tiistai 30. syyskuuta 2014

Fleecejä ja ompelujumi

Nyt on kauhea ompelujumi päällä. Ideoita ja kankaita on vaikka millä mitalla, mutta kun ei vaan jaksa... No fleecet sain kuitenkin kahdelle nuorimmalle ommeltua, kun ilmat viilenivät. Kankaat olen joskus löytänyt Eurokankaan paloista ja ovat odottaneet ompelua ikuisuuden.


Pienimmälle ihanan paksusta pääkallofleecestä takki. Kaavana Ottobren Cold Stopper 4/2014 muokattuna. Jätin taskut pois, lyhensin hihat normaalimittaiseksi ja tein sisävarat etukappaleelle. Koko on 110cm ja poika varmaan n. 104cm pitkä.


Kauluksen sisäpuoli ohuempaa mustaa fleeceä. Hihansuissa joustokanttinauhaa, joka kuivuu huomattavasti nopeammin kuin resori, jos hihansuut sattuvat ulkoillessa kastumaan.


Samasta mustasta fleecestä pöksyt ja koska mustaa resoria ei löytynyt tarpeeksi, laitoin mustavalkoraidallisen. Kaavana Ottobren Saimi-housut.


Nyt on sitten merirosvo-setti valmis ja poika on tyytyväinen. Kasvuvaraakin on, kuten kuvasta näkyy.

Tytölle valmistui jo aikoja sitten maatuskafleecestä takki, joka on jo ennen valokuvausta ollut käytössä yli viikon...


Takki on toteutettu samalla kaavalla kuin yllä oleva takki, mutta koossa 128cm.


Tyttö on ollut aina tarkka, etteivät vetoketjut yms. hierrä hänen kaulaansa, joten hänelle tein vielä trikoosta tuollaisen suojan vetoketjulle (miksikä sitä virallisesti mahdetaan kutsua...?).

Terkkusin,
Ilona

4 kommenttia:

 1. Onpas kivat! Ja loistava idea tuo joustokantti kanttauksiin, se todellakin kuivuu nopeammin. Täytyy laittaa korvan taakse. :) Ompelujumi on kamala seuralainen. Varsinkin kun kaappi pursuaa kankaita ja pahimmassa tapauksessa kimpoilla houkutellaan harvase päivä ja itsekuri on olematon. Ja kun mitään ei saa ommeltua ompelujumi iskee vieläkin pahemmaksi; kasvaa suurensuureksi möröksi, joka vaanii joka kulman takana... ;)

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä jumin purkuun :) Ihania ompeluita ja hyvä idea tuo foe yhdistettynä fleeceen. Täytyy pistää vinkki mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on kyllä hyvä yhdistelmä varsinkin hihansuissa.

   Poista