lauantai 11. heinäkuuta 2009

Neidille kesähattu, ensi kesäksi...

Olen viimeksi tainnut ommella vaatteita lukioaikoina. Ja siitä on siis jo reilu 10 vuotta aikaa... Siksipä päätinkin nyt aloittaa ihan pienestä ja helposta vaatekappaleesta, eli hatusta. Hattu on ommeltu Ottobren 3/2009 kaavoilla (Hermione-hellehattu). Kukkakangas on Tilda-puuvillaa, joka oli jäänyt jostain syystä käyttämättä. Yhdistettynä pallokankaaseen, siitä tuli oikein kesäinen! Hattu onnistui hyvin, mutta siitä tuli vähän turhan reilu meidän Fannille. No, menee sitten ensi kesänä. Ja ehtiihän tässä vielä toisenkin ommella:)

Kysymys teille, jotka olette ommelleet Ottobren kaavoilla! Ovatko kaavat vähän reilumpaa sorttia? Hatun kun ompelin ihan Fannin päänympäryksen mitan mukaan, mutta tuntuu, että se olisi voinut olla vaikka kaksikin kokoa pienempi.

Aurinkoa viikonloppuunne toivotellen,

Ilona

6 kommenttia:

 1. Voi, kuinka suloinen hattu! Ehdottomasti pitäisi tehdä yksi jo täksi kesäksi :-)

  VastaaPoista
 2. Olen kuullut että ottobren kaavat on aika reiluja. Itse olen niillä ommellut ja en nyt varsinaisesti osaa sanoa ovatko hirmu reiluja, ehkä vähän?? Heh, olipas selventävä vastaus...

  VastaaPoista
 3. en kaavoista tiedä, mutta tulos täydellinen.
  Ihania ompeluksia!
  Ilona

  VastaaPoista
 4. Hei, osaisinpa minäkin ommella... Kuule ihastuin vallan sinun lampaaseen ja Pässiin(?) tuossa sivusarakkeessa kun on omia tuunailujasi ja ompeluksiasi! Alapuolella oleva hiirulainenkin on vallan ihana! -Tiina

  VastaaPoista
 5. Hatusta tuli kaunis!

  Itse olen Ottobrella aiempina vuosina ommellut pojille vaatteita. Silloin ainakin olivat melkoisen reiluja leveydeltään, mutta lyhyitä. Kaikki kaavojen osat piti tarkistusmitata.
  Ottobrella on kivoja malleja, mutta Suuren Käsityökerhon -lehden kaavat ovat mielestäni normaalimitoitetulle ja hoikalle lapselle istuvammat. (Siellä on muuten päätoimittaja vaihtunut ja mallisto kokenut nuorennusleikkauksen. Innostuin pitkästä aikaa tilaamaan lehden, kun oli niin mukavia juttuja.)
  Parina viimevuotena en ole Ottobrea ostellut, kun ei sieltä enää meidän pojille löydy oikein mitään. Pienimmäiselle käy ne vanhemmatkin kaavat/mallit. Ottobre tuntuu olevan suunnattu pienille (pullukoille) tytöille ja heidän superhoikille äideilleen -jos karrikointi sallitaan! :))
  Silloin kun esikoinen syntyi (1998), Ottobre oli monipuolisempi ja mielenkiintoisempi. Onhan ne tietenkin nuo omatkin ompelutarpeet muuttuneet... :)))

  VastaaPoista
 6. Hyvä tietää noista kaavoista. Itselläni on tosiaan niin pitkä aika kulunut siitä, kun viimeksi olen mitään vaatteita ommellut.

  Meidän molemmat lapset ovat tosi hoikkia joten pitääpä siirtyä Suureen Käsityökerhoon, kiitos vinkistä! Ottobren olenkin lähinnä ostellut noiden tyttöjen tunika-kaavojen vuoksi, ne kun saavatkin olla vielä pienemmällä vähän väljempiäkin, mutta pojalle en tosiaan ole juurikaan mitään kivaa Ottobren lehdistä löytänyt:(

  VastaaPoista