässä kontekstissa sopivaksi.

   Lasteni kanssa olen aina pääosin viitannut henkilökuntaan heidän etunimillään tai termillä "päiväkodin aikuiset", mutta nämäkään vaihtoehdot eivät oikein tänne blogiin istu. Termi "päiväkodin henkilökunta" sisältää ainakin meidän lastemme päiväkodin tapauksessa myös keittiöhenkilökunnan sekä laitoshuoltajat, joita tämä postaus ei varsinaisesti koskenut. Jos minulla ei olisi lapsia, en varmaan kutsuisi lasten kanssa toimivia aikuisia päiväkodin tädeiksi, mutta lasten kautta termi on livahtanut meille kotiin arkikäyttöön, kuten myös "kaupan täti", "kirjaston täti" jne. Pienelle lapselle kun esimerkiksi "henkilökunta" ja "työntekijä" ovat kovin abstrakteja käsitteitä.

   Itse toimin työssäni hyvin paljon päiväkodeissa kouluttajana, opettajana toisen asteen koulutuksessa lähihoitajille ja lastenohjaajille sekä ammattikorkeakoulussa sosionomeille. Teen myös paljon yhteistyötä erityislastentarhanopettajien kanssa. Minulle on siis hyvinkin selvää, mitä ammattiryhmiä koulutustaustoineen päiväkodeissa toimii. Teen myös paljon opetustöitä erityislasten sekä heidän perheidensä parissa, eikä minua ole koskaan itseäni tädittely haitannut, vaikkei se ammattinimikkeeni olekaan:) Uskoisin, että kaikki lasten parissa työskentelevät ammattilaiset saavat kuulla paljonkin tädittelyä, eikä sillä suurimmaksi osaksi ole mitään tekemistä tämän työntekijän ammattiosaamisen/koulutuksen arvostuksen vähättelyn kanssa, vaan puhtaasti on kyse siitä, että erityisesti pienten lasten kanssa vaan käytetään eri termejä kuin aikuisten maailmassa. Vanhempien kontakti päiväkotiin kun kuitenkin tulee pääasiassa heidän lastensa viitekehyksen kautta.
   Eilen keskimmäisen lapseni ystävän äiti (lastentarhanopettaja) kysyi minulta, voisinko tehdä tilauksesta hänen nuoremman lapsensa päiväkodin TÄDEILLE pienet kukkarot. Ehkä tämä siis vaan on asia, joka jakaa ammattilaisten keskuudessa mielipiteitä, toisia ärsyttää, toisia ei.
   Jatkossa tulen varmaan edelleen käyttämään kyseistä termiä (kaikella kunnioituksella ja arvostuksella), silloin kun kirjoitan lapsiperheen näkökulmasta. Meidän lastemme päiväkodin henkilökunta varmasti tietää, että arvostan heidän työpanostaan, ihania ovat kaikki!!!

   Poista