perjantai 29. heinäkuuta 2011

Lana...

... oli kaava, jota teki heti mieli kokeilla, kun syksyllä ostin Ottobren 5/2010.

En kuitenkaan toteuttanut tunikaa neulekankaasta, vaan trikoosta. Muuten sujui ihan hyvin, paitsi tuon kaula-aukon kanssa kyllä taistelin... Lopulta päädyin pujottamaan ohutta pyörökuminauhaa pääntien käänteen sisälle, jottei kaula-aukko olisi lörpöttänyt.

Nyt pääntie istuu ihan hyvin. Tykkään myös noista etuosan hiuslaskoksista. Koko on sen verran väljä, että talvella voi tunikan alle laittaa myös mustan, pitkähihaisen trikoopaidan.

Kaava: Lana, Ottobre 5/2010
Trikookangas: Jätti-Rätti

Tunikasta tuli kiva käyttövaate ja käytän kaavaa varmasti vielä uudestaan. Ehkäpä seuraavaksi kokeilen sitä neuletta...

Ilona

17 kommenttia:

 1. Onpa kiva! Täytyy laittaa tuo Ottobre muistiin.
  Ninnuska

  VastaaPoista
 2. TODELLA kaunis tunika, istuu hyvin ja kangas on kiva myös!

  VastaaPoista
 3. Hieno tunika ja mitäpä ei ohuella kuminauhalla saisi korjattua ;D

  VastaaPoista
 4. mäkin tein siitä jo heti kun ilmestyi. mulla oli sellaista suht paksua villasekoiteneulosta ja arvioin koon siten että tuli sellainen teltta että huh.. menin sit kaventamaan siitä makkarankuoren. jäi kesken kun rupesi ottamaan niin pattiin. pitää kokeilla vielä sitä tuunata kun pikkujoulumekoksi sitä yritin.. ehkä leikkaan etukappaleen auki ja muokkaan siitä lyhythihaisen neuletakin tms.. :D
  mut tosiaan aika väljää mallia oli.

  sun versio näyttää onnistuneelta. mikä koko kaavasta sulla oli?

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia vaan kommenteista! Oikein kiva käyttövaate tästä tuli ja hinnaksikin taisi jäädä alle 5€.

  Unikuu, mä tein 38 kokoisen, vaikka Ottobren mittojen puolesta olisin ehkä ollut lähempänä 40:tä. Nuo kaavalehtien mitoituksen olen todennut ihan pyllystä reväistyksi, enkä ole enää niihin luottanut. Teen aina joko 36 tai 38 kokoisen. Tästä halusin sellaisen, että syksyllä mahtuu pitkähihainen alle, mutta jos olisin tehnyt vain lyhythihaisena pidettäväksi, olisin tehnyt 36 kokoisen. (Ja vertilun vuoksi mainittakoon, että käytän noissa h&m:n, Vero Modan ja Vilan vaatteissa yleensä kokoa 38.)

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva tuli, ja sopii sulle tosi hyvin! :)

  VastaaPoista
 7. Heippa! Löysin ihanan blogisi ja kirjauduin, että löydän uudelleen tänne. Tervetuloa myös romulyyli-blogiin, toivottaa riitta sinikka.

  VastaaPoista
 8. Niin tyylikäs, ihanan mallinen! Tykkään kovasti!
  -Ritva-

  VastaaPoista
 9. Tosi kauniin näköinen tunika! Sopii sulle hyvin ja kangaskin on kiva.

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana! Livenä oli ehkä vieläkin ihanampi. :) Mun täytyy kans saada tuollainen!

  VastaaPoista
 11. Kiva tunika ja kaunis neulekangas. Eikös trikoo ole myös neulekangasta? Ainakin näin olen itselleni opettanut, kun trikookangaskin muodostuu silmukoista.

  VastaaPoista
 12. Anonyymi, juu, onhan trikookin toki neulosta, mutta tässä tarkoitin sellaista valmista puikoilla neulotun näköistä (villapaita)kangasta. Itsellä kun nuo puikot eivät oikein pysy kädessä, niin voi sitten turvautua valmiisiin neulekankaisiin:)

  VastaaPoista