sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Le petit Jardin

Nyt on parveke siivottu, vihdoinkin! Lattiat, seinät, parvekelasit, ikkuna, matto ja kalusteet pesty! En ole kolmeen vuoteen laittanut parvekkeelle kukkasia, koska sinne ei juurikaan ole jäänyt tilaa kaksilta parvekerattailta... Uusia kalusteita en parvekkeelle nytkään hankkinut, vaikka mieli olisi tehnytkin. Mutta helmililjoja, sinisenä ja valkoisena (valkoiset ovat suosikkejani), narsisseja ja perunanarsisseja tuli hankittua sitäkin enemmän:) Vaalean räsymaton kanttasin tuollaisella vaaleanpunaisella pallokankaalla.

Halusin parvekkeelle hyllyjä ja päätin sitten itse sellaiset tehdä, kun mies ei niin ajatuksesta innostunut (taitaa olla kyllästynyt ainaisiin projekteihin). Vanhan lankun kävin ostamassa Ekomatin kierrätyskeskuksesta ja hyllynkannattimia löytyikin kotoa. Olisin halunnut hyllyistä koko seinän levyiset, mutta sitten ei parvekelaseja olisi enää voinut avata, joten hyllyt piti jättää aika kapeiksi. Tuossa kuvassa siniset helmililjat ovat jo parhaat päivänsä nähneet, mutta sieltä on vielä kasvamassa uusia, joten saavat jäädä tuohon roikuskelemaan.

Vanha emaliämpärikin sai uuden käyttötarkoituksen!

Ja lisää helmililjoja tulossa:)

Tuon ihanan vanhan puisen työkalulaatikon(?) ostin myös Ekomatilta. Siihen saa sitten kesällä vaikka vähän yrttejä kasvamaan.

Näiden kevätkuvien myötä toivottelen kaikille oikein aurinkoista ja lämmintä pääsiäistä!

Ilona

11 kommenttia:

 1. Ihanan keväinen tunnelma ♥
  Aurinkoista pääsiäisen jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Heippa Ilona!
  Ihania kukka-asetelmia :)
  Ja tuo työkalupakki on <3

  VastaaPoista
 3. Kaunista ja niin raikasta!
  Tykkään väreistäsi.
  Mistä nuo ihanat tuolit on? Mun pitäis laittaa meidän parveke tänä keväänä kuntoon. Tarkoittaa maalaamista, kaiken ostamista ja pesemistä.
  Tulipa kiva kipina parvekkeen laittamiseen kuvistasi. Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Tarja, kiva kun kävit:)

  Työkalupakki on ihan huippuihana. Sieltä kierrätyskeskuksesta löytyy vaikka mitä ihanuuksia... Jollen olisi säästölinjalla, olisin ostanut vaikka mitä muuta! Jos Turkuun päin joskus on asiaa, niin suosittelen kyllä tuota Ekomattia.

  Anrinko, tuolit ovat Kodin Ykkösestä, mutta kuuluvat myös Anttilan valikoimiin. Ostin ne, kun muutimme tähän asuntoon eli kolmisen vuotta sitten, joten tuota väriä ei ehkä enää löydy...

  VastaaPoista
 5. Kyllä nainenkin osaa ! ihania vanhoja juttuja emali astiat on niin ihania.

  Mia

  VastaaPoista
 6. Ihanan näköistä ja nii keväistä! minä en ole mistään löytnyt noita valkoisia helmililjoja mutta valkoisia orvokkeja ostin jo :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä naisillakin pora ja vasara kädessä pysyvät:)

  Valkoisia helmililjoja on tosiaan vaikea löytää. Olen niitä yhdestä kukkakaupasta löytänyt, mutta ei niitä aina sielläkään ole. Sinisiä kyllä löytyy.

  VastaaPoista
 8. Voi miten kaunis le petit jardin :) Ja teilläpäin on ainakin aurinko paistanut, kun olet saanut noin aurinkoisia kuvia.

  VastaaPoista
 9. Meillä oli pääsiäisen pyhinä aivan uskomattoman hienot ilmat. Viimeisetkin lumen rippeet sulivat ja lämpöäkin taisi olla siinä 15 asteen tuntumassa:) Nyt on taas harmaampaa...

  VastaaPoista
 10. Heippa!

  Tulipa keväinen ( ja vähän kesäinenkin ) olo, kun katsoin ihania parvekekuviasi. Tosi kaunista! Minäkin ihastuin työkalupakkikukkaviritykseesi - yksinkertaisen kaunista. Ja vanha esine on päässyt hienosti uusiokäyttöön. Siitä minä pidän. Täytyykin lähettää mieheni mummolaansa penkomaan, koska luulen, että sieltä voisi samantapainen pakki löytyä... Voisin hieman matkia ( ellet pahastu )ja laittaa pakkiin kesällä pelargonioita ja muratteja, jotka ovat kesäiset suosikkini. Kevätkukista pidän minäkin eniten pikkunarsisseista ja helmililjoista, joilla olen täyttänyt parvekepöytämme. Parveke oikein huutaa siivousta. Jos vaikka sunnuntaina iskisi inspiraatio.... Kiitos vielä ihanista kuvista!!

  Terkuin: Kristiina Helsingistä

  VastaaPoista
 11. Kiva kun piipahdit Kristiina! Saa toki matkia:) Oli kyllä kiva saada parveke kesäkuntoon, lapsetkin ovat viihtyneet siellä niin, että lastenhuone on pysynyt oikein siistinä viime päivät!

  VastaaPoista