perjantai 28. kesäkuuta 2013

Lisää Katariinoja

Pitkään on jo tehnyt mieli kokeilla Mekkotehtaan Katariina-kaavaa. Jotenkin olen kuitenkin saanut muutamasta blogista sen käsityksen, että ompelu olisi työlästä, siksipä en ole koko ohjetta edes vilkaissut.


Mutta mitä vielä, tämähän on kaikkea muuta kuin työläs malli. Helppo ja nopea toteuttaa. Tämä kuvassa näkyvä mekko on toinen ompelemani Katariina, ensimmäistä en ole vielä saanut valokuvattua.


Ohueksi kuluneesta retrolakanasta saa aivan loistavan hellemekon. Noita kuluneita retrokankaita ei tarvitse edes pesun jälkeen silitellä [tämän äidin unelma]!


Hiukan muokkailin noita kuminauhojen mittoja. Leikkasin kankaasta koon 122/128cm (Fanni on 122cm pitkä). Leikkasin kaikki kuminauhat 1cm lyhyemmäksi kuin ohjeessa, paitsi hihan yläosan kuminauhan, jota lyhensin 3cm.

Samalla kaavalla ommeltuna lähti eilisille syttäreille lahjaksi tällainen mekko:

Kankaaksi valikoitui ohut puuvilla, joka ei varmaan myöskään kaipaile silittämistä:)

Ilona

8 kommenttia:

 1. Tosi kauniit mekot niin kuin kaikki muutkin ompeluksesi! Olen seuraillut blogiasi jo aika pitkään mutten ole ennen kommentoinut:) Mulla on sitten taas ihan päinvastoin - Katariina on toistaiseksi ainoa kaava mitä olen kokeillut kun se tuntui helpolta. Siitä saa helposti muokattua just oikean kokoisen noilla kuminauhoilla. Pitäisi kokeilla niitä muitakin kaavoja, ne on kaikki niin ihania!

  T: Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi vaan Heidi:) Kaikki mallit Mekkotehtaassa ovat helppoja, osa vain vähän työläämpiä...

   Poista
 2. Tykkään tuosta katariinamekosta, koska siinä on hieman enemmän koristeellisuutta kuin pelkässä "t-paitamekossa". Tykkään että tytöillä on pientä naisellisuutta asuissa.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta! Minä ihastuin täysin Katariinan yksinkertaiseen tyttömäiseen malliin.

   Poista
 3. Ihanat mekot! Mulla on ollut vähän sama, en ole uskaltanut tähän vielä lähteä kun olen ajatellut, että se on hankala ommella. Ehkä saan sulta vähän tukea jos yritän tälläista meidän neidille? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mutta et kyllä tarvi, tää on ihan helppo:)

   Poista
 4. Mullakin on Mekkotehdas -kirja odotellut pöydällä jonkin aikaa. Tosin siitä syystä, etten ole vielä ehtinyt ommella! Pikkumies työllistää tällähetkellä aikalailla...

  VastaaPoista